Siirry suoraan sisältöön

HarjoitteluLaajuus (30 op)

Tunnus: HA00CK99

Laajuus

30 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Anu Manner,
  • Janne Roiha,
  • Jaana Larsson,
  • Tapu Holttinen,
  • Kimmo Aho,
  • Tero Lehtinen,

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus
Harjoittelun aikana sovellat oppimaasi tietoa ja taitoa käytännön asiakas-projekteissa. Syvennät ymmärrystäsi tekemällä oppimisen ja oppimisen ref-lektoinnin merkityksestä oman ammattiosaamisen syventäjänä. Harjoitte-lussa opit työskentelemään monialaisissa tiimeissä, aidoissa käytännön haasteissa sekä laaja-alaisissa kehittämistehtävissä.

Opintojakson osaamiset
Oppimaan oppiminen: Opit analysoimaan omia käytännön taitojasi ja ke-hittämään niitä. Osaat asettaa tavoitteita oman osaamisen kehittämiselle. Opit arvioimaan kykyjäsi osana tiimiä.  

Työelämässä oppiminen: Opit tekemään asiantuntijatyötä aidoissa työelä-män projekteissa. Saat valmiuksia kehittää toimintaa asiakaslähtöisesti tii-meissä. Opit liiketoiminnan ja yrittäjyyden kehittämisestä.

Eettisyys: Ymmärrät miten toimintaan eettisesti asiakasprojekteissa ja tii-missä. Sinulle eettisyys on tärkeä liiketoiminnan kehittämisen arvo. Osaat toimia vastuullisesti yhteisössäsi ja asiakkaiden kanssa.

Kestävä kehitys: Ymmärrät mistä kestävä liiketoiminta koostuu ja osaat tehdä toimenpiteitä kestävän liiketoiminnan rakentamiseksi. Osaat huomi-oida asiakasyrityksessä tai projektissa kestävyysnäkökulmat.

Ennakoiva kehittäminen: Osaat arvioida toimintaympäristöä ja tarkastella toimintaympäristön muutoksia. Osaat tehdä tulevaisuuden huomioivaa liike-toiminnan kehittämistä. Tunnistat ennakoinnin merkityksen liiketoiminnan ja yrittäjyyden kasvussa.<

Opintojakson osaamistavoite
Osaat asettaa oppimistavoitteita omalle ammatilliselle kehittymiselle ja arvi-oida niiden saavuttamista. Opit syventämään työelämäosaamistasi aidoissa työelämän tilanteissa ja tiimeissä. Harjoittelussa opit myös toimialaosaa-mista käytännössä. Opit ymmärtämään kokonaisvaltaisemmin liiketoimin-nan kehittämistä ja toteuttamista. Osaat jakaa harjoittelun oppeja ja omaa osaamistasi tiimissä. Opit reflektoimaan harjoittelussa syntynyttä osaamista i kirjoittamalla ja dialogissa tiimin kanssa. Osaat ottaa vastuuta omasta oppi-misesta ja toiminnasta harjoittelussa.

Sisältö

Moduuli 1: Oppiminen Opit toimimaan liiketoimintaympäristössä ja projektitiimissä tavoit-teellisesti, otat vastuuta ja osallistut toiminnan kehittämiseen. Opit analysoimaan omaa ja tiimisi kehittymistä, osaat ohjata omaa kasvu-prosessiasi kehitystä vaativilla alueilla ja osaat kannustaa tiimikave-riasi kehittämään omaa osaamistaan.

Moduuli 2: Tiimityöskentely Ymmärrät tiimityöskentelyn ja tiimissä jäsenenä olemisen perusteet ja toimit niiden mukaisesti vastuullisena tiimiyrittäjänä. Osaat kehit-tää, soveltaa ja parantaa tiimikokemusta, tiimin suoritusta ja tiimin tavoitteellista etenemistä sovittuun päämäärään. Olet innostava ja kannustava tiimikaveri.

Moduuli 3: Palvelutuotanto Asiakaskokemuksesta ja asiakaspalvelusta kerryttämäsi teoreettinen ja käytännön osaaminen näkyy harjoittelussasi ja kehität sekä omaa osaamistasi että asiakkaan kohtaamista tavoitteellisesti. Osaat tuot-teistaa tuotteita ja palveluita erilaisille kohderyhmille.

Moduuli 4: Markkinointi & Myynti Osaat tehdä markkinoinnin toimenpiteitä tavoitteellisesti sekä mit-taroida ja analysoida tuloksia. Myynnissä viet käytäntöön myynnin psykologiaa, teoriaa ja teet tavoitteellisesti sekä analysoiden myyn-nin työtehtäväsi. Sinulla on kehitysote myynnin ja markkinoinnin te-kemiseen.

Moduuli 5: Johtaminen Opit johtamaan omaa työtäsi, projektia ja tiimikavereitasi. Tunnistat käytännössä johtamisen vahvuutesi ja kehityskohteesi. Osaat viedä johtamisen teorioita ja käytänteitä menestyksekkäästi työelämäpro-jekteihin. Johdat joko koko projektia tai sen osa-alueita, kuten myyntiä, markkinointia tai asiakkuutta. Ohjaat kasvun johtamista omalla kohdallasi sekä tiimissäsi.

Moduuli 6: Tiimiyrittäjyys Osoitat ymmärrystä tiimiyrittäjyydestä teoriassa ja käytänössä. Si-nulla on projekti, jossa voit rakentaa tiimiyrittäjyyden osaamisen pe-rustaitoja, kuten liiketoimintaymmärrystä, kannattavuutta, asiakas-kokemusta sekä brändiä. Teet tätä kehitystyötä yhdessä muiden tiimiyrittäjien kanssa ja toimit vastuullisena tiimin jäsenenä. Teet yh-dessä muiden kanssa yrityksessä tai projektissa kehitystyötä, joka tähtää parempiin tuloksiin.