Siirry suoraan sisältöön

Uudet liiketoimintamallitLaajuus (5 op)

Tunnus: HA00CJ71

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Anu Manner,
  • Janne Roiha,
  • Tapu Holttinen,
  • Jaana Larsson,
  • Kimmo Aho,
  • Tero Lehtinen,

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus

Uudet liiketoimintamallit opintojakson tavoitteena on tarjota teoriaa ja käytännön oppia liiketoimintamaailman haasteista ja mahdollisuuksista. Saat valmiuksia kehittää uutta kokeilujen ja pilotoinnin avulla. Ymmärrät jatkuvan oppimisen ja innovoinnin merkityksen yrityksen liiketoiminnan kehittymisessä.


Opintojaksojen osaamiset
Työelämässä toimiminen: Opit rakentamaan kokeiluja ja pilotteja, joiden avulla nopeasti testataan uusia ideoita käytännössä. Osaat arvioida kokeiluihin liittyviä riskejä.

Eettisyys: Ymmärrät eettiset periaatteet kokeiluissa ja pilotoinnissa. Osaat toimia vastuullisesti asiakasprojekteissa.

Kestävä kehitys: Osaat käyttää omaan alaasi liittyvää tietoa kestävien ratkaisujen ja toimintamallien etsimiseen, käyttöönottamiseen ja vakiinnuttamiseen.

Opintojakson osaamistavoite
Opintojaksolla opit suunnittelemaan ja toteuttamaan asiakaskokeiluja ja liiketoimintaa kehittäviä pilotteja. Opit arvioimaan kokeiluihin liittyviä riskejä ja mahdollisuuksia, myös lopettamaan ei kannattavat kokeilut ajoissa. Opit ajattelun laajentamista ja uusien ideoiden synnyttämistä erilaisten luovuus- ja innovaatiotyökalujen avulla. Ymmärrät, että uusia mahdollisuuksia on uskallettava rohkeasti hakea tulevaisuustutkimuksesta ja tulevaisuuden muutoksista. Osaat jakaa omaa osaamistasi tiimissä. Opit reflektoimaan kokeiluihin ja pilotointiin liittyvää osaamistasi kirjoittamalla ja dialogissa tiimin kanssa. Osaat ottaa vastuuta omasta oppimisesta ja toiminnasta.

Sisältö

- Tulevaisuustutkimus ja tulevaisuuden megatrendit
- Erilaiset liiketoimintamallit ja niiden soveltaminen käytännössä
- Kokeilujen ja pilottien suunnittelu ja käytännön toteutus
- Asiakastarpeen tunnistaminen ja asiakkaan ongelmanratkaisu synnytysten avulla
- Ajattelun kehittämisen työkalut, luovuus- ja ideointityökalut

Esitietovaatimukset

Liiketoimintaosaamisen perusteet

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Sinulla on riittävästi näyttöä teorian ymmärtämisestä osaamisalueeseen liittyen ja pystyt soveltamaan teoriaa käytännössä tiimiyrityksen projekteissa ja toiminnassa. Ymmärrät eri roolien merkityksen yrityksen kehityksessä ja kehität tiimiyritystä yhteistyössä muiden kanssa. Osaat laatia selkeitä suunnitelmia ja asettaa realistisia tavoitteita sekä toiminnallisesti että osaamisen kehittämisen näkökulmasta. Olet asettanut konkreettisia tavoitteita osaamisalueesi kehittämiseksi sekä osoittanut kykyä suunnata toimintaasi näiden tavoitteiden mukaisesti.

Olet toteuttanut projekteja, jotka heijastavat osaamisalueen teorian soveltamista käytäntöön. Projektit osoittavat kykyäsi soveltaa oppimaasi ja tuoda teoreettista tietoa käytännön toimintaan toimien osana tiimiä. Lisäksi osaat arvioida tavoitteidesi toteutumista ja oppimisprosessiasi reflektioiden kautta, tunnistaen sekä vahvuutesi että kehityskohteesi.