Skip to main content

Nutrition in Finland (5 op)

Toteutuksen tunnus: MM00BY26-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.08.2023 - 24.08.2023

Ajoitus

21.08.2023 - 30.11.2023

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Verkko-opetus

Yksikkö

School of Business

Toimipiste

Main Campus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 40

Koulutus

  • Bachelor's Degree Programme in Service Business

Opettaja

  • Anne-Maria Raitio
  • Karoliina Väisänen

Ryhmät

  • ZJAMPT23KM
    Avoin AMK, marata, AMK-polut, palveluliiketoiminta, monimuotototeutus
  • MPT23KM
    Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
  • 29.08.2023 17:00 - 18:30, Suomalaisten ravitsemus MM00BY26-3004
  • 26.09.2023 17:00 - 18:30, Suomalaisten ravitsemus MM00BY26-3004
  • 07.11.2023 17:00 - 18:30, Suomalaisten ravitsemus MM00BY26-3004
  • 17.11.2023 17:00 - 18:30, Suomalaisten ravitsemus MM00BY26-3004

Objectives

Tämän opintojakson jälkeen sinulla on laaja käsitys ravitsemuksesta. Tarkoituksena on synnyttää mielenkiintoa ravitsemuksen opiskelua kohtaan.

Hallitset ravitsemuksen vaikutukset hyvinvointiin ja terveyteen sekä osaat viestiä ravitsemuksesta asiakaslähtöisesti. Tunnistat suomalaisten kansanterveyteen vaikuttavat oleellisimmat ravitsemuksen tekijät sekä haasteet. Osaat analysoida kriittisesti ravitsemusviestintää ja mediaa. Tunnistat peruselintarvikkeiden ravintoainesisällöt ja niiden vaikutuksen ruokavalioon. Osaat perusravintoainelaskennan ja osaat soveltaa laskentaa ravitsemussuosituksiin.

Osaamiset:
Kestävä ruokajärjestelmäosaaminen
Palveluliiketoimintaosaaminen
Oppimaan oppiminen

Content

Suomalaisten ravitsemus
Elintarvikkeet ja ravitsemus
Ravitsemuslaatu
Ravitsemusviestintä
Erityisruokavaliot
Vuorovaikutus- ja viestintätaidot

Time and location

Yhteinen aloitus Rajakadulla
Zoom-webinaarit
Verkko-opiskelu oppimisympäristössä (Moodle).

Learning materials and recommended literature

Ravitsemus- ja ruokasuositukset; https://www.ruokavirasto.fi/teemat/terveytta-edistava-ruokavalio/ravitsemus--ja-ruokasuositukset/

Ravitsemustaito; Voutilainen, Fogelholm, Mutanen (2015)

Teaching methods

Webinaarit
Itsenäinen työskentely
Akvaariokeskustelu

Exam dates and retake possibilities

Opintojakso sisältää tentin yhdessä teemassa.

Alternative completion methods

Hyväksilukeminen (korvaaminen ja sisällyttäminen)
Muulla tavoin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
Opinnollistaminen
Tarkemmat ohjeet löytyvät tutkintosäännöstä ja opinto-oppaasta.

Student workload

Opintojakso laajuus on 5 op eli 135 tuntia.

Webinaarit 6 h
Itsenäinen työskentely 89 h
Kirja-analyysi lukupiirissä 40 h

Further information for students

Avoin amk 5 (sis. max-määrään)
Opintojakson suoritus (hyväksytty / hylätty) arvioidaan yksilötehtävien ja ryhmäkeskustelun perusteella.
Vertaispalaute, vertaisarviointi
Itsearviointi

Evaluation scale

Hyväksytty/Hylätty

Evaluation criteria, pass/failed

Tunnistat ravitsemuksen yhteyden hyvinvointiin ja terveyteen. Tunnistat elintarvikkeiden ja ravitsemuksellisen laadun merkityksen. Tunnistat yleisimpiä erityisruokavalioita. Ymmärrät ravitsemusviestinnän periaatteet.