Siirry suoraan sisältöön

Yrittäjän polkuLaajuus (5 op)

Tunnus: HA00CK97

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Anu Manner,
  • Janne Roiha,
  • Tapu Holttinen,
  • Jaana Larsson,
  • Kimmo Aho,
  • Tero Lehtinen,

Osaamistavoitteet

Yrittäjän polku opintojakson aikana opit rakentamaan liikeideasta kannatta-vaa liiketoimintaa. Saat työkaluja kehittää omaa tai tiimiyrityksen toimintaa asiakaslähtöisesti, kestävästi ja tuloksellisesti. Sovellat yrityksen kehittämi-seen ja johtamiseen uusimpia teorioita käytännössä.

Opintojakson osaamiset
Oppimaan oppiminen: Opit tunnistamaan omat vahvuutesi ja kehittämis-kohteesi yrittäjän ja yrityksen omistajana. Osaat rakentaa oman yrittäjyy-teesi kehittämissuunnitelman.

Työelämässä oppiminen: Ymmärrät miten ideasta rakennetaan toimiva bisnes. Osaat kehittää yrittäjyyttä markkinoiden ja asiakastarpeen mukaisesti tulevaisuuden muutokset huomioiden. Eettisyys: Opit rakentamaan yritykselle eettiset periaatteet ja kestävän ar-vopohjan. Toteutat yrittäjyyttä vastuullisesti.

Kestävä kehitys: Ymmärrät millaista käytännön toimintaa ja tekoja on kestävä liiketoiminta. Osaat viestiä ja raportoida vastuullisuuteen liittyviä asi-oita.

Ennakoiva kehittäminen: Olet utelias tutkimaan erilaisia tulevaisuuden ke-hityssuuntia. Osaat kehittää liiketoimintaa ennakoiden ja nopeasti reagoiden. Opit tekemään rohkeita kokeiluja, joilla testaan syntyneitä ideoita käy-tännössä.

Opintojakson osaamistavoite
Yrittäjyyden polku – opintojaksolla opit kehittämään ideasta toimivaa bis-nestä. Opit yrityksen strategista suunnittelua ja johtamista. Ymmärrät asia-kaslähtöisen kehittämistoiminnan merkityksen liiketoiminnan kasvussa. Sy-vennät kannattavan liiketoiminnan toteuttamista talouden johtamisosaamisella. Teet kehittämistyötä käytännössä omassa yrityksessä tai tiimiyrityksessä. Osaat jakaa omaa yrittäjyysosaamistasi tiimissä. Opit reflektoimaan yrittäjyyteen liittyvää osaamistasi kirjoittamalla ja dialogissa tiimin kanssa. Osaat ottaa vastuuta omasta oppimisesta ja toiminnasta.

Sisältö

- Ideasta kannattavaksi liiketoiminnaksi
- Yrityksen strateginen suunnittelu ja johtaminen
- Asiakaslähtöinen yrityksen kehittäminen
- Rohkeat kokeilut ideoiden käytäntöön viejinä
- Kannattava liiketoiminta, taloudella johtaminen

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Sinulla on riittävästi näyttöä teorian ymmärtämisestä osaamisalueeseen liittyen ja pystyt soveltamaan teoriaa käytännössä tiimiyrityksen projekteissa ja toiminnassa. Ymmärrät eri roolien merkityksen yrityksen kehityksessä ja kehität tiimiyritystä yhteistyössä muiden kanssa. Osaat laatia selkeitä suunnitelmia ja asettaa realistisia tavoitteita sekä toiminnallisesti että osaamisen kehittämisen näkökulmasta. Olet asettanut konkreettisia tavoitteita osaamisalueesi kehittämiseksi sekä osoittanut kykyä suunnata toimintaasi näiden tavoitteiden mukaisesti.

Olet toteuttanut projekteja, jotka heijastavat osaamisalueen teorian soveltamista käytäntöön. Projektit osoittavat kykyäsi soveltaa oppimaasi ja tuoda teoreettista tietoa käytännön toimintaan toimien osana tiimiä. Lisäksi osaat arvioida tavoitteidesi toteutumista ja oppimisprosessiasi reflektioiden kautta, tunnistaen sekä vahvuutesi että kehityskohteesi.