Siirry suoraan sisältöön

Bändisoiton perusteetLaajuus (5 op)

Tunnus: KP00CC90

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Sami Lehto

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuasi olet tutustunut pienyhtyesoiton perusteisiin, alkeisopetuksen yleisimpiin bändisoittimiin ja bändiryhmän ohjauksen perusteisiin. Tunnistat musiikillisen osaamisesi eri tasoja ja ymmärrät jatkuvan oppimisen merkityksen musiikillisen osaamisen kehittämisessä sekä ylläpitämisessä. Muistat ergonomian ja kuulonhuollon merkityksen ja kykenet hyödyntämään niitä työskentelyssäsi. Hahmotat ryhmädynamiikkaan, vuorovaikutukseen ja ryhmäytymiseen liittyviä perusilmiöitä ja osaat hyödyntää omia persoonallisia ja musiikillisia vahvuuksiasi bändiryhmän ohjauksessa. Sinulla on perusvalmiudet alkeistason musiikkiryhmien opettamiseen ja opettajan työhön. Olet perehtynyt oppimisen ohjaukseen ja arviointiin käytännön opetustyön kannalta. Osaat toimia työyhteisössä, sekä arvioida omaa ja toisten osaamista rakentavasti, innostavasti ja realistisesti. Osaat käyttää ja hyödyntää tarkoituksenmukaisia musiikin suoratoistopalveluita osana opiskeluasi, sekä tallentaa, muokata ja jakaa äänitaltiointeja mobiilitallentimella. Osaat tuottaa alkeisopetuksen bändiryhmään soveltuvaa tarkoituksenmukaista oppimateriaalia ja toimia vastuullisesti kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Sisältö

Opintojaksolla tutustut yleisimpiin alkeisopetuksen bändisoittimiin, sekä eri kokoonpanoille ja tyylisuunnille sovitettuun tai sävellettyyn materiaaliin ja harjoittelet niiden soveltamista käytännön musiikkiryhmän opetustilanteisiin. Tutustut ryhmädynamiikan, vuorovaikutuksen ja yhteissoiton perusteisiin ja opettelet tyypillisten yhtyeopetustilanteiden suunnittelua, toteuttamista ja hallintaa opettajan ammattietiikkaa noudattaen. Tuotat alkeisopetuksen bänditoimintaan soveltuvaa oppimateriaalia, sekä tutustut saatavilla oleviin tarkoituksenmukaisiin digitaalisiin opetussovelluksiin.

Esitietovaatimukset

Olet perehtynyt musiikkikasvatuksen perusteisiin ja ymmärrät eri oppimiskäsityksiä musiikin oppimisen yhteydessä. Ymmärrät opetussuunnitelmien merkityksen opetuksen perustana.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty:
Osaat toimia bändiryhmän jäsenenä ja kykenet ohjaamaan alkeisopetuksen bändiryhmän toimintaa. Osoitat oppimistehtävissäsi, että ymmärrät bändisoiton toimintaperiaatteita alkeistasolla. Olet tutustunut yleisimpiin bändisoittimiin, niiden keskeisiin opetusmenetelmiin ja opetusmateriaaleihin ja kykenet hyödyntämään niitä soveltavasti ja tarkoituksenmukaisesti musiikkiryhmän ohjauksessa. Sinulla on perusvalmiudet opettamiseen ja opettajan työhön. Osaat arvioida omaa työskentelyäsi ja osaamistasi, sekä oppilaitasi käytännön opetustyössä. Osaat arvioida myös toisten toimintaa bändiryhmätyöskentelyssä rakentavasti ja realistisesti.