Luomukasvituotanto (3 op)
Toteutuksen tunnus: LM00BP87-3004
Toteutuksen perustiedot
Ajoitus
30.08.2023 - 31.07.2024
Opintopistemäärä
3 op
Virtuaaliosuus
3 op
Toteutustapa
Verkko-opetus
Yksikkö
Teknologiayksikkö
Toimipiste
Biotalousinstituutti
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 30
Koulutus
- Maaseutuelinkeinot (AMK)
Opettaja
- Ulla Heinonen
- Mirja Riipinen
Ryhmät
-
ZJA23SLNOAvoin amk,Luva, Nonstop, Verkko
-
ZJA23SLNO2Avoin amk, Luva, Nonstop 2, Verkko
-
ZJA24KLNO3Avoin amk, Luva, Nonstop 3, Verkko
Objectives
Opiskelija tuntee luomutuotannon merkityksen Suomessa ja EU:ssa ja tuntee tuotannon ehdot. Hän osaa laatia luomutuotantoon siirtyvän yrityksen siirtymävaihesuunnitelman. Hän tuntee luomutilan peltoviljelyn.
Content
Osa Luomutuotanto, 5 op - LMSV0600 opintojaksoa
- luonnonmukainen kasvien viljely
- luomutuotannon periaatteet, säädökset ja ohjeet
- luomutuotannon valvontajärjestelmä
- siirtymävaihesuunnitelma
- luomutuotannon järjestäminen
Learning materials and recommended literature
Rajala, J. 2006. Luonnonmukainen maatalous. 2. korjattu painos. Mikkeli: HY.
Ruokaviraston luomutuotannon ohjeet https://www.ruokavirasto.fi/tietoa-meista/asiointi/oppaat-ja-lomakkeet/yritykset/luomun-lomakkeet-ja-ohjeet/
Teaching methods
Itsenäinen verkko-opiskelu
Alternative completion methods
Opintojakson tai osan siitä voi suorittaa aikaisemman osaamisen perusteella tai opinnollistamalla työelämässä.
Student workload
Itsenäinen työskentely 81 h
Further information for students
Avoin AMK 30
Evaluation scale
Hyväksytty/Hylätty
Evaluation criteria, pass/failed
Opiskelija tuntee luomutuotannon vaatimukset tavanomaiseen tuotantoon verrattuna ja pystyy
arvioimaan oman tilansa tai mallitilan mahdollisuuksia siirtyä luomutuotantoon kasvinviljelyn
osalta.
Prerequisites
Kasvintuotannon perusteet.