Siirry suoraan sisältöön

Ohjaaminen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessäLaajuus (3 op)

Tunnus: SZYYW500

Laajuus

3 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa suunnitella, toteuttaa ja arvioida voimavaralähtöisesti yksilöiden ja ryhmien ohjausta. Hän osaa käyttää ennaltaehkäisevän työn menetelmiä elämäntapaohjauksessa sekä suunnitella, toteuttaa ja arvioida terveyden edistämisen projektin yhdessä monialaisen tiimin kanssa.

Sisältö

- Voimavaralähtöinen ohjaus ja muutosvaihe
- Ohjauksen työmenetelmät: puheeksi ottaminen, motivoiva keskustelu
- Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen projektin suunnitelman laadinta, toteuttaminen sekä arviointi.

Esitietovaatimukset

-

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Oppimisen arviointi on ns. kehittävää arviointia. Arviointi on osaamistavoitteisiin pohjautuvaa, laadullista, kriteeriperusteista ja siinä opiskelijan itsearvioinnilla on tärkeä rooli. Arvioinnin kohteet on kuvattu ”Suoritukset” - kohdassa.

Opintojakso arvioidaan asteikolla hyväksytty-hylätty. Opintojakson suoritus on hylätty (0), mikäli opiskelija ei saavuta opintojakson läpäisylle asetettuja minimitavoitteita.

Hyväksytty (S):
Opiskelija suunnittelee, toteuttaa ja arvioi voimavaralähtöisen yksilö- tai ryhmäohjausintervention yhteistyössä asiakkaan ja monialaisen tiimin/ pienryhmän kanssa.
Hän käyttää ennaltaehkäisevän työn menetelmiä elämäntapaohjauksessa ja perustelee menetelmävalintaansa hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen tietoperustaa hyödyntäen. Opiskelija arvioi omaa oppimistaan ja osaamistaan sekä antaa rakentavaa palautetta vertaiselleen.