Siirry suoraan sisältöön

Restonomin toimintaympäristö (5 op)

Toteutuksen tunnus: MZMA0112-3012

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

18.11.2024 - 09.01.2025

Ajoitus

13.01.2025 - 09.03.2025

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Verkko-opetus

Yksikkö

Liiketoimintayksikkö

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 45

Koulutus

  • Palveluliiketoiminta (AMK)

Opettaja

  • Laura Salo

Ryhmät

  • MPT25KM
    Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
  • ZJAMPT25KM
    Avoin AMK, marata, AMK- Väylät, palveluliiketoiminta, monimuoto
  • 14.01.2025 17:00 - 19:00, Restonomin toimintaympäristö MZMA0112-3012
  • 21.01.2025 17:00 - 19:00, Restonomin toimintaympäristö MZMA0112-3012
  • 28.01.2025 17:00 - 19:00, Restonomin toimintaympäristö MZMA0112-3012
  • 04.02.2025 17:00 - 19:00, Restonomin toimintaympäristö MZMA0112-3012
  • 11.02.2025 17:00 - 19:00, Restonomin toimintaympäristö MZMA0112-3012
  • 18.02.2025 17:00 - 19:00, Restonomin toimintaympäristö MZMA0112-3012
  • 04.03.2025 17:00 - 19:00, Restonomin toimintaympäristö MZMA0112-3012

Tavoitteet

Sinä tunnistat matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristön ja sen osa-alueet. Osaat toimia monikulttuurisissa työympäristöissä ja tunnistat moninaisuuden osana palveluliiketoiminnan toimintaympäristöä.

Opintojakson osaamiset
Eettinen osaaminen
Kansainvälisyys- ja viestintäosaaminen
Oppimisen ja tiedonhallinnan osaaminen
Yrittäjyys-, Innovaatio- ja työyhteisöosaaminen

Sisältö

Marata-ala Suomessa ja kansainvälisesti
Monikulttuurisuusosaaminen, monikulttuurisessa tiimissä toimiminen

Aika ja paikka

Verkko-opetus: Webinaarit Zoomissa erillisen aikataulun mukaan.
Webinaareihin osallistuminen edellyttää toimivaa kameraa, kuulokkeita ja mikrofonia.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Marata-alan tilastot, toimialaraportit ja -tutkimukset
Restonomien työllistyminen ja tulevaisuuden osaamistarpeet
Opintojaksolla osoitetut monikulttuurisuuden oppimateriaalit

Opetusmenetelmät

Webinaarit
Itsenäinen opiskelu ja materiaaleihin tutustuminen
Ryhmätehtävät
Yksilötehtävät

Jamkin tutkintosäännön (pykälä 18) mukaan opintojakson läsnäolijat tarkistetaan kolmen viikon kuluttua toteutuksen aloituspäivästä. Opiskelijan aktiivisuus opintojaksolla on osoitettava tämän ajan kuluessa ensimmäisessä webinaarissa kerrotulla tavalla. Mikäli opiskelija ei ole ollut aktiivinen kolmeen viikkoon opintojakson toteutuksen aloituksesta, opettaja hylkää opiskelijan ilmoittautumisen Pepissä.

Tekoälyn hyödyntäminen opintojaksolla on sallittua ja sen käytöstä tulee mainita Arenen suositusten sekä Jamkin linjausten mukaisesti. Kunkin oppimistehtävän ohjeistuksessa on tarvittaessa tarkennuksia tekoälyn hyödyntämismahdollisuuksista tehtävän tekemisessä.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Tutustuminen restonomin työmahdollisuuksiin.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opintojaksolla ei ole tenttiä.

Kansainvälisyys

Marata-alan tilanne Suomessa ja kansainvälisesti
Monikulttuurisuus

Vaihtoehtoiset suoritustavat

Osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen:
Hyväksilukeminen (korvaaminen ja sisällyttäminen)
Muulla tavoin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
Opinnollistaminen
Tarkemmat ohjeet löytyvät tutkintosäännöstä ja opinto-oppaasta.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Kuormitus 135 h opiskelijan työtä.
Työmäärä jakautuu seuraavasti:
Webinaarit 14 tuntia
Itsenäinen opiskelu ja materiaaleihin tutustuminen 61 tuntia
Ryhmätehtävät 25 tuntia
Yksilötehtävät 35 tuntia

Sisällön jaksotus

Opintojakso jakautuu kahteen (2) keskeiseen teemaan:
Marata-ala Suomessa ja kansainvälisesti
Monikulttuurisuus

Lisätietoja opiskelijoille

Avoin amk 5 (sis. max-määrään)
Opintojakso arvioidaan asteikolla hyväksytty - hylätty.

Hyväksytty (H):
Opiskelija tunnistaa matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristön ja siinä vaikuttavat toimijat sekä eri osa-alueet. Hän ymmärtää kulttuurisen monimuotoisuuden vaikutukset työympäristöissä. Opiskelija on saanut valmiuksia toimia monikulttuurisissa työympäristöissä ja tunnistaa moninaisuuden osana palveluliiketoiminnan toimintaympäristöä. Opiskelija osaa kerätä ja valita tietoa erilaisista tietovarannoista.

Hylätty (0): Opintojakso on hylätty, mikäli opiskelija ei saavuta opintojakson läpäisylle asetettuja minimitavoitteita.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty (S):
Opiskelija tunnistaa marata-alan toimintakentän ja siinä vaikuttavat toimijat. Hän ymmärtää kulttuurisen monimuotoisuuden vaikutukset työympäristöissä. Opiskelija osaa kerätä ja valita tietoa erilaisista tietovarannoista.


Hylätty (0): Opintojakso on hylätty, mikäli opiskelija ei saavuta opintojakson läpäisylle asetettuja minimitavoitteita.

Esitietovaatimukset

-.

Lisätiedot

Korkeakoulupolkuopinnot Gradian opiskelijoille.