Urheilijan ravinto ja psyykkinen valmennus (2 op)
Toteutuksen tunnus: HT00BT76-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ajoitus
-
05.09.2022 - 31.07.2023
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 2 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 2 op
- Toteutustapa
- Verkko-opetus
- Yksikkö
- Liiketoimintayksikkö
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Liiketalouden koulutusohjelma (AMK)
- Opettajat
- Juuso Hassi
- Ryhmät
-
ZJA22SHKALAAvoin amk, lita Kalajoen lukio - (YTOL)
-
ZJA22SHAvoin AMK, lita
-
ZJA23KHEFAvoin AMK, liiketalous, orientoivat opinnot (EduFutura, 2. aste)
-
ZJA23KHT2Avoin AMK, liiketalous, orientoivat opinnot (2. aste)
- Opintojakso
- HT00BT76
Arviointiasteikko
0-5
Tavoitteet
Opiskelija oppii tunnistamaan urheilijalle hyvän ravitsemuksen piirteet ja sen vaikutukset päivittäisessä harjoittelussa. Ruokapäiväkirjan avulla urheilija saa palautetta omasta ravinnon saannista ja pystyy tarvittaessa kehittämään sitä. Opiskelija ymmärtää ja tunnistaa psyykkisen valmennuksen roolin osana kokonaisvaltaista valmentautumista ja kilpailemista.
Sisältö
Toisessa osassa perehdytään urheilijan ravitsemukseen ja psyykkiseen valmennukseen luentojen ja tehtävien avulla. Urheilija saa tietoa sekä urheiluravitsemuksesta että psyykkisestä valmennuksesta ja niiden roolista urheilijan arjessa. Opintojaksolla urheilija tutkii henkilökohtaista ravinnon saantia ruokapäiväkirjan avulla.
Aika ja paikka
Non-stop toteutus. Opiskelija voi suorittaa opintojakson oman aikataulun mukaisesti.
Oppimateriaalit
Suomen Olympiakomitean teos "Kehity huippu-urheilijaksi" sekä muu kurssilla jaettava materiaali
Opetusmenetelmät
Verkkototeutus Moodle-alustalla, videoluennot, tehtävät.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Videoluennot 6 h
Materiaalien lukeminen ja tehtävien tekeminen 48 h
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija tietää ravitsemuksen vaikutuksen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin sekä tunnistaa urheilun erityispiirteet ravitsemuksen osalta. Opiskelija ymmärtää psyykkisen valmennuksen roolin urheilu-uralla. Opiskelija tunnistaa vahvuutensa sekä kehityskohteensa ravitsemuksessa ja psyykkisessä hyvinvoinnissa.
Lisätiedot
Avoin amk 20
EduFutura 20