Siirry suoraan sisältöön

Havaintoja biotaloudesta (2 op)

Toteutuksen tunnus: LM00CB98-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.08.2024 - 22.08.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.08.2024 - 31.12.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
2 op
Lähiosuus
2 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Teknologiayksikkö
Toimipiste
Biotalousinstituutti
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 50
Koulutus
Maaseutuelinkeinot (AMK)
Opettajat
Laura Vertainen
Ryhmät
LMS24SM
Maaseutuelinkeinot (AMK)
ZJALMS24SM
Avoin amk, Maaseutuelinkeinot, Monimuoto
Opintojakso
LM00CB98

Toteutuksella on 3 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 18 t 45 min.

Aika Aihe Tila
Ti 10.09.2024 klo 08:15 - 11:45
(3 t 30 min)
Havaintoja biotaloudesta LM00CB98-3001
TU17L117 Oppimistila
Pe 13.09.2024 klo 08:15 - 16:00
(7 t 45 min)
Havaintoja biotaloudesta LM00CB98-3001
TU17L117 Oppimistila
La 14.09.2024 klo 08:15 - 15:45
(7 t 30 min)
Biotalouskampuspäivä
Muutokset varauksiin voivat olla mahdollisia.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Tavoitteet

Opintojakson tarkoitus

Opintojaksolla tutustut biotalouden keskeisiin käsitteisiin sekä sektoreihin. Tutustut maa- ja metsätaloustuotantoon, maatalouden ympäristö- ja energiakysymyksiin sekä älybiotalouteen. Opit alan ajankohtaisia teemoja käytännönläheisesti ja teet havaintoja pohtien niitä kestävyyden eri näkökulmista tietoperustaa hyödyntäen. Opintojakson suoritettuasi sinulle on muodostunut yleiskuva biotaloudesta.

Opintojakson osaamiset

Kestävä kehitys:
-osaat käyttää omaan alaasi liittyvää tietoa kestävien ratkaisujen ja toimintamallien etsimiseen, käyttöönottamiseen ja vakiinnuttamiseen
-ymmärrät kestävyyshaasteita, niiden keskinäisiä riippuvuuksia sekä asioiden ja ongelmien monia näkökulmia.

Opintojakson osaamistavoitteet

Ymmärrät biotalouden peruskäsitteet, tärkeimmät sektorit sekä maaseudun toimintaympäristön ajankohtaisia ominaispiirteitä Suomessa. Tunnet biotalouden keskeisiä tuotantomuotoja ja niiden edellytyksiä sekä rajoitteita kestävyyden eri näkökulmista.

Sisältö

Johdanto biotalouden perusteisiin ja toimialaan Suomessa.
Kestävyyden näkökulmat biotalouden toimintasektoreiden mahdollistajina ja rajoittajina.
Maatalous, metsätalous, vesi- ja ympäristö, uusiutuva energia sekä älybiotalous.

Oppimateriaalit

Biotalous. https://www.biotalous.fi/ (soveltuvin osin)
MMM: Bio- ja kiertotalous. https://mmm.fi/biotalous (soveltuvin osin)
Seppänen, M., Kurppa, S., Rinne, M: & Alakukku, L. 2019. Ruokaa! – Kestävä maatalous ja ruoantuotanto. Maahenki. (soveltuvin osin)
Tapio. n.d. Metsänhoidon suositukset. https://tapio.fi/metsanhoidon-suositukset/ (soveltuvin osin)

Opetusmenetelmät

Tutustuminen biotalouden perusteisiin autenttisessa maaseutuympäristössä tai virtuaalisesti, alustukset ajankohtaisista teemoista, yksilö- ja ryhmäharjoitukset, kirjalliset tehtävät

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Suoritus 100% oppimistehtävillä.

Aktiivinen osallistuminen kontaktiopetukseen, kirjalliset ja suulliset ryhmätehtävät, kirjallinen tehtävä ja raportti valitulta biotalouden osa-alueelta

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Kontaktiopetus 24 h
Itsenäinen opiskelu ja harjoitustehtävät 30 h

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opintojakso on hyväksytty (HYV), kun saavutat opintojakson oppimistulokset, eli ymmärrät biotalouden peruskäsitteet, tärkeimmät sektorit sekä maaseudun toimintaympäristön ominaispiirteet Suomessa sekä tunnet maa- ja metsätalouden keskeiset tuotantomuodot ja niiden edellytyksiä sekä rajoitteita kestävyyden eri näkökulmista.

Lisätiedot

itsearviointi, vertaisarviointi, arviointiktriteereihin perustuva arviointi

Siirry alkuun