Siirry suoraan sisältöön

Myynti käytännössäLaajuus (5 op)

Tunnus: HA00CK94

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Anu Manner,
  • Janne Roiha,
  • Tapu Holttinen,
  • Jaana Larsson,
  • Kimmo Aho,
  • Tero Lehtinen,

Osaamistavoitteet

Myynti käytännössä opintojaksolla opit menestyksekkään myyntityön teke-mistä aidoissa asiakasprojekteissa. Opit asiakaslähtöistä ajattelua, vaikutta-via neuvottelutaitoja sekä digitaalisten myynnin työkalujen hyödyntämistä myyntityössä. Ymmärrät myyntiprosessin kokonaisuutena alkaen asiakkaan etsimisestä ja kontaktoinnista kaupan päättämiseen ja jälkimarkkinointiin.

Opintojakson osaamiset
Oppimaan oppiminen: Analysoit myyntiprojektin vaiheita ja suun-nittelet niiden toteutusta kriittisesti arvioiden. Opit asettamaan rea-listisia tavoitteita ja kehittämään myyntitaitojasi.

Työelämässä oppiminen: Saat kokemusta yritysten välisestä kau-panteosta, tarjousten lähettämisestä ja sopimuksista. Kehität taito-jasi ymmärtämään asiakkaiden tarpeita ja luomaan heille arvoa tuottavia ratkaisuja. ·

Eettisyys: Ymmärrät eettiset arvot osana myyjän työtä ja myyntipro-sessia. Opit toimimaan eettisesti kestävästi koko myyntiprosessin ajan.

Opintojakson osaamistavoite
Saat perustaidot ja -tekniikat käytännön myyntityöhön sekä opit ymmärtä-mään myyntiprosessin eri vaiheita. Opit luomaan ja ylläpitämään asiakas-suhteita, tunnistamaan asiakkaan tarpeet ja neuvottelemaan tehokkaasti. Myynti käytännössä valmentaa sinut käyttämään myyntityössä tarvittavia työkaluja ja teknologioita, ja opettaa, miten analysoit ja kehität omaa myyntisuoritustasi parhaan tuloksen saavuttamiseksi. Opit tekemään voit-tavia tarjouksia. Osaat jakaa omaa osaamistasi tiimissä. Opit reflektoimaan myyntiin liittyvää osaamistasi kirjoittamalla ja dialogissa tiimin kanssa. Osaat ottaa vastuuta omasta oppimisesta ja toiminnasta.

Sisältö

- Erilaiset myyntistrategiat: suunnittelu, toteutus ja arviointi
- Asiakkaan löytäminen, asiakaskontaktointi, asiakastarpeen ymmär-täminen
- Vaikuttavat neuvottelustrategiat ja -tekniikat
- Digitaalisen myynnin työkalut
- Myyntityön toteuttaminen käytännössä projekteissa ja tiimiyrityk-sessä

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Sinulla on riittävästi näyttöä teorian ymmärtämisestä osaamisalueeseen liittyen ja pystyt soveltamaan teoriaa käytännössä tiimiyrityksen projekteissa ja toiminnassa. Ymmärrät eri roolien merkityksen yrityksen kehityksessä ja kehität tiimiyritystä yhteistyössä muiden kanssa. Osaat laatia selkeitä suunnitelmia ja asettaa realistisia tavoitteita sekä toiminnallisesti että osaamisen kehittämisen näkökulmasta. Olet asettanut konkreettisia tavoitteita osaamisalueesi kehittämiseksi sekä osoittanut kykyä suunnata toimintaasi näiden tavoitteiden mukaisesti.

Olet toteuttanut projekteja, jotka heijastavat osaamisalueen teorian soveltamista käytäntöön. Projektit osoittavat kykyäsi soveltaa oppimaasi ja tuoda teoreettista tietoa käytännön toimintaan toimien osana tiimiä. Lisäksi osaat arvioida tavoitteidesi toteutumista ja oppimisprosessiasi reflektioiden kautta, tunnistaen sekä vahvuutesi että kehityskohteesi.