Siirry suoraan sisältöön

Varhaisiän musiikkikasvatuksen didaktiikka 2Laajuus (5 op)

Tunnus: KMLP0551

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija on perehtynyt 3- 5 –vuotiaan lapsen musiikkikasvatuksen lähtökohtiin. Hän ymmärtää yleisen ja musiikillisen kehityksen merkityksen musiikkitoiminnan suunnittelun ja toteuttamisen perustana. Opiskelija osaa käyttää, soveltaa ja kehittää eri työtapoja (laulaminen, soittaminen, musiikkiliikunta/tanssi, kuunteleminen ja taideaineiden integraatio) ja menetelmiä suunnitellessaan ja toteuttaessaan musiikkitoimintaa em. ikäryhmälle. Hän ymmärtää opetussuunnitelmien merkityksen opetuksen perustana.

Opiskelija ymmärtää opettajan ammatin eettisen ja yrittäjämäisen luonteen ja arvioi omaa ja toisten osaamista rakentavasti ja realistisesti sekä käyttää portfoliota oman oppimisensa tukena.

Sisältö

3 – 8 – vuotiaan lapsen tavoitteellinen musiikkikasvatus:
- yleinen/ musiikillinen kehitys
- musiikilliset / yleiset tavoitteet opetuksessa
- työtavat: laulaminen, soittaminen, musiikkiliikunta/tanssi, kuunteleminen ja taideaineiden integraatio
- musiikkipedagogiset lähestymistavat
-opetuksen suunnittelu lapsen ikä – ja kehitystaso huomioon ottaen.

Esitietovaatimukset

Opiskelija on suorittanut Musiikkikasvatuksen perusteet -opintojaksosta varhaisiän musiikkikasvatuksen perusteet -osion; perehtynyt musiikkikasvatuksen perustekijöihin, varhaisiän musiikkikasvatuksen sisältöihin, työtapoihin ja tavoitteisiin.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Hyväksytty: Opiskelija osoittaa hallitsevansa 3 -8 -vuotiaan lapsen musiikillisen kehityksen ja musiikkikasvatuksen lähtökohdat tunnilla käydyissä keskusteluissa sekä kirjallisissa tehtävissä. Hän hallitsee opetussuunnitelmaan perustuvan musiikkitoiminnan suunnittelun ja toteuttamisen käyttäen ja soveltaen eri työtapoja ja menetelmiä monipuolisesti kirjallisissa sekä käytäntöön sovellettavissa harjoitustehtävissä.
Hän osoittaa kypsää itsensä arvioimisen ja - kehittämisen taitoa demonstraatioissa ja harjoittelussa.

Hylätty (0): Opiskelija ei saavuta opintojakson suorittamiselle asetettuja tavoitteita.