Siirry suoraan sisältöön

Musiikkikasvatuksen perusteetLaajuus (5 op)

Tunnus: KMZP0402

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee musiikin oppimisen sekä opetustilanteiden vuorovaikutuksen keskeisiä periaatteita. Hän on perehtynyt musiikin opettamiseen ja musiikkipedagogin työhön. Hänelle on muodostunut kokonaiskuva suomalaisesta musiikin koulutusjärjestelmästä sekä käsitys suomalaisen musiikkikasvatuksen historian pääpiirteistä.

Opiskelija osaa viestiä selkeästi ja sujuvasti sekä suullisesti että kirjallisesti. Hän hyödyntää tieto- ja viestintätekniikkaa tarkoituksenmukaisella tavalla. Hän osaa työskennellä ryhmässä, ja toimia yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Opiskelija osoittaa aloitekykyä ja rohkeutta verkostoitua.

Sisältö

Musiikkipedagogiksi kasvaminen
Musiikin koulutusjärjestelmä Suomessa
Musiikkipedagogin työ(mm.varhaisiän musiikkikasvatus,taiteen perusopetus,o vapaa sivistystyö ja seurakunnat, II aste,musiikkialan perustutkinto)
Musiikin oppiminen
Musiikkikasvatus ennen ja nyt

Esitietovaatimukset

-

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Hyväksytty (S):
Opiskelija osoittaa aktiivisuutta ja aloitekykyä niin kontaktiopiskelussa kuin työelämäyhteistyössäkin. Hän osallistuu opintojaksolla toteutettuihin projekteihin ja ryhmätöihin vastuullisesti siten, että hänen panoksellaan on positiivinen vaikutus työn onnistumiseen.

Opiskelija osoittaa sekä kirjallisesti että suullisesti perehtyneensä opintojakson opiskelumateriaaliin. Hän osoittaa dokumentein tutustuneensa musiikkipedagogin työhön työelämässä. Opiskelija osoittaa projekti-/ryhmätöiden ja oppimistehtävien kautta ymmärtävänsä musiikin oppimisen ja opetustilanteen vuorovaikutuksen perusperiaatteet, sekä tuntevansa suomalaisen musiikkikasvatuksen historian ja musiikin koulutusjärjestelmän.

Opiskelija viestii selkeästi ja sujuvasti, noudattaen kirjallisissa tehtävissä JAMK:in raportointiohjetta. Hän hyödyntää tieto- ja viestintätekniikkaa tehtävien valmistelussa ja raportoinnissa.

Hylätty (0):
Opiskelija ei saavuta opintojakson läpäisylle asetettuja minimitavoitteita.