Havaintoja biotaloudesta (2 op)
Toteutuksen tunnus: LM00CB98-3001
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
01.08.2024 - 22.08.2024
Ajoitus
01.08.2024 - 31.12.2024
Opintopistemäärä
2 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Teknologiayksikkö
Toimipiste
Biotalousinstituutti
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 50
Koulutus
- Maaseutuelinkeinot (AMK)
Opettaja
- Laura Vertainen
Ryhmät
-
LMS24SMMaaseutuelinkeinot (AMK)
-
ZJALMS24SMAvoin amk, Maaseutuelinkeinot, Monimuoto
- 10.09.2024 08:15 - 11:45, Havaintoja biotaloudesta LM00CB98-3001
- 13.09.2024 08:15 - 16:00, Havaintoja biotaloudesta LM00CB98-3001
- 14.09.2024 08:15 - 15:45, Biotalouskampuspäivä
Tavoitteet
Opintojakson tarkoitus
Opintojaksolla tutustut biotalouden keskeisiin käsitteisiin sekä sektoreihin. Tutustut maa- ja metsätaloustuotantoon, maatalouden ympäristö- ja energiakysymyksiin sekä älybiotalouteen. Opit alan ajankohtaisia teemoja käytännönläheisesti ja teet havaintoja pohtien niitä kestävyyden eri näkökulmista tietoperustaa hyödyntäen. Opintojakson suoritettuasi sinulle on muodostunut yleiskuva biotaloudesta.
Opintojakson osaamiset
Kestävä kehitys:
-osaat käyttää omaan alaasi liittyvää tietoa kestävien ratkaisujen ja toimintamallien etsimiseen, käyttöönottamiseen ja vakiinnuttamiseen
-ymmärrät kestävyyshaasteita, niiden keskinäisiä riippuvuuksia sekä asioiden ja ongelmien monia näkökulmia.
Opintojakson osaamistavoitteet
Ymmärrät biotalouden peruskäsitteet, tärkeimmät sektorit sekä maaseudun toimintaympäristön ajankohtaisia ominaispiirteitä Suomessa. Tunnet biotalouden keskeisiä tuotantomuotoja ja niiden edellytyksiä sekä rajoitteita kestävyyden eri näkökulmista.
Sisältö
Johdanto biotalouden perusteisiin ja toimialaan Suomessa.
Kestävyyden näkökulmat biotalouden toimintasektoreiden mahdollistajina ja rajoittajina.
Maatalous, metsätalous, vesi- ja ympäristö, uusiutuva energia sekä älybiotalous.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Biotalous. https://www.biotalous.fi/ (soveltuvin osin)
MMM: Bio- ja kiertotalous. https://mmm.fi/biotalous (soveltuvin osin)
Seppänen, M., Kurppa, S., Rinne, M: & Alakukku, L. 2019. Ruokaa! – Kestävä maatalous ja ruoantuotanto. Maahenki. (soveltuvin osin)
Tapio. n.d. Metsänhoidon suositukset. https://tapio.fi/metsanhoidon-suositukset/ (soveltuvin osin)
Opetusmenetelmät
Tutustuminen biotalouden perusteisiin autenttisessa maaseutuympäristössä tai virtuaalisesti, alustukset ajankohtaisista teemoista, yksilö- ja ryhmäharjoitukset, kirjalliset tehtävät
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Suoritus 100% oppimistehtävillä.
Aktiivinen osallistuminen kontaktiopetukseen, kirjalliset ja suulliset ryhmätehtävät, kirjallinen tehtävä ja raportti valitulta biotalouden osa-alueelta
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Kontaktiopetus 24 h
Itsenäinen opiskelu ja harjoitustehtävät 30 h
Lisätietoja opiskelijoille
itsearviointi, vertaisarviointi, arviointiktriteereihin perustuva arviointi
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opintojakso on hyväksytty (HYV), kun saavutat opintojakson oppimistulokset, eli ymmärrät biotalouden peruskäsitteet, tärkeimmät sektorit sekä maaseudun toimintaympäristön ominaispiirteet Suomessa sekä tunnet maa- ja metsätalouden keskeiset tuotantomuodot ja niiden edellytyksiä sekä rajoitteita kestävyyden eri näkökulmista.