Luomukasvituotanto (3 op)
Toteutuksen tunnus: LM00CC23-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ajoitus
-
01.09.2025 - 31.07.2026
Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 3 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 3 op
- Toteutustapa
- Verkko-opetus
- Yksikkö
- Teknologiayksikkö
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 60
- Koulutus
- Maaseutuelinkeinot (AMK)
- Avoin amk, nonstop, tekno
- Opettajat
- Ulla Heinonen
- Ryhmät
-
LMS22S1Maaseutuelinkeinot (AMK)
-
LMS24KMMaaseutuelinkeinot (AMK)
-
ZJA25SLNOAvoin amk, tekn, Nonstop, Maa- ja metsätalous
-
LMS23KMMaaseutuelinkeinot (AMK)
-
ZJA26KLNOAvoin amk,tekn,luva, Nonstop
-
LMS23S1Maaseutuelinkeinot (AMK)
- Opintojakso
- LM00CC23
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Tavoitteet
Opintojakson tarkoitus
Opintojakson käytyään opiskelijalla on ymmärrys luomuviljelystä, osaaminen luonnonmukaisen viljelykierron laatimiseen ja valmiudet luomuviljelijäksi ryhtymiseen.
Opintojakson saamiset
Maatalousosaaminen:
-osaat valita eri viljelykasvien viljelytoimenpiteet ja osaat suunnitella tilan kasvintuotantoa tuotantosuunnan mukaisesti
Luonnontieteet ja ympäristöosaaminen:
-pystyt soveltamaan biologiaa, matematiikkaa, kemiaa ja fysiikkaa maaseutuelinkeinojen soveltavissa tehtävissä
Kestävä kehitys:
-osaat käyttää omaan alaansa liittyvää tietoa kestävien ratkaisujen ja toimintamallien etsimiseen, käyttöönottamiseen ja vakiinnuttamiseen
Opintojakson osaamistavoite
Käytyäsi tämän opintojakson ymmärrät luomukasvintuotannon biologisen perustan ja osaat laatia mielekkään viljelykierron maatilalle luomutuotannon säädösten mukaisesti. Viljelykierron lisäksi opit perusasiat luonnonmukaisesta lannoituksesta ja kasvinsuojelusta. Kurssilta saat valmiudet luomuviljelijäksi siirtymiseen.
Sisältö
-Luomusäädökset
-Luonnonmukaisen viljelyn viljelykierto
-Luonnonmukaisen viljelyn lannoitus ja peltotase
-Luonnonmukaisen viljelyn kasvinsuojelu
-Luonnonmukaisen viljelyn suunnittelu
Oppimateriaalit
Rajala, J. 2006. Luonnonmukainen maatalous. 2. korjattu painos. Mikkeli: HY.
Ruokaviraston luomutuotannon ohjeet: https://www.ruokavirasto.fi/teemat/luomu/
Opetusmenetelmät
Kyseessä on verkkototeutus, joten kurssi suoritetaan itsenäisesti opiskellen. Oppimisympäristössä opiskellaan luentotallenteiden, videoiden ja kirjallisen materiaalin avulla tehtäviä tehden. Kustakin tehdystä tehtävästä opiskelija saa palautteen.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Opintojakson tai osan siitä voi suorittaa aikaisemman osaamisen perusteella tai opinnollistamalla työelämässä.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Itsenäinen työskentely 81 h
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija tietää luonnonmukaisen tuotannon säädökset ja periaatteet. Opiskelija osaa laatia luomuviljelysuunnitelman joko omalle tai mallimaatilalle. Viljelysuunnitelmassa tulee olla luomusäännösten mukainen viljelykierto, lannoitus ja kasvinsuojelusuunnitelma.
Esitietovaatimukset
Perustiedot peltoviljelystä ovat eduksi opintojakson sujuvaksi suorittamiseksi, mutta ne eivät ole välttämättömiä.
Lisätiedot
AVOIN AMK
Kurssin arvosana määräytyy jatkuvan arvioinnin perusteella eli palautettavat tehtävät arvioidaan.