Skip to main content

Usage of Wild Herbs in the Experience Economy (5cr)

Code

General information


Enrollment
24.11.2025 - 30.11.2025
Registration for introductions has not started yet.
Timing
13.05.2026 - 27.05.2026
The implementation has not yet started.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Institution
Laurea University of Applied Sciences, Laurea Leppävaara
Teaching languages
Finnish
Seats
0 - 10

Unfortunately, no reservations were found for the realization Usage of Wild Herbs in the Experience Economy C-02629-TO00BN16-3008. It's possible that the reservations have not yet been published or that the realization is intended to be completed independently.

Evaluation methods and criteria

Arvioinnissa käytetään amk-tutkintosaamisen opiskelijan arviointikehikkoa, vaativuustaso 1.´Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia.

Evaluation scale

H-5

Content scheduling

Opintojakson keskeistä sisältöä on, että opiskelija osaa: - Tunnistaa villiyrtit ja soveltaa niiden käyttöön liittyvää tietoa - - Käytännössä valmistaa villiyrttiä sisältäviä ruoka- ja juomatuotteita. - Esitellä erilaisia villiyrttien kaupallisia käyttömalleja elintarvike -ja elämystaloudessa - Osata hyödyntää markkinointia villiyrttien ja niistä tehtyjen tuotteiden hyväksi osana erilaisia konsepteja - Ideoida, suunnitella ja kehittää villiyrttien käyttöä tietyssä ravintola/juoma/elintarvikekonseptissa osana elämystaloutta.

Objective

The student is able to - recognize different wild herbs and be able to present information about these - promote different ways to use wild herbs in the experience economy - be able to implement marketing using wild herbs - market and sell wild herb products to different experience consepts and to be able to execute different styles of wild herb recepies.

Location and time

Lähiopetus Laurea Leppävaara ja lähiluonto. Päivät: 13.5. klo 9-16 19.5. klo 9-16 20.5.klo 9-16 26.5. klo 9-16 27.5. klo 9.16 Alustava ohjelma: (opetuspäivät pääsääntöisesti klo 9-16): Päivä 1: Teoriaa ja lainsäädäntö (jokamiehen oikeudet ja uuselintarvike), villiyrttien keräys ja tunnistus kerääjän opastamana Päivä 2: Vililiyrttijuomat: oluen teko, kombucha, tisleuutteet, villiyrttien markkinointi Päivä 3: Villiyrttien keräys, ruokien valmistusta villiyrttikokin johdolla Päivä 4: Villiyrttien keräys, villiyrttien säilöntä eri tavoin, villihyönteiset, cocktailit ja maustetut viinat Päivä 5: Opiskelijaryhmien omien tuotteiden loppuesitykset, oma cocktail

Materials

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus suomeksi
. Oppimateriaali ja kirjallisuus julkaistaan Canvas-työtilassa.

Teaching methods

Opintokurssi toteutetaan tiivisopintojaksona toukokuussa. Tuntien sisältö: Villiyrttien perustieto, villiyrttien keräys ja tunnistus, villiyrttien hyöty markkinoinnissa, villiyrttien tuotekehitys, villiyrtit juomissa, kokkaus villiyrteillä, oluen, kombuchan, maustetun tisleen ja cocktailien tekoa villiyrteillä, aistinvarainen arviointi, villiyrttien säilöntä ja käsittely. Opintojaksolla toteutetaan ryhmätyönä oma villiyrtteihin liittyvä konseptitehtävä, johon liittyy sekä juoma- että ruokatuotekehitystä sekä henkilökohtainen villiyrttitehtävä. 
 Opintojakso toteutetaan lähitapaamisina. Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulee Canvas-työtilaan. Opintojaksolla osoitetaan osaamisen kehittyminen annettujen tehtävien ja projektien avulla. Tehtävät ja opintoaineistot linkkeineen ja tehtävien palautuskansiot ovat Canvas-työtilassa. Opintojakson keskeistä sisältöä on, että opiskelija osaa: - Tunnistaa villiyrtit ja soveltaa niiden käyttöön liittyvää tietoa - - Käytännössä valmistaa villiyrttiä sisältäviä ruoka- ja juomatuotteita. - Esitellä erilaisia villiyrttien kaupallisia käyttömalleja elintarvike -ja elämystaloudessa - Osata hyödyntää markkinointia villiyrttien ja niistä tehtyjen tuotteiden hyväksi osana erilaisia konsepteja - Ideoida, suunnitella ja kehittää villiyrttien käyttöä tietyssä ravintola/juoma/elintarvikekonseptissa osana elämystaloutta. 



Employer connections

Keruuagentuuri BarLaurea Ulkopuoliset asiantuntijat

Exam schedules

Lähiopetus Laurea Leppävaara ja lähiluonto. Päivät: 13.5. klo 9-16 19.5. klo 9-16 20.5.klo 9-16 26.5. klo 9-16 27.5. klo 9.16 Alustava ohjelma: (opetuspäivät pääsääntöisesti klo 9-16): Päivä 1: Teoriaa ja lainsäädäntö (jokamiehen oikeudet ja uuselintarvike), villiyrttien keräys ja tunnistus kerääjän opastamana Päivä 2: Vililiyrttijuomat: oluen teko, kombucha, tisleuutteet, villiyrttien markkinointi Päivä 3: Villiyrttien keräys, ruokien valmistusta villiyrttikokin johdolla Päivä 4: Villiyrttien keräys, villiyrttien säilöntä eri tavoin, villihyönteiset, cocktailit ja maustetut viinat Päivä 5: Opiskelijaryhmien omien tuotteiden loppuesitykset, oma cocktail

International connections

-

Completion alternatives

Opintoaksolla ei ole pääsääntöisesti valinnaisia suoritustapoja.

Student workload

Yhteensä 133,5 tuntia. Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen tällä 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 133,5 tuntia. 


Go back to top of page