Siirry suoraan sisältöön

Hyvinvointia ruoasta - Luontevan ruokasuhteen ja ravitsemusterveyden aakkoset (5op)

Toteutuksen tunnus: C-10065-SX00FU12-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.12.2025 - 14.12.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
Ajoitus
16.03.2026 - 24.05.2026
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Korkeakoulu
Metropolia Ammattikorkeakoulu, Myllypurontie 1
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 50
Opintojakso
C-10065-SX00FU12

Toteutukselle Hyvinvointia ruoasta - Luontevan ruokasuhteen ja ravitsemusterveyden aakkoset C-10065-SX00FU12-3004 ei valitettavasti löytynyt varauksia. Varauksia ei ole mahdollisesti vielä julkaistu tai toteutus on itsenäisesti suoritettava.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Hyväksytty/hylätty. Opintojakson kokonaisarvio edellyttää, että kaikki opintojakson oppimistehtävät on palautettu viimeistään 24.5.2026. Hyväksytty suoritus: Opiskelija osaa - osoittaa perehtyneisyyden alan tietoperustaan - erottaa arkitiedon tutkitusta tiedosta - käyttää oikein useimpia alan käsitteitä - tunnistaa omia vahvuuksiaan ja kehittymistarpeitaan - perustella toimintaansa johdonmukaisesti - osoittaa saavuttaneensa ydinosaamisen tavoitteet

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Sisällön jaksotus

Opintojakso muodostuu kuudesta moduulista. Ensimmäisen eli orientoivan tehtävän palautuksella opiskelija vahvistaa osallistumisensa kurssille. 1. Orientoiva tehtävä (palautus viimeistään 30.3.2026) 2. Miksi ruokasuhde on tärkeä? 3. Mitä on ravitsemusterveys? 4. Ruokavalinnat ja kestävä kehitys 5. Ruokapuhe 6. Yhteenveto

Tavoitteet

Opiskelija kehittää seuraavia taitojaan ja tietojaan: • opiskelija ymmärtää ravitsemuksen merkityksen terveydelle ja hyvinvoinnille kuin myös ravitsemuksen merkityksen monien sairauksien ehkäisyssä. • opiskelija tunnistaa ja reflektoi omia ruokailutottumuksiaan ja ruokasuhdettaan. • opiskelija saa perusteet terveellisille ruokailutottumuksille ja ruokavalinnoille ja oppii tekemään vastuullisia valintoja myös ympäristön kannalta. • opiskelija ymmärtää psyykkisten tekijöiden, kuten joustavuuden, itsemyötätunnon ja positiivisen ajattelun merkityksen luontevan ruokasuhteen kehittymisessä. • opiskelija oppii ratkaisemaan reflektoiden omia haasteitaan ja asettamaan sopivia tavoitteita. • opiskelija omaksuu itselleen soveltuvia syömisen taitoja. • opiskelija saa käytännön työkaluja ja ymmärrystä omasta ruokasuhteestaan sekä osaa tehdä terveyttä edistäviä ja kestäviä valintoja.

Sisältö

Verkkokurssilla edetään omaan tahtiin tutustuen materiaaliin ja tehden itsenäisiä pohdintatehtäviä sekä osallistuen yhteisiin keskusteluihin. Kurssilla käydään läpi ravitsemuksen merkitystä niin oman hyvinvoinnin ja terveyden kuin myös ympäristön kannalta. Uusimmat ravitsemussuositukset toimivat pohjamateriaalina. Kurssin aikana tutustutaan ruokasuhteeseen vaikuttaviin tekijöihin ja opitaan tunnistamaan ja tiedostamaan mahdollisia haasteita omissa ruokailutottumuksissa. Opiskelija pääsee itsetutkiskelun kautta ja reflektoiden tutustumaan oman ravitsemusterveytensä edistämiseen - mukana tärkeimpinä asenteina positiivisuus ja joustavuus sekä ruoasta nauttiminen.

Aika ja paikka

Verkkokurssi ei sisällä pakollisia aikaan sidottuja tapaamisia. Opiskelija vahvistaa osallistumisensa palauttamalla kurssin orientoivan Moodle-tehtävän viimeistään 30.3.2026. Kurssiaika 16.3. - 24.5.2026. Moodle-tehtävät tehdään annetussa järjestyksessä, opintojaksolla voi kuitenkin edetä omaan tahtiin. Tehtävien viimeinen palautuspäivä 24.5.2026.

Oppimateriaalit

Kestävää terveyttä ruoasta - kansalliset ravitsemussuositukset 2024

Opetusmenetelmät

Verkkokurssilla opitaan taitoja, joilla voit edistää omaa tervettä ja joustavaa ruokasuhdetta sekä hyvinvointiasi. Pääset pohtimaan, millainen merkitys ravitsemuksella on omaan hyvinvointiisi ja terveyteesi. Kurssilla huomioidaan myös kestävä kehitys - vaikuttavathan ruokavalintamme terveyden lisäksi myös hiilijalanjälkeen ja ilmastomuutoksiin nyt ja tulevaisuudessa. Uusimmat ravitsemussuositukset toimivat pohjamateriaalina. Kurssin aikana tutustutaan ruokasuhteeseen vaikuttaviin tekijöihin ja opitaan tunnistamaan ja tiedostamaan mahdollisia haasteita omissa ruokailutottumuksissa. Pääset reflektiotehtävien avulla tutustumaan oman ravitsemusterveytesi edistämiseen. Kurssin perusvireenä kulkee positiivisuus ja joustavuus sekä hyvinvointi jokaisen oppijan omista lähtökohdista. Kurssi suoritetaan virtuaalisena Moodlessa, jossa edetään omaan tahtiin tutustuen materiaaliin ja tehden itsenäisiä pohdintatehtäviä sekä osallistutaan yhteisiin keskusteluihin. Kurssiin ei kuulu tenttiä, mutta hyväksytty kokonaissuoritus edellyttää kaikkien tehtävien hyväksyttyä suorittamista. Kurssilla on käytössä edistymisen seuranta.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

5 op = 135 t (1 op = 27 t)

Siirry alkuun