Siirry suoraan sisältöön

Kunnossapidon perusteetLaajuus (5 op)

Tunnus: TK00CG55

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Harri Tuukkanen

Osaamistavoitteet

Kunnossapito ja sen suunnitteleminen ovat tärkeä teollisuuden tuotantolaitosten ylläpitoa. Kunnnossapidon merkityksen ymmärtäminen on myös tärkeä osa koneiden, laitteiden ja tuotantolaitosten hyvää suunnittelua.

Tällä opintojaksolla opit tuotantolaitosten kunnossapidon merkityksen ja roolin tuotantotehokkuuden ylläpitäjänä. Opit tunnistamaan eri kunnossapitostrategioiden sisällön ja merkityksen sekä tunnistamaan joitain menetelmiä näiden strategioiden taustalla. Opit soveltamaan em. menetelmiä.

Osaamisesi kehittyminen alkaa kunnossapidon peruskäsitteiden kuten kunnossapitolajien, kunnossapidon menetelmien ja toimintojen tunnistamisesta. Edelleen kehityt em. peruskäsitteiden ymmärtämisessä, valinnassa ja käytäntöön soveltamisessa teollisuudessa.

Tämän opintojakson suoritettuasi ymmärrät nykyaikaisen kunnossapidon merkityksen nykyaikaisessa teoollisuudessa. Olet oppinut tunnistamaan kunnossapidon peruskäsitteitä ja soveltamaan yksittäisiä menetelmiä käytäntöön eli kehittämään kunnossapitoa teollisuudessa.

TIETO JA YMMÄRRYS
Osaat tunnistaa kunnossapidon kehittämiskohteita ja lähtökohtia käyttövarmuuden kehittämisessä teollisessa tuotannossa. Tunnistat kunnossapidon peruskäsitteet ja osaat soveltaa yksittäisiä menetelmiä käytäntöön eli osaat kehittää kunnossapitoa teollisuudessa. Osaat ottaa huomioon kunnossapidon ja käyttövarmuuden asettamat vaatimukset koneiden, laitteiden ja tuotantolaitosten suunnittelussa.

MONIALAINEN OSAAMINEN
Osaat työskennellä systemaattisesti ja päämäärätietoisesti kunnossapidon asiantuntijatehtävissä teollisuudessa.Osaat jakaa omaa asiantuntijuuttasi ja käyttää muiden asiantuntijuutta hyväksesi teollisuuden kunnossapidon kehittämisessä.

Sisältö

Kunnossapidon käsitteet ja määritelmät. Kunnossapitostrategiat. Kunnossapidon kehitystyökalut. Kunnossapidon menetelmät. Kunnossapidon kehitystrendejä.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä (1): Tunnistat kunnossapidon käsitteet ja menetelmät.

Tyydyttävä (2): Tunnistat kunnossapidon käsitteet ja menetelmät ja osaat soveltaa niitä tyydyttävästi teollisuudessa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3): Hallitset kunnossapidon käsitteitä ja menetelmät ja osaa soveltaa niitä teollisuudessa.

Kiitettävä (4): Hallitset modernin kunnossapidon käsitteet ja menetelmät ja osaat soveltaa teollisuudessa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen (5): Hallitset modernin kunnossapidon käsitteet ja menetelmät ja osaa soveltaa niitä kriittisesti ja innovatiivisesti energiateollisuudessa.