Siirry suoraan sisältöön

Kansainvälinen ruoka-, viini- ja tapakulttuuri (5 op)

Toteutuksen tunnus: MMPR6320-4K0A3

Toteutuksen perustiedot


Ajoitus
01.01.2014 - 31.07.2014
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Liiketoimintayksikkö
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Yhteiset opinnot
Opettajat
Mika Niskanen
Ryhmät
YHT13SM
YHT13SM
Opintojakso
MMPR6320
Toteutukselle MMPR6320-4K0A3 ei löytynyt varauksia!

Arviointiasteikko

0-5

Tavoitteet

Opiskelija hallitsee tapakulttuurin merkityksen kansainvälistyvässä maailmassa vertailemalla omaa kansallista tapakulttuuriaan muiden maiden tapakulttuureihin. Opiskelijalla on perustiedot eri maiden ruoka- ja juomakulttuureista sekä ruoista ja alkoholijuomista. Opiskelija osaa soveltaa ja yhdistellä alueittaisen ruoka- ja juomakulttuurin. Opiskelija tuntee ruoan valintaan, valmistukseen ja nauttimiseen liittyviä tapoja ja niiden taustoja eri kulttuureissa.

Sisältö

Kansainvälinen ruoka-, viini- ja tapakulttuuri kurssilla tutustutaan nimensä mukaisesti maailman eri kulttuureihin etiketin ja tapojen sekä ruoan ja juoman kautta.

Oppimateriaalit

Alko Oy. 2005. Viiniä aterialla; Opas viinin ja ruoan liittoon. Salminen, K. Aittoniemi, A. & Yliniemi, M. 2000. Bisnesetiketti: liike-elämäntapa- ja ruokakulttuuri. Edita.Karmavuo, R. & Lihtonen, J. 2002. Viini ja ruoka- opas makujen harmoniaan. Helsinki: Tammi Sabath, A-M.2002. Business Etiquette - 101 ways to conduct business with charm and savvy. DuPont, M.K. 1993. Business etiquette and professionalism.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Oppimistehtävät, ruokaan ja viiniin liittyvän tapahtuman toteuttaminen. Tentti

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Luennot 30 h Ryhmäopiskelu 50 h Itsenäinen opiskelu 50 h

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

1
Opiskelija tunnistaa maailman tapakulttuureihin ja etikettiin liittyviä eroja sekä kansallisten ruokakulttuurien eroavaisuuksia.
2
Opiskelija tietää maailman tapakulttuureihin ja etikettiin liittyviä eroja sekä kansallisten ruokakulttuurien eroavaisuuksia.
3
opiskelija ymmärtää maailman tapakulttuureihin ja etikettiin liittyviä eroja sekä kansallisten ruokakulttuurien eroavaisuuksia ja osaa soveltaa niitä käytäntöön.
4 opiskelija ymmärtää maailman tapakulttuureihin ja etikettiin liittyviä eroja sekä kansallisten ruokakulttuurien eroavaisuuksien käytänteitä ja niiden taustalla olevia seikkoja ja osaa soveltaa tietoa käytäntöön.
5 opiskelija osaa soveltaa tietoaan maailman tapakulttuureihin ja etiketteihin liittyvistä eroista sekä kansallisista ruokakulttuurien eroavaisuuksia. Edelleen opiskelija pystyy analyyttisesti ja innovatiivisesti tarkastelemaan omaa suhdettaan mainittuihin seikkoihin ja vertailemaan eri kulttuureita. Opiskelija osoittaa erityistä aktiivisuutta ja innovaatisuutta.

Esitietovaatimukset

-

Lisätiedot

Maistelumaksu viinien ja ruoan osalta

Siirry alkuun