Siirry suoraan sisältöön

Vuorovaikutus ja fasilitointiLaajuus (5 op)

Tunnus: HA00CJ74

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Anu Manner,
  • Janne Roiha,
  • Tapu Holttinen,
  • Jaana Larsson,
  • Kimmo Aho,
  • Tero Lehtinen,

Osaamistavoitteet

Opintojen tarkoitus
Vuorovaikutus ja fasilitointi opintojakso antaa perusteet toteuttaa yrityksen sisäistä viestintää sekä toimia fasilitaattorin roolissa tiimin sekä pienempien työryhmien työpajoissa. Opit ymmärtämään millaista on tehokas viestintä eri kanavissa ja palaverimuodoissa. Saat valmiuksia kehittää omia vuorovai-kutus- ja fasilitointitaitoja.

Opintojakson osaamiset

Oppimaan oppiminen: Opit luomaan viestintäkäytänteet muuttuvassa työ-ympäristössä ja laatimaan sisäisen viestintästrategian tiimiyritykselle. Pystyt opintojakson jälkeen fasilitoimaan tiimin ideasynnytyksen sekä vetämään yhteiset oppimistreenit.

Työelämässä oppiminen: Opit tuottamaan selkeää ja tasaisin väliajoin to-teutettavaa viestintää yrityksen sisällä.

Eettisyys: Tuotat eettisesti sopivaa sisältöä yrityksen viestintäkanaviin. Ym-märrät, että viestinnän tulee olla rehellistä, avointa ja tasapuolista.

Kestävä kehitys: Osaat tuottaa vastuullista viestintää yrityksen sisällä eri työntekijät huomioiden Vastaat siitä, että jokainen tiimiyrityksen jäsen on tasa-arvoisessa asemassa viestinnän saralla eikä kukaan jää pimentoon yhdessä päätettävistä asioista.

Opintojakson osaamistavoite
Opit luomaan tiimiyrityksen yhteiset sisäiset viestinnän pelisäännöt sekä strategian, jota toteutetaan yhdessä muiden tiimiyrittäjien kanssa. Osaat tunnistaa omat vuorovaikutuksen vahvuudet ja kehittämiskohteet. Saat val-miuksia vuorovaikuttaa ja viestiä tehokkaasti projektien ja tiimiyrityksen erilaisissa palavereissa. Opit fasilitoimaan keskusteluja ja työpajoja. Osaat jakaa omaa osaamistasi tiimissä. Opit reflektoimaan vuorovaikutusosaamis-tasi kirjoittamalla ja dialogissa tiimin kanssa. Osaat ottaa vastuuta omasta oppimisesta ja toiminnasta.

Sisältö

- Vuorovaikutustaidot (dialogi, kirjoittaminen, esiintyminen)
- Fasilitointiosaaminen
- Tiimiyrityksen viestintästrategia, yhteiset viestinnän pelisäännöt
- Viestinnän toteuttaminen ja arviointi käytännössä
- Dialogitreenit

Esitietovaatimukset

Liiketoimintaosaamisen perusteet

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Sinulla on riittävästi näyttöä teorian ymmärtämisestä osaamisalueeseen liittyen ja pystyt soveltamaan teoriaa käytännössä tiimiyrityksen projekteissa ja toiminnassa. Ymmärrät eri roolien merkityksen yrityksen kehityksessä ja kehität tiimiyritystä yhteistyössä muiden kanssa. Osaat laatia selkeitä suunnitelmia ja asettaa realistisia tavoitteita sekä toiminnallisesti että osaamisen kehittämisen näkökulmasta. Olet asettanut konkreettisia tavoitteita osaamisalueesi kehittämiseksi sekä osoittanut kykyä suunnata toimintaasi näiden tavoitteiden mukaisesti.

Olet toteuttanut projekteja, jotka heijastavat osaamisalueen teorian soveltamista käytäntöön. Projektit osoittavat kykyäsi soveltaa oppimaasi ja tuoda teoreettista tietoa käytännön toimintaan toimien osana tiimiä. Lisäksi osaat arvioida tavoitteidesi toteutumista ja oppimisprosessiasi reflektioiden kautta, tunnistaen sekä vahvuutesi että kehityskohteesi.