Skip to main content

Laws in Hospitality Management (5 op)

Toteutuksen tunnus: MZMA0113-3008

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.08.2023 - 24.08.2023

Ajoitus

28.08.2023 - 31.12.2023

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Verkko-opetus

Yksikkö

School of Business

Toimipiste

Main Campus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 40

Koulutus

  • Bachelor's Degree Programme in Service Business

Opettaja

  • Elisa Närhi
  • Sanna-Maria Klemetti
  • Karoliina Väisänen
  • Laura Salo

Ryhmät

  • ZJA23SM
    Avoin amk, marata
  • ZJAMPT23KM
    Avoin AMK, marata, AMK-polut, palveluliiketoiminta, monimuotototeutus
  • MPT23KM
    Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
  • 28.08.2023 17:00 - 19:00, Restonomin lakitietous MZMA0113-3008
  • 11.09.2023 17:00 - 19:00, Restonomin lakitietous MZMA0113-3008
  • 25.09.2023 17:00 - 18:30, Restonomin lakitietous MZMA0113-3008
  • 09.10.2023 17:00 - 18:30, Restonomin lakitietous MZMA0113-3008
  • 23.10.2023 17:00 - 18:30, Restonomin lakitietous MZMA0113-3008
  • 06.11.2023 17:00 - 18:30, Restonomin lakitietous MZMA0113-3008
  • 20.11.2023 17:00 - 19:00, Restonomin lakitietous MZMA0113-3008
  • 04.12.2023 17:00 - 19:00, Restonomin lakitietous MZMA0113-3008

Objectives

Sinä tunnistat matkailu- ja ravitsemisalan toimintaa säätelevät keskeiset lait ja asetukset. Tiedät lainsäädännön luomat reunaehdot palveluliiketoiminnan vastuulliselle toteutumiselle. Osaat toteuttaa alkusammutuksen ja osaat antaa hätäensiapua tarvittaessa. Tunnet anniskelulainsäädännön sekä osaa soveltaa elintarvikelakia työskentelyssäsi. Tutustut alan keskeisiin sopimusoikeudellisiin asiakirjoihin.

Content

Elintarvikelaki
Anniskelulaki
Sopimusoikeus
Kuluttajansuoja
Työlainsäädäntö
Tietosuojalainsäädäntö
Sopimusoikeus, kuluttajansuoja, työlainsäädäntö ja tietosuoja käydään soveltuvin osin Marata-alalle.
Hätäensiapu
Alkusammutus

Time and location

Verkko-opiskelu

Learning materials and recommended literature

Opettajan laatimat verkko-oppimateriaalit
Hygienia- ja anniskelupasssien verkko-opiskelumateriaalit

Teaching methods

Webinaarit ja videotallenteet
Yksilötehtävät ja -työskentely
Itsenäinen verkkomateriaaleihin perehtyminen ja harjoitustehtävät
Tentit
Itsearviointi

Exam dates and retake possibilities

Tentit järjestetään syyslukukauden 2023 aikana. Tarkemmat tenttiajankohdat ilmoitetaan opintojakson alkaessa.

Alternative completion methods

Osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen:
Hyväksilukeminen (korvaaminen ja sisällyttäminen)
Muulla tavoin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
Opinnollistaminen
Tarkemmat ohjeet löytyvät tutkintosäännöstä ja opinto-oppaasta.

Student workload

135 tuntia
Hygieniapassi: verkko-opiskelu ja testi 13,5 tuntia
Anniskelupassi: verkko-opiskelu ja testi 13,5 tuntia
Pelastussuunnitelmatehtävä TAI hätäensiapu- ja alkusammutuskortti 13,5 tuntia
Marata-alan lainsäädäntö: webinaarit, verkko-opiskelu, -tehtävät ja tentti 95 tuntia

Content scheduling

Hygieniapassi
Anniskelupassi
Pelastussuunnitelmatehtävä TAI hätäensiapu- ja alkusammutuskortti
Marata-alan keskeinen lainsäädäntö

Further information for students

Avoimen polkulaiset 4
Avoin amk 5
yhteensä 9

Evaluation scale

Hyväksytty/Hylätty

Evaluation criteria, pass/failed

Hyväksytyn suorituksen kriteerit:
Kansallisten kriteerien mukaisesti suoritetut anniskelu- ja hygieniapassi. Alkusammustuskoulutuksen hyväksytty suoritus sekä hätäensiapukoulutuksen hyväksytty suoritus.Tunnistat Marata-alan toimintaa säätelevät keskeiset lait ja asetukset. Tiedät lainsäädännön luomat reunaehdot ja osaat soveltaa keskeistä lainsäädäntöä palvelualan yrityksen toiminnassa ja toiminnan kehittämisessä.

Prerequisites

Kurssin osaamistavoitteita tukevat, suositeltavat muut opintojaksovaihtoehdot kuvataan opiskelijalle henkilökohtaisissa ja ryhmäohjaustapahtumissa.