Restonomin toimintaympäristö (5 op)
Toteutuksen tunnus: MZMA0112-3012
Toteutuksen perustiedot
Ajoitus
13.01.2025 - 09.03.2025
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Verkko-opetus
Yksikkö
Liiketoimintayksikkö
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 45
Koulutus
- Palveluliiketoiminta (AMK)
Opettaja
- Laura Salo
Ryhmät
-
MPT25KMPalveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
Tavoitteet
Sinä tunnistat matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristön ja sen osa-alueet. Osaat toimia monikulttuurisissa työympäristöissä ja tunnistat moninaisuuden osana palveluliiketoiminnan toimintaympäristöä.
Opintojakson osaamiset
Eettinen osaaminen
Kansainvälisyys- ja viestintäosaaminen
Oppimisen ja tiedonhallinnan osaaminen
Yrittäjyys-, Innovaatio- ja työyhteisöosaaminen
Sisältö
Marata-ala Suomessa ja kansainvälisesti
Monikulttuurisuusosaaminen, monikulttuurisessa tiimissä toimiminen
Aika ja paikka
Verkko-opetus - webinaarit
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Marata-alan tilastot, toimialaraportit ja -tutkimukset
Restonomien työllistyminen ja tulevaisuuden osaamistarpeet
Opintojaksolla osoitetut monikulttuurisuuden oppimateriaalit
Opetusmenetelmät
Webinaarit
Itsenäinen opiskelu ja materiaaleihin tutustuminen
Ryhmätehtävät
Yksilötehtävät
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Tutustuminen restonomin työmahdollisuuksiin.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Opintojaksolla ei ole tenttiä.
Kansainvälisyys
Marata-alan tilanne Suomessa ja kansainvälisesti
Monikulttuurisuus
Vaihtoehtoiset suoritustavat
Osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen:
Hyväksilukeminen (korvaaminen ja sisällyttäminen)
Muulla tavoin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
Opinnollistaminen
Tarkemmat ohjeet löytyvät tutkintosäännöstä ja opinto-oppaasta.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Kuormitus 135 h opiskelijan työtä.
Työmäärä jakautuu seuraavasti:
Webinaarit 14 tuntia
Itsenäinen opiskelu ja materiaaleihin tutustuminen 61 tuntia
Ryhmätehtävät 25 tuntia
Yksilötehtävät 35 tuntia
Sisällön jaksotus
Opintojakso jakautuu kahteen (2) keskeiseen teemaan:
Marata-ala Suomessa ja kansainvälisesti
Monikulttuurisuus
Lisätietoja opiskelijoille
Avoin amk 5 (sis. max-määrään)
Opintojakso arvioidaan asteikolla hyväksytty - hylätty.
Hyväksytty (H):
Opiskelija tunnistaa matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristön ja siinä vaikuttavat toimijat sekä eri osa-alueet. Hän ymmärtää kulttuurisen monimuotoisuuden vaikutukset työympäristöissä. Opiskelija on saanut valmiuksia toimia monikulttuurisissa työympäristöissä ja tunnistaa moninaisuuden osana palveluliiketoiminnan toimintaympäristöä. Opiskelija osaa kerätä ja valita tietoa erilaisista tietovarannoista.
Hylätty (0): Opintojakso on hylätty, mikäli opiskelija ei saavuta opintojakson läpäisylle asetettuja minimitavoitteita.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty (S):
Opiskelija tunnistaa marata-alan toimintakentän ja siinä vaikuttavat toimijat. Hän ymmärtää kulttuurisen monimuotoisuuden vaikutukset työympäristöissä. Opiskelija osaa kerätä ja valita tietoa erilaisista tietovarannoista.
Hylätty (0): Opintojakso on hylätty, mikäli opiskelija ei saavuta opintojakson läpäisylle asetettuja minimitavoitteita.
Esitietovaatimukset
-.
Lisätiedot
Korkeakoulupolkuopinnot Gradian opiskelijoille.