Siirry suoraan sisältöön

Tiimiyrityksen kehittäminenLaajuus (5 op)

Tunnus: HA00CJ79

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Anu Manner,
  • Janne Roiha,
  • Tapu Holttinen,
  • Jaana Larsson,
  • Kimmo Aho,
  • Tero Lehtinen,

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus

Tiimiyrityksen kehittäminen opintojaksolla opit kehittämään tiimissäsi uusia liiketoiminnallisia ideoita. Saat työkaluja ideoiden käytännön kokeiluihin ja kokeiluista oppimiseen. Opintojaksolla saat valmiuksia testata ideoita käy-tännössä projektitoiminnan kautta. Opit arvioimaan syntyneitä ideoita kan-nattavuuden ja yrittäjyyden näkökulmasta.

Opintojakson osaamiset
Oppimaan oppiminen Opit analysoimaan omaa ja tiimisi kykyä kehittää liiketoimintaa ideasta käy-täntöön. Asetat tavoitteita ja mittareita sekä opit rakentamaan bisnestä yh-dessä. Seuraat omaa ja tiimisi edistymistä.

Työelämässä oppiminen Teet tiimisi kanssa projekteja aidoissa työelämän projekteissa ja saat val-miuksia kehittää omia ja tiimin toimintatapoja. Kehität toimintaa asiakasläh-töisesti ja opit tärkeitä tiimitaitoja.

Eettisyys Toimit eettisesti asiakasprojekteissa ja tiimissäsi. Eettisyys on tärkeä liike-toiminnan kehittämisen arvo. Toimit vastuullisesti tiimissäsi, yhteisössäsi ja asiakkaiden kanssa.

Kestävä kehitys Ymmärrät mistä kestävä liiketoiminta koostuu ja osaat tehdä toimenpiteitä kestävän liiketoiminnan rakentamiseksi. Kehität teoreettista osaamista ja viet osaamistasi käytäntöön. Koet vastuuta tiimisi ja projektiesi kehittämisestä kestävän kehityksen näkökulmasta. Tulevaisuuskestävän liiketoiminnan ra-kentamisen periaatteet ovat sinulle tuttuja.

Ennakoiva kehittäminen Osaat arvioida toimintaympäristöä ja tarkastella toimintaympäristön muu-toksen vaikutuksia ja tehdä liiketoiminnan kehittämistä, jossa suunnitellaan myös tulevaisuutta.

Opintojakson osaamistavoite
Opit tekemään liiketoiminnallista kehitystyötä tiimissä ja osaat käyttää eri-laisia menetelmiä idean kehittämiseen. Osaat rakentaa ja oppia käytännön kokeiluista yhdessä asiakkaan kanssa. Opit yrityksen taloushallinnon perus-taitoja budjetin laatimisesta laskujen maksamiseen. Ymmärrät tiimiyrityksen toiminnan periaatteet ja tulevaisuuskestävän liiketoiminnan ydinprosessit. Osaat jakaa omaa osaamistasi tiimissä. Opit reflektoimaan kehittämisosaa-mistasi kirjoittamalla ja dialogissa tiimin kanssa. Osaat ottaa vastuuta omasta oppimisesta ja toiminnasta

Sisältö

- Idean markkina- ja kasvupotentiaali
- Liiketoimintasuunnitelmat, mallinnukset ja konseptointi (Business Model Canvas)
- Suunnitelmien toteutus ja toteutuksen arviointi tiimiyrityksessä
- Liiketoiminnan taloushallinnon perusteet: tavoitteet, budjetointi, seu-ranta, kannattavuuslaskenta ja yhteistyö tilitoimiston kanssa
- Yhteiskehittäminen tiimissä ja tiimiyrityksen asiakkaiden kanssa

Esitietovaatimukset

Liiketoimintaosaamisen perusteet

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Sinulla on riittävästi näyttöä teorian ymmärtämisestä osaamisalueeseen liittyen ja pystyt soveltamaan teoriaa käytännössä tiimiyrityksen projekteissa ja toiminnassa. Ymmärrät eri roolien merkityksen yrityksen kehityksessä ja kehität tiimiyritystä yhteistyössä muiden kanssa. Osaat laatia selkeitä suunnitelmia ja asettaa realistisia tavoitteita sekä toiminnallisesti että osaamisen kehittämisen näkökulmasta. Olet asettanut konkreettisia tavoitteita osaamisalueesi kehittämiseksi sekä osoittanut kykyä suunnata toimintaasi näiden tavoitteiden mukaisesti.

Olet toteuttanut projekteja, jotka heijastavat osaamisalueen teorian soveltamista käytäntöön. Projektit osoittavat kykyäsi soveltaa oppimaasi ja tuoda teoreettista tietoa käytännön toimintaan toimien osana tiimiä. Lisäksi osaat arvioida tavoitteidesi toteutumista ja oppimisprosessiasi reflektioiden kautta, tunnistaen sekä vahvuutesi että kehityskohteesi.