Restonomin toimintaympäristö (5 op)
Toteutuksen tunnus: MZMA0112-3012
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
18.11.2024 - 09.01.2025
Ajoitus
13.01.2025 - 20.03.2025
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Verkko-opetus
Yksikkö
Liiketoimintayksikkö
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 45
Koulutus
- Palveluliiketoiminta (AMK)
Opettaja
- Laura Salo
Ryhmät
-
MPT25KMPalveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
-
ZJAMPT25KMAvoin AMK, marata, AMK- Väylät, palveluliiketoiminta, monimuoto
- 14.01.2025 17:00 - 19:00, Restonomin toimintaympäristö MZMA0112-3012
- 21.01.2025 17:00 - 19:00, Restonomin toimintaympäristö MZMA0112-3012
- 28.01.2025 17:00 - 19:00, Restonomin toimintaympäristö MZMA0112-3012
- 04.02.2025 17:00 - 19:00, Restonomin toimintaympäristö MZMA0112-3012
- 18.02.2025 17:00 - 19:00, Restonomin toimintaympäristö MZMA0112-3012
- 04.03.2025 17:00 - 19:00, Restonomin toimintaympäristö MZMA0112-3012
- 20.03.2025 17:00 - 19:00, Restonomin toimintaympäristö MZMA0112-3012
Tavoitteet
Sinä tunnistat matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristön ja sen osa-alueet. Osaat toimia monikulttuurisissa työympäristöissä ja tunnistat moninaisuuden osana palveluliiketoiminnan toimintaympäristöä.
Opintojakson osaamiset
Eettinen osaaminen
Kansainvälisyys- ja viestintäosaaminen
Oppimisen ja tiedonhallinnan osaaminen
Yrittäjyys-, Innovaatio- ja työyhteisöosaaminen
Sisältö
Marata-ala Suomessa ja kansainvälisesti
Monikulttuurisuusosaaminen, monikulttuurisessa tiimissä toimiminen
Aika ja paikka
Verkko-opetus: Webinaarit Zoomissa erillisen aikataulun mukaan.
Webinaareihin osallistuminen edellyttää toimivaa kameraa, kuulokkeita ja mikrofonia.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Marata-alan tilastot, toimialaraportit ja -tutkimukset
Restonomien työllistyminen ja tulevaisuuden osaamistarpeet
Opintojaksolla osoitetut monikulttuurisuuden oppimateriaalit
Opetusmenetelmät
Webinaarit
Itsenäinen opiskelu ja materiaaleihin tutustuminen
Ryhmätehtävät
Yksilötehtävät
Jamkin tutkintosäännön (pykälä 18) mukaan opintojakson läsnäolijat tarkistetaan kolmen viikon kuluttua toteutuksen aloituspäivästä. Opiskelijan aktiivisuus opintojaksolla on osoitettava tämän ajan kuluessa ensimmäisessä webinaarissa kerrotulla tavalla. Mikäli opiskelija ei ole ollut aktiivinen kolmeen viikkoon opintojakson toteutuksen aloituksesta, opettaja hylkää opiskelijan ilmoittautumisen Pepissä.
Tekoälyn hyödyntäminen opintojaksolla on sallittua ja sen käytöstä tulee mainita Arenen suositusten sekä Jamkin linjausten mukaisesti. Kunkin oppimistehtävän ohjeistuksessa on tarvittaessa tarkennuksia tekoälyn hyödyntämismahdollisuuksista tehtävän tekemisessä.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Tutustuminen restonomin työmahdollisuuksiin.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Opintojaksolla ei ole tenttiä.
Kansainvälisyys
Marata-alan tilanne Suomessa ja kansainvälisesti
Monikulttuurisuus
Vaihtoehtoiset suoritustavat
Osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen:
Hyväksilukeminen (korvaaminen ja sisällyttäminen)
Muulla tavoin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
Opinnollistaminen
Tarkemmat ohjeet löytyvät tutkintosäännöstä ja opinto-oppaasta.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Kuormitus 135 h opiskelijan työtä.
Työmäärä jakautuu seuraavasti:
Webinaarit 14 tuntia
Itsenäinen opiskelu ja materiaaleihin tutustuminen 61 tuntia
Ryhmätehtävät 25 tuntia
Yksilötehtävät 35 tuntia
Sisällön jaksotus
Opintojakso jakautuu kahteen (2) keskeiseen teemaan:
Marata-ala Suomessa ja kansainvälisesti
Monikulttuurisuus
Lisätietoja opiskelijoille
Avoin amk 5 (sis. max-määrään)
Opintojakso arvioidaan asteikolla hyväksytty - hylätty.
Hyväksytty (H):
Opiskelija tunnistaa matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristön ja siinä vaikuttavat toimijat sekä eri osa-alueet. Hän ymmärtää kulttuurisen monimuotoisuuden vaikutukset työympäristöissä. Opiskelija on saanut valmiuksia toimia monikulttuurisissa työympäristöissä ja tunnistaa moninaisuuden osana palveluliiketoiminnan toimintaympäristöä. Opiskelija osaa kerätä ja valita tietoa erilaisista tietovarannoista.
Hylätty (0): Opintojakso on hylätty, mikäli opiskelija ei saavuta opintojakson läpäisylle asetettuja minimitavoitteita.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty (S):
Opiskelija tunnistaa marata-alan toimintakentän ja siinä vaikuttavat toimijat. Hän ymmärtää kulttuurisen monimuotoisuuden vaikutukset työympäristöissä. Opiskelija osaa kerätä ja valita tietoa erilaisista tietovarannoista.
Hylätty (0): Opintojakso on hylätty, mikäli opiskelija ei saavuta opintojakson läpäisylle asetettuja minimitavoitteita.
Esitietovaatimukset
-.
Lisätiedot
Korkeakoulupolkuopinnot Gradian opiskelijoille.