Siirry suoraan sisältöön

ErikoistyöLaajuus (15 op)

Tunnus: TT00CO57

Laajuus

15 op

Opetuskieli

  • suomi
  • englanti

Vastuuhenkilö

  • Jarmo Nevala,
  • Marko Rintamäki,

Osaamistavoitteet

Opintokokonaisuuden tavoitteena on erilaisten pienimuotoisten tehtäväantojen avulla kehittää, sekä syventää opiskelijan asiantuntijuutta ennalta määritellyllä osaamisalueilla. Opintokokonaisuuden aikana opiskelija tutustuu hänelle esitettyyn teknologiaan, menetelmään tai voi toimia tarvittaessa myös vertaisohjaajan roolissa. Kehitettäväksi valittuja osaamisia pyritään soveltamaan aktiivisesti toimeksiannon aikana ja sen myötä vahvistetaan opiskelijan asiantuntijuutta kohti sopivana harjoittelupaikan tai työelämän erityisvaatimusten täyttämiseksi. Kehitettäviä osaamisalueita voivat olla esimerkkeinä: ohjaus-, tiimityö-, ongelmanratkaisutaidot, sekä teknologia- ja menetelmäosaaminen. Kehitystavoitteet sovitaan ennen opintojaksoa ohjaajan kanssa yhdessä.

EUR-ACE
EUR-ACE TIETO JA YMMÄRRYS
Tunnet toimialan yleisesti käyttämät menetelmät ja toimintatavat. Tarvittaessa osaat ottaa huomioon muiden toimialojen käytänteitä, jos toimeksianto sitä edellyttää.

EUR-ACE TEKNIIKAN SOVELTAMINEN KÄYTÄNTÖÖN
Osaat soveltaa toimialojen käyttämiä yleisiä työkaluja ja menetelmiä osana projektin työskentelyä. Osaat tarvittaessa muokata niitä tarkoitukseen sopiviksi. Osaat dokumentoida ja toteuttaa toimeksiantojen tavoitteiden mukaisia kokonaisuuksia siten, että niitä on mahdollista myös jatkokehittää. Tämä tarkoittaa tarkoituksenmukaista dokumentaatiota ja alalla tunnettujen menetelmien käyttöä.

EUR-ACE TUTKIMUS JA TIEDONHAKU
Osaat hakea toimeksiantoon liittyen lisätietoa sopivista lähteistä ja hyödyntää uutta tietoa oman toimintaympäristön ja työn kulun kehittämiseksi. Kykenet tarvittaessa perehtymään tuntemattoman toimialaan ja sen käytänteisiin eri lähteiden pohjalta

EUR-ACE VIESTINTÄ JA TIIMITYÖ
Osaat työskennellä aktiivisesti osana moniosaajien muodostamaan työryhmää ja toimimaan yhdessä eri sidosryhmien kanssa. Tunnistat ja osaat ottaa huomioon eettiset ja kulttuurilliset näkökulmat ryhmätyöskentelyssä. Kykenet liittämään oman osaamisesi osaksi työryhmän työskentelyä ja tarvittaessa kykenet kehittämään osaamistasi tarpeellisilta osa-alueilta.

EUR-ACE MONIALAINEN OSAAMINEN
Opit projektityöskentelyn myötä ohjauksen, projektisuunnittelun ja aikataulutuksen merkityksen. Osaat toimia tiimin jäsenenä ja huolehtia annetuista tehtävistä tavoitteiden saavuttamiseksi. Opit ottamaan huomioon ulkopuoliset tekijät, jotka voivat vaikuttaa projektin etenemiseen. Osaat tarvittaessa tunnistaa riskitekijöitä, jotka voivat vaikuttaa toimeksiannon toteuttamiseen ja voivat vaatia riittävää ennakointia.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä (1): Opiskelija osoittaa ymmärrystä annetusta aiheesta. Hänellä on kuitenkin vaikeuksia soveltaa tietoa ja taitoja käytännössä.

Tyydyttävä (2): Opiskelija osoittaa perustason ymmärrystä aiheesta. Hän pystyy soveltamaan tietoa ja taitoja käytännössä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3): Opiskelija osoittaa hyvää ymmärrystä aiheesta. Hän pystyy itsenäisesti soveltamaan tietoa ja taitoja käytännössä.

Kiitettävä (4): Opiskelija osoittaa syvällistä ymmärrystä aiheesta. Hän pystyy itsenäisesti, sekä ryhmässsä soveltamaan tietoa ja taitoja käytännössä ja auttamaa tarvittaessa muita opiskeljoita.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen (5): Opiskelija osoittaa erinomaista ymmärrystä aiheesta. Hän pystyy toimimaan itsenäisesti, sekä aktiivisesti osana ryhmää. Opiskelija osaa luovasti ja innovatiivisesti soveltaa uutta tietoa ja osaamisia käytännössä ja kykenee tukemaan osaamisellaan muita opiskelijoita.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija osoittaa hyvää ymmärrystä aiheesta. Hän pystyy itsenäisesti soveltamaan tietoa ja taitoja käytännössä.

Erikoistyön hyväksyntä voi edellyttää eri todisteita, jota sovitaan ennen työn suoritusta yhdessä ohjaajan kanssa. Todisteina voidaan edellyttää esimerkiksi: työaikaraportti, oppimispäiväkirja, käyttöönottoraportti, testiraportti tai käyttöohje.

Lisätiedot

Erikoistyön hyväksyntä voi edellyttää eri todisteita, jota sovitaan ennen työn suoritusta yhdessä ohjaajan kanssa. Todisteina voidaan edellyttää esimerkiksi: työaikaraportti, oppimispäiväkirja, käyttöönottoraportti, testiraportti tai käyttöohje.

Opintojakso liittyy syventäviin ammatillisiin opintoihin. Opiskelija toimii toimeksiannon parissa ja palauttaa työstä oletuksena oppimispäiväkirjan ja tuntiraportin. Opintojakson suoritus arvoidaan siihen käytetyn ajan ja saavutettujen tulosten pohjalta.

Kokonaisuus: Työmäärä 25 h = 1 ECTs
Laajuus: 1-15 ECTs

Arviointi: Hyväksytty/Hylätty (pyydettäessä numero arvosana)