Siirry suoraan sisältöön

ReaaliaikasovelluksetLaajuus (5 op)

Tunnus: TTTW0210

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Sampo Kotikoski,

Osaamistavoitteet

Opiskelija hallitsee keskeisimmät reaaliaikasovelluksiin liittyvät osa-alueet: käsitteet, käytetyt tekniset toteutustavat ja yleiset reaaliaikapalveluiden rakenteeseen ja toteutukseen liittyvät asiat. Lisäksi opiskelija osaa mitata ja analysoida reaaliaikapalveluja. Opiskelija osaa ottaa käyttöön, suunnitella ja konfiguroida reaaliaikajärjestelmiä ja osaa valita järjestelmiin soveltuvat laitteet ja prokotollat vaatimusmäärittelyjen pohjalta huomioiden rajoitteet.

Sisältö

Opintojakso sisältää reaaliaikasovelluksissa käytetyt protokollat ja ratkaisut reaaliaikajärjestelmissä. Opintojaksolla harjoitellaan laboratoriossa teknologiademojen kautta yritysverkkojen teknisten ratkaisujen käyttöä.

Esitietovaatimukset

Tietoverkkojen perusteet, lähiverkkoteknologiat, tietoliikenteen kerroksellisuus, analogisen signaalin digitointi- ja koodausprosessi.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Erinomainen 5: Opiskelija osoittaa hallitsevansa kattavasti reaaliaikasovelluksiin ja -palveluihin liittyvän teorian ja osaa analysoida monipuolisesti olemassa olevia ratkaisuja. Opiskelija osaa suunnitella annetun vaatimusmäärittelyn perusteella reaaliaikasovelluksia ja –palveluja. Opiskelija osaa itsenäisesti käyttöönottaa suunnitelmansa. Opiskelija reflektoi realistisesti oppimaansa.

Kiitettävä 4: Opiskelija osoittaa hallitsevansa kiitettävästi reaaliaikasovelluksiin ja -palveluihin liittyvän teorian ja osaa analysoida monipuolisesti olemassa olevia ratkaisuja. Opiskelija osaa suunnitella annetun vaatimusmäärittelyn perusteella reaaliaikasovelluksia ja –palveluja. Opiskelija osaa käyttöönottaa suunnitelmansa. Opiskelija kykenee reflektoimaan oppimaansa.

Hyvä 3: Opiskelija osoittaa hallitsevansa reaaliaikasovelluksiin ja -palveluihin liittyvää teoriaa ja osaa analysoida olemassa olevia ratkaisuja. Opiskelija osaa suunnitella annetun vaatimusmäärittelyn perusteella reaaliaikasovelluksia ja –palveluja. Opiskelija osaa käyttöönottaa suunnitelmansa. Opiskelija reflektoi jossain määrin oppimaansa.

Tyydyttävä 2: Opiskelija osoittaa hallitsevansa tyydyttävästi reaaliaikasovelluksiin ja -palveluihin liittyvän teorian ja osaa analysoida monipuolisesti olemassa olevia ratkaisuja. Opiskelija osaa tyydyttävästi suunnitella annetun vaatimusmäärittelyn perusteella reaaliaikasovelluksia ja –palveluja. Opiskelija osaa tyydyttävästi käyttöönottaa suunnitelmansa. Opiskelija reflektoi tyydyttävästi oppimaansa.

Välttävä 1: Opiskelija osoittaa hallitsevansa välttävästi reaaliaikasovelluksiin ja -palveluihin liittyvän teorian ja osaa analysoida monipuolisesti olemassa olevia ratkaisuja. Opiskelija osaa välttävästi suunnitella annetun vaatimusmäärittelyn perusteella reaaliaikasovelluksia ja –palveluja. Opiskelija osaa käyttöönottaa järjestelmän ryhmän tuella.

Hylätty 0: Ei hallitse aihealuetta