Kansainvälinen ruoka-, viini- ja tapakulttuuri (5 op)
Toteutuksen tunnus: MMPR6320-4K0A3
Toteutuksen perustiedot
- Ajoitus
-
01.01.2014 - 31.07.2014
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Liiketoimintayksikkö
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Yhteiset opinnot
Arviointiasteikko
0-5
Tavoitteet
Opiskelija hallitsee tapakulttuurin merkityksen kansainvälistyvässä maailmassa vertailemalla omaa kansallista tapakulttuuriaan muiden maiden tapakulttuureihin. Opiskelijalla on perustiedot eri maiden ruoka- ja juomakulttuureista sekä ruoista ja alkoholijuomista. Opiskelija osaa soveltaa ja yhdistellä alueittaisen ruoka- ja juomakulttuurin. Opiskelija tuntee ruoan valintaan, valmistukseen ja nauttimiseen liittyviä tapoja ja niiden taustoja eri kulttuureissa.
Sisältö
Kansainvälinen ruoka-, viini- ja tapakulttuuri kurssilla tutustutaan nimensä mukaisesti maailman eri kulttuureihin etiketin ja tapojen sekä ruoan ja juoman kautta.
Oppimateriaalit
Alko Oy. 2005. Viiniä aterialla; Opas viinin ja ruoan liittoon. Salminen, K. Aittoniemi, A. & Yliniemi, M. 2000. Bisnesetiketti: liike-elämäntapa- ja ruokakulttuuri. Edita.Karmavuo, R. & Lihtonen, J. 2002. Viini ja ruoka- opas makujen harmoniaan. Helsinki: Tammi Sabath, A-M.2002. Business Etiquette - 101 ways to conduct business with charm and savvy. DuPont, M.K. 1993. Business etiquette and professionalism.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Oppimistehtävät, ruokaan ja viiniin liittyvän tapahtuman toteuttaminen. Tentti
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Luennot 30 h Ryhmäopiskelu 50 h Itsenäinen opiskelu 50 h
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
1
Opiskelija tunnistaa maailman tapakulttuureihin ja etikettiin liittyviä eroja sekä kansallisten ruokakulttuurien eroavaisuuksia.
2
Opiskelija tietää maailman tapakulttuureihin ja etikettiin liittyviä eroja sekä kansallisten ruokakulttuurien eroavaisuuksia.
3
opiskelija ymmärtää maailman tapakulttuureihin ja etikettiin liittyviä eroja sekä kansallisten ruokakulttuurien eroavaisuuksia ja osaa soveltaa niitä käytäntöön.
4 opiskelija ymmärtää maailman tapakulttuureihin ja etikettiin liittyviä eroja sekä kansallisten ruokakulttuurien eroavaisuuksien käytänteitä ja niiden taustalla olevia seikkoja ja osaa soveltaa tietoa käytäntöön.
5 opiskelija osaa soveltaa tietoaan maailman tapakulttuureihin ja etiketteihin liittyvistä eroista sekä kansallisista ruokakulttuurien eroavaisuuksia. Edelleen opiskelija pystyy analyyttisesti ja innovatiivisesti tarkastelemaan omaa suhdettaan mainittuihin seikkoihin ja vertailemaan eri kulttuureita. Opiskelija osoittaa erityistä aktiivisuutta ja innovaatisuutta.
Esitietovaatimukset
-
Lisätiedot
Maistelumaksu viinien ja ruoan osalta