Siirry suoraan sisältöön

Lastuava työstöteknologiaLaajuus (2 op)

Tunnus: TKKP0150C

Laajuus

2 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Hannu Kivistö

Osaamistavoitteet

Lastuava työstöteknologia -opintojaksolla opetellaan tuntemaan tekijöitä, jotka tuotesuunnittelijan on hyvä ottaa huomioon tuotteita ja niiden osia suunnitellessaan. Opintojaksossa opiskelija oppii nimenomaan koneistettavien valmistusmenetelmien kannalta katsomaan asioita. Opintojaksossa opiskelija saa käsityksen koneistuksen huomioonottamisessa kahdesta eri näkökulmasta: prosessin- ja valmistusmenetelmän näkökulmasta.

Tekniikan soveltaminen käytäntöön
- Ymmärrys soveltuvista työkaluista ja kehitysajatuksista.
- Käytännön taidot ratkaista monimutkaisia ongelmia ja toteuttaa teknistä suunnittelua perustuen oman alan tutkimuksiin ja selvityksiin.
- Kyky valita tarkoituksenmukainen konstruktio laitteet, työvälineet, menetelmät, teknologiat ja prosessit ymmärtäen niiden rajoitukset.

Tutkimukset ja tiedonhaku:
- Kyky tehdä kirjallisuusselvityksiä sekä käyttää kriittisesti tietokantoja ja muita tietolähteitä; kyky suunnitella ja toteuttaa tarvittavia simulaatioita/kokeita, tulkita niistä saatavaa tietoa ja osata tehdä johtopäätöksiä.

Viestintä ja tiimityö:
- Kyky viestiä tehokkaasti tiedoista, ideoista, ongelmista ja ratkaisuista tekniikan alan yhteisölle ja koko yhteiskunnalle.

Sisältö

Koneistettavien tuotteiden ja niiden osien tuotettavuuteen vaikuttavat tekijät.

Esitietovaatimukset

Tuotesuunnittelutyön hallitseminen. Koneistavan valmistustekniikan hallitseminen. Kappaletavaratuotannon tuotantotekniikan perusteiden hallinta.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Hyväksytysti suoritetut oppimistehtävät.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Kokonaisarviointi muodostuu kokonaan harjoitustöistä.

Hyväksytty: Hallitset vähintään tyydyttävästi seuraavat keskeiset asiat:
- osaat suunnitella koneistettavan osan niin, että lastuavan työstöteknologian asiat on otettu huomioon sekä prosessin- että valmistusmenetelmän näkökulmasta.
- osaat tehdä suunnitteluratkaisuja valmistuksen kustannustehokkuuden näkökulmasta.