Tuotantoeläinten ruokintaLaajuus (5 op)
Tunnus: LVAE0200
Laajuus
5 op
Opetuskieli
- suomi
Vastuuhenkilö
- Mirja Riipinen
Osaamistavoitteet
Opiskelija tietää ruokinnan merkityksen eläinten tuotantoon ja hyvinvointiin. Opiskelija tietää ruokintavaihtoehtojen merkityksen tuotannon kannattavuuteen. Opiskelija osaa suunnitella ja arvioida ruokinnan vaikutuksia tilaolosuhteissa. Opiskelija tietää ruokinnan ympäristövaikutukset ja kiertotalouden merkityksen.
Sisältö
Ruokinnan suunnittelu tuotantoeläimille
Ruokinnan tuotantovaikutukset
Ruokinnan taloudelliset vaikutukset
Ruokinnan ympäristövaikutukset
Erilaisten kotieläintilojen vaatimukset ruokinnalle
Esitietovaatimukset
LMSE0100 Kotieläintilan käytäntö
LMSE0200 Tuotantoeläinten hoito ja hyvinvointi
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
0 (hylätty) Oppimistavoitteet eivät täyty
1 (välttävä) Opiskelija tietää ruokinnan suunnittelun perusteet
2 (tyydyttävä) Edellisten lisäksi opiskelija tietää erilaisten rehujen soveltuvuuden eri tuotantoeläinten ruokintaan
Arviointikriteerit, hyvä (3)
3 (hyvä) Opiskelija osaa laatia tilakohtaisen ruokintasuunnitelman
4 (kiitettävä) Edellisten lisäksi opiskelija osaa hyödyntää kotimaisia ja kansainvälisiä tutkimustuloksia ruokinnan suunnittelussa
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
5 (erinomainen) Edellisten lisäksi opiskelija osaa tilaolosuhteissa arvioida ruokinnan vaikutuksia eläinten tuotantoon, hyvinvointiin ja kannattavuuteen.
Ilmoittautumisaika
01.11.2022 - 05.12.2022
Ajoitus
01.01.2023 - 21.05.2023
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
60 % Lähiopetus, 40 % Verkko-opetus
Yksikkö
Teknologiayksikkö
Toimipiste
Biotalousinstituutti
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 30
Koulutus
- Maaseutuelinkeinot (AMK)
Opettaja
- Mirja Riipinen
Ryhmät
-
LMS19S1Maaseutuelinkeinot
-
LMS20KMMaaseutuelinkeinot
Tavoitteet
Opiskelija tietää ruokinnan merkityksen eläinten tuotantoon ja hyvinvointiin. Opiskelija tietää ruokintavaihtoehtojen merkityksen tuotannon kannattavuuteen. Opiskelija osaa suunnitella ja arvioida ruokinnan vaikutuksia tilaolosuhteissa. Opiskelija tietää ruokinnan ympäristövaikutukset ja kiertotalouden merkityksen.
Sisältö
Ruokinnan suunnittelu tuotantoeläimille
Ruokinnan tuotantovaikutukset
Ruokinnan taloudelliset vaikutukset
Ruokinnan ympäristövaikutukset
Erilaisten kotieläintilojen vaatimukset ruokinnalle
Opetusmenetelmät
Luennot, osoitettuun ajankohtaiseen kirjallisuuteen tutustuminen ja harjoitustyöt.
Vaihtoehtoiset suoritustavat
Opintojakson tai osan siitä voi suorittaa aikaisemman osaamisen perusteella tai opinnollistamalla työelämässä.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Luennot 10 h, asiantuntijavieraat 2 h, itsenäinen työskentely 123 h. Yhteensä 135 h.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
0 (hylätty) Oppimistavoitteet eivät täyty
1 (välttävä) Opiskelija tietää ruokinnan suunnittelun perusteet
2 (tyydyttävä) Edellisten lisäksi opiskelija tietää erilaisten rehujen soveltuvuuden eri tuotantoeläinten ruokintaan
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
3 (hyvä) Opiskelija osaa laatia tilakohtaisen ruokintasuunnitelman
4 (kiitettävä) Edellisten lisäksi opiskelija osaa hyödyntää kotimaisia ja kansainvälisiä tutkimustuloksia ruokinnan suunnittelussa
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
5 (erinomainen) Edellisten lisäksi opiskelija osaa tilaolosuhteissa arvioida ruokinnan vaikutuksia eläinten tuotantoon, hyvinvointiin ja kannattavuuteen.
Esitietovaatimukset
LMSE0100 Kotieläintilan käytäntö
LMSE0200 Tuotantoeläinten hoito ja hyvinvointi