Siirry suoraan sisältöön

Pedagogical LABLaajuus (5 op)

Tunnus: AJ00BD10

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • englanti
  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Satu Aksovaara,
  • Eila Burns,

Osaamistavoitteet

Lab-ympäristöt ovat Jyväskylän ammattikorkeaoulun uudenlainen tapa vahvistaa osaamistasi. PEDA Lab opintojaksolla toteutat pedagogista kehittämistoimintaa ja syvennät pedagogista osaamistasi. Projektit liittyvät pedagogiseen kehittämiseen tai kehittämis-,tutkimus- ja innovointitoimintaan. Projektien aiheet nousevat ammatillisen opettajakorkeakoulun TKI-toiminnasta. Kehittämisaihe voi nousta omasta organisaatiosta tai henkilökohtaisen kiinnostuksen herättämänä.

PEDA Lab- toiminnassa pääset kehittämään tulevaisuusosaamista, kehittämisosaamista, toimijuusosaamista ja vuorovaikutusosaamista osallistumalla ohjattuun kehittämisprosessiin, reflektoimalla toimintaa ja julkaisemalla tuloksia.

Saat mahdollisuuden kokemuksellisen oppimisen kautta päästä tutustumaan Design-Based Research -pohjaiseen kehittämismenetelmään. Osaat rajata ja tunnistaa kehittämiskohteen käyttäjäkeskeistä suunnittelua hyödyntäen ja tehdä suunnitelman Design-Based Research periaatteita soveltaen. Pystyt toimimaan aktiivisesti ja rakentavasti kehittäjätiimissä ja osaat julkaista kehittämistyön tuloksia.

Sisältö

Tällä kurssilla pääset tutustumaan miten muotoillaan pedagoginen projekti ja miten sille tehdään kehittämissuunnitelma. Tulet tutustumaan Design-Based tutkimuksen perustesiin ja perehtymään sen soveltamiseen omaan työhösi.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Arvioinnin peilinä toimivat ammatillisen opettajakoulutuksen osaamisalueet ja opiskelijan opintojakson alussa asettamat henkilökohtaiset osaamisen kehittymistavoitteet.
Tulevaisuusosaamisen ja kehittämisosaamisen arviointikriterit:
- Tunnistat projektisuunnittelun prosessin ja Design-Based Research metodin perusperiaatteet.
- Osaat tehdä projektin toteuttamissuunnitelman hyödyntäen Design-Based Research metodia-
- Pysytyt itsenäiseen tiedonhakuun ja osaat valita projektin teemaan sopivat ajankohtaiset lähteet tutkimuksista ja raporteista.


Toimijuusosaamisen ja vuorovaikutusosaamisen arviointikriteerit:
- Osaat toimia aktiivisesti ja rakentavasti sovittussa kehittämistyössä ja osallistut sovittuihin ohjauskeskusteluihin
- Osaat julkaista kehittämistyön tuloksia joko yksin tai tiimin kanssa