Siirry suoraan sisältöön

Biotalouden tuotteiden ja palveluiden tuotteistaminenLaajuus (10 op)

Tunnus: LMVB0300

Laajuus

10 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Kaisa Kinnunen

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa toteuttaa biotaloustuotteen tai -palvelun tuotekehitysprojektin.
Opiskelija osaa hyödyntää käyttäjälähtöisen tukimuksen ja palvelusuunnittelun työkaluja biotaloussektorilla. Opiskelija osaa arvioida biotaloustuotteen tai -palvelun kannattavuutta sekä omia valmiuksiaan siihen liittyvän yritystoiminnan toteuttamisessa.
Opiskelija osaa hyödyntää tuotekehitystyössä JAMKin yhteisiä palveluja.

Sisältö

Innovaatioprosessi
Palvelumuotoilun ja innovaatiotoiminnan työkalut
Projektitoiminnan johtaminen
Ansaintalogiikka, arvontuotto ja riskit
Taloudellisuus
Asiakaslähtöinen tuotteistaminen

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

T1 Välttävä:
Opiskelija:
-on tehnyt suunnitelman tuotteen tai palvelun tuotteistamiseksi sekä raportoinut tuotekehitysprojektinsa edistymisestä.

T2 Tyydyttävä:
Edellisten lisäksi opiskelija:
-on kuvannut systemaattisesti tuotteistamisprojektinsa etenemistä ja osallistunut vähintään 50 %kontaktitapaamisista.

H3 Hyvä:
Edellisten lisäksi opiskelija:
- osoittaa raportoinnissa miten hän on hyödyntänyt yksilö- ja ryhmäohjaustilanteita tuotteistamisprojektinsa eri vaiheissa.

H4 Kiitettävä:
Edellisten lisäksi opiskelija:
-kykenee hyödyntämään sekä vertais- että itsearviointeja tuotteistamisprojektinsa toteuttamisessa.

E5 erinomainen:
Edellisten lisäksi opiskelija:
- osoittaa että hänen tuotteistamisprojektinsa johtaa biotaloustuotteen tai -palvelun suoraan yrityslähtöiseen hyödyntämiseen opintojakson aikana.

Ilmoittautumisaika

01.11.2021 - 09.01.2022

Ajoitus

03.01.2022 - 31.05.2022

Opintopistemäärä

10 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Teknologiayksikkö

Toimipiste

Biotalousinstituutti

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

0 - 30

Koulutus
  • Maaseutuelinkeinot (AMK)
Opettaja
  • Kaisa Kinnunen
Ryhmät
  • LMS19S1
    Maaseutuelinkeinot
  • LMS20KM
    Maaseutuelinkeinot

Tavoitteet

Opiskelija osaa toteuttaa biotaloustuotteen tai -palvelun tuotekehitysprojektin.
Opiskelija osaa hyödyntää käyttäjälähtöisen tukimuksen ja palvelusuunnittelun työkaluja biotaloussektorilla. Opiskelija osaa arvioida biotaloustuotteen tai -palvelun kannattavuutta sekä omia valmiuksiaan siihen liittyvän yritystoiminnan toteuttamisessa.
Opiskelija osaa hyödyntää tuotekehitystyössä JAMKin yhteisiä palveluja.

Sisältö

Innovaatioprosessi
Palvelumuotoilun ja innovaatiotoiminnan työkalut
Projektitoiminnan johtaminen
Ansaintalogiikka, arvontuotto ja riskit
Taloudellisuus
Asiakaslähtöinen tuotteistaminen

Aika ja paikka

Opintojakso toteutetaan Biotalousinstituutissa Saarijärvellä. Kontaktitunneille voi osallistua myös etänä.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Opiskelumateriaali räätälöidään tuotekehitysprojektin mukaan prosessin edistyessä

Opetusmenetelmät

Opintojaksolla laaditaan tuotteistamissuunnitelma omasta biotalousalan tuotteesta, joka voi olla myös palvelu. Tuotteistamisprosessia opitaan kehittämällä omaa tuoteideaa sekä antamalla palautetta muille osallistujille. Opintojaksolla käy vierailijoita, jotka kertovat tuotteistamisesta omista näkökulmistaan käsin.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opintojaksosta ei järjestetä tenttiä. Suoritus muodostuu omasta tuotteistamisprosessista, muiden osallistujien sparraamisesta sekä vierailijoiden oppien reflektoinnista.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Kontaktiopetus 60 h
Oma tuotekehitysprojekti 100 h
Muiden osallistujien sparraus 30 h
Itsenäinen opiskelu 80 h
Yhteensä 270 h

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

T1 Välttävä:
Opiskelija:
-on tehnyt suunnitelman tuotteen tai palvelun tuotteistamiseksi sekä raportoinut tuotekehitysprojektinsa edistymisestä.

T2 Tyydyttävä:
Edellisten lisäksi opiskelija:
-on kuvannut systemaattisesti tuotteistamisprojektinsa etenemistä ja osallistunut vähintään 50 %kontaktitapaamisista.

H3 Hyvä:
Edellisten lisäksi opiskelija:
- osoittaa raportoinnissa miten hän on hyödyntänyt yksilö- ja ryhmäohjaustilanteita tuotteistamisprojektinsa eri vaiheissa.

H4 Kiitettävä:
Edellisten lisäksi opiskelija:
-kykenee hyödyntämään sekä vertais- että itsearviointeja tuotteistamisprojektinsa toteuttamisessa.

E5 erinomainen:
Edellisten lisäksi opiskelija:
- osoittaa että hänen tuotteistamisprojektinsa johtaa biotaloustuotteen tai -palvelun suoraan yrityslähtöiseen hyödyntämiseen opintojakson aikana.