Siirry suoraan sisältöön

Tulevaisuuden kestävät ruokapalvelut (10 op)

Toteutuksen tunnus: MMPG2100-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.08.2021 - 05.09.2021
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
30.08.2021 - 31.12.2021
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
10 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
10 op
Toteutustapa
Verkko-opetus
Yksikkö
Liiketoimintayksikkö
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 40
Koulutus
Palveluliiketoiminta (AMK)
Opettajat
Anne-Maria Raitio
Kaisa Liinanki
Ryhmät
ZJA21SM
Avoin AMK, marata
MPT20SM
Palveluliiketoiminta- tutkinto-ohjelma (AMK)
Opintojakso
MMPG2100
Toteutukselle MMPG2100-3002 ei löytynyt varauksia!

Arviointiasteikko

0-5

Sisällön jaksotus

Ruoantuotannonohjausjärjestelmä

Vastuullisuussuunnitelma

Omavalvontasuunnitelma

Trendit alalla, kestävyys ja kiertotalous

Toiminnanluokituksen vaikutus hankintoihin ym.

Tavoitteet

Ymmärrät ruokapalveluiden vaikutuksen ja yhteyden ilmastonmuutokseen, biodiversiteettiin ja luonnonvaroihin. Opintojakson kokonaisuus antaa valmiuksia suunnitella, kehittää, johtaa ja toteuttaa ruokapalveluita kestävästi ja vastuullisesti. Tavoitteena on lisätä motivaatiota, ymmärrystä ja osaamista kestävän toimintakulttuurin luomiseksi ruokapalvelualalle.

Tunnistat globaalin ja lokaalin ruokajärjestelmän. Tiedät rahoituksen, hankintalain ja omistuspohjan vaikutukset raaka-aine valintoihin, omavalvontasuunnitelmaan ja toimintaperiaatteisiin.

Tunnistat ruoan ja palvelun kokonaislaatuun vaikuttavat tekijät. Osaat huomioida ruokapalveluiden eri prosesseissa kestävyyden ja vastuullisuuden (mm. hankinnat, omavalvonta, tuotesuunnittelu, ruokatuotanto, asiakaspalvelu, viestintä). Tunnistat ruoantuotannonohjausjärjestelmän toiminnot ja osaat hyödyntää sitä kestävien ratkaisujen totetuttamisessa. Opiskelija pystyt johtamaan ruokapalveluita ympäristöohjelmien ja -järjestelmien kautta kestävästi ja vastuullisesti.

Opintojakson osaamiset:
Kestävä ruokajärjestelmäosaaminen
Kestävä kehitys

Sisältö

Ruoantuotannonohjausjärjestelmä
Vastuullisuussuunnitelma
Omavalvontasuunnitelma
Trendit alalla, kestävyys ja kiertotalous
Vastuullisuusviestintä

Aika ja paikka

Zoom-webinaarit erillisen aikataulun mukaisesti.

Opetusmenetelmät

Opintojakson tavoitteet:

Opiskelija tuntee globaalin ja lokaalin ruokajärjestelmän, alkutuotannosta vähittäiskauppaan. Opiskelija tietää rahoituksen, hankintalain ja toiminnanluokituksen vaikutukset raaka-aine valintoihin, omavalvontasuunnitelmaan ja toimintaperiaatteisiin. Opiskelija tunnistaa ruoan ja palvelun kokonaislaatuun vaikuttavat tekijät. Opiskelija tietää, mitä elementtejä kuuluu kestävään ruokajärjestelmään. Opiskelija osaa laatia ravitsemispalvelulle kestävyyttä edistävän omavalvontasuunnitelman vastuullisuussuunnitelman pohjalta. Opiskelija tuntee ruoantuotannonohjausjärjestelmän toiminnot ja osaa hyödyntää sitä kestävien ratkaisujen totetuttamisessa.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Hyväksilukeminen (korvaaminen ja sisällyttäminen)
Muulla tavoin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
Opinnollistaminen
Tarkemmat ohjeet löytyvät tutkintosäännöstä ja opinto-oppaasta.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintojakson laajuus on 10 opintopistettä, eli 270 tuntia.
Tuntien painotus on arvioitavissa, itsenäisissä tehtävissä

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä 1: Ymmärrät vastuullisen ja kestävän ruokajärjestelmän merkityksen. Ymmärrät vastuullisuusviestinnän vaikutukset. Tunnistat omia valmiuksiasi ja motivaatiotasi vastuullisen ja kestävän toiminnan edistämiseksi. Tunnistat ryhmätyöskentelyn periaatteita. Kirjoitat jäsentymätöntä tekstiä, jossa on toistuvia kieli- ja tyylivirheitä. Noudatat Jamkin raportointiohjeistuksia puutteellisesti.

Tyydyttävä 2: Osaat selittää vastuullisuuden ja kestävyyden merkityksen yrityksen liikeideassa ja strategiassa. Tunnistat ruoan ja palvelun kokonaislaatuun vaikuttavia tekijöitä. Osaat toimia ryhmässä ja yhteistyössä tavoitteellisesti. Noudatat Jamkin raportointiohjeistuksia.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3: Osaat hyödyntää vastuullisen ja kestävän ruokapalvelun toimintaperiaatteita. Tiedät hankintojen vaikutuksen raaka-ainevalintoihin ja toimintaperiaatteisiin. Osaat huomioida toiminnassa ruokapalveluiden eri prosessien vastuullisuuden ja kestävyyden. Raportointi on virheetöntä ja sujuvaa.

Kiitettävä 4: Osaat analysoida vastuullisuusviestinnän merkitystä yrityksen ja asiakkaan näkökulmasta. Tunnistat vastuullisuuden ja kestävyyden käsitteiden sekä viestinnän yhteyden. Ymmärrät ruoantuotannonohjausjärjestelmän toiminnan merkityksen. Raportointi on sujuvaa, loogista ja lähdeluetteloon perustuvaa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen 5: Osaat arvioida vastuullisuuden ja kestävyyden merkitystä ruokapalvelujen toiminnan menestykselle. Ymmärrät trendien ja innovaatioiden ajankohtaisuuden. Osaat analysoida tulevaisuuden ruokapalveluita kriittisesti mm. ympäristöohjelmien ja -järjestelmien kautta ja kehität omaa toimintaasi. Osaat tuottaa raportointiohjeita noudattavan raportin, joka tukeutuu kriittisesti tietoperustaan ja teoriaan myös kansainvälisten lähteiden myötä.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

0-5

Esitietovaatimukset

Restonomin 1. vuoden opinnot

Lisätiedot

Restonmitutkinnon tuottaman osaamisen yleiset arviointikriteerit ovat web-sivuilla (http://www.jamk.fi/opiskelijoille/opinto-opa s). Opintojakson oppimistulokset arvioidaan suhteessa kunkin opintojakson osaamistavoitteisiin tietojen, taitojen ja yleisten pätevyyksien perusteella (Kansallinen ja eurooppalainen laatujärjestelmä NQF/EQF, taso 6).

Erinomainen 5: Opiskelija osoittaa kokonaisvaltaista, kriittistä ja analyyttistä otetta em. osaamistavoitteiden suhteen.

Kiitettävä 4: Opiskelija osoittaa lähes kokonaisvaltaista, kriittistä ja analyyttistä otetta em. osaamistavoitteiden suhteen.

Hyvä 3: Opiskelija osoittaa jossain määrin kriittistä ja analyyttistä otetta em. osaamistavoitteiden suhteen.

Tyydyttävä 2: Opiskelija osoittaa ohjatusti hallitsevansa em. osaamistavoitteiden soveltamista.

Välttävä 1: Opiskelija osoittaa ohjatusti hallitsevansa em. osaamistavoitteiden soveltamista, mutta soveltaminen jää puutteelliseksi.

Siirry alkuun