Mikrobiologia (8op)
Opintojakson tunnus: TAAM0880
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 8 op
- Opetuskieli
- suomi
Osaamistavoitteet
Opiskelija tuntee mikrobien ominaisuudet ja merkityksen luonnolle ja ihmiselle. Hän ymmärtää aseptisen työskentelyn periaatteen ja osaa toimia aseptisesti käytännössä. Hän hallitsee mikrobiologian perusmenetelmät ja osaa viljellä ja tunnistaa mikrobeja erilaisista näytteistä. Opiskelija osaa työskennellä aseptisesti, steriloida, mikroskopoida, valmistaa elatusaineita. Opiskelija tuntee mikrobien kvalitatiiviset ja kvantitatiiviset viljelymenetelmät.
Sisältö
Mikrobiryhmät; niiden rakenne, ominaisuudet, haitallisuus, hyödyllisyys ja hyödyntäminen. Mikrobiologiset laboratoriotyömenetelmät, aerobinen, anaerobinen, kvalitatiivinen ja kvantitatiivinen viljelytekniikka. Biokemialliset tunnistusmenetelmät.
Esitietovaatimukset
-
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
50 % = 1, - , 90 % = 5