Usage of Wild Herbs in the Experience Economy (5cr)
Code
General information
- Enrollment
- 24.11.2025 - 30.11.2025
- Registration for introductions has not started yet.
- Timing
- 13.05.2026 - 27.05.2026
- The implementation has not yet started.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Institution
- Laurea University of Applied Sciences, Laurea Leppävaara
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 0 - 10
- Course
- C-02629-TO00BN16
Unfortunately, no reservations were found for the realization Usage of Wild Herbs in the Experience Economy C-02629-TO00BN16-3008. It's possible that the reservations have not yet been published or that the realization is intended to be completed independently.
Evaluation methods and criteria
Arvioinnissa käytetään amk-tutkintosaamisen opiskelijan arviointikehikkoa, vaativuustaso 1.´Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia.
Evaluation scale
H-5
Content scheduling
Opintojakson keskeistä sisältöä on, että opiskelija osaa: - Tunnistaa villiyrtit ja soveltaa niiden käyttöön liittyvää tietoa - - Käytännössä valmistaa villiyrttiä sisältäviä ruoka- ja juomatuotteita. - Esitellä erilaisia villiyrttien kaupallisia käyttömalleja elintarvike -ja elämystaloudessa - Osata hyödyntää markkinointia villiyrttien ja niistä tehtyjen tuotteiden hyväksi osana erilaisia konsepteja - Ideoida, suunnitella ja kehittää villiyrttien käyttöä tietyssä ravintola/juoma/elintarvikekonseptissa osana elämystaloutta.
Objective
The student is able to - recognize different wild herbs and be able to present information about these - promote different ways to use wild herbs in the experience economy - be able to implement marketing using wild herbs - market and sell wild herb products to different experience consepts and to be able to execute different styles of wild herb recepies.
Location and time
Lähiopetus Laurea Leppävaara ja lähiluonto. Päivät: 13.5. klo 9-16 19.5. klo 9-16 20.5.klo 9-16 26.5. klo 9-16 27.5. klo 9.16 Alustava ohjelma: (opetuspäivät pääsääntöisesti klo 9-16): Päivä 1: Teoriaa ja lainsäädäntö (jokamiehen oikeudet ja uuselintarvike), villiyrttien keräys ja tunnistus kerääjän opastamana Päivä 2: Vililiyrttijuomat: oluen teko, kombucha, tisleuutteet, villiyrttien markkinointi Päivä 3: Villiyrttien keräys, ruokien valmistusta villiyrttikokin johdolla Päivä 4: Villiyrttien keräys, villiyrttien säilöntä eri tavoin, villihyönteiset, cocktailit ja maustetut viinat Päivä 5: Opiskelijaryhmien omien tuotteiden loppuesitykset, oma cocktail
Materials
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus suomeksi
. Oppimateriaali ja kirjallisuus julkaistaan Canvas-työtilassa.
Teaching methods
Opintokurssi toteutetaan tiivisopintojaksona toukokuussa. Tuntien sisältö: Villiyrttien perustieto, villiyrttien keräys ja tunnistus, villiyrttien hyöty markkinoinnissa, villiyrttien tuotekehitys, villiyrtit juomissa, kokkaus villiyrteillä, oluen, kombuchan, maustetun tisleen ja cocktailien tekoa villiyrteillä, aistinvarainen arviointi, villiyrttien säilöntä ja käsittely. Opintojaksolla toteutetaan ryhmätyönä oma villiyrtteihin liittyvä konseptitehtävä, johon liittyy sekä juoma- että ruokatuotekehitystä sekä henkilökohtainen villiyrttitehtävä.
Opintojakso toteutetaan lähitapaamisina. Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulee Canvas-työtilaan. Opintojaksolla osoitetaan osaamisen kehittyminen annettujen tehtävien ja projektien avulla. Tehtävät ja opintoaineistot linkkeineen ja tehtävien palautuskansiot ovat Canvas-työtilassa. Opintojakson keskeistä sisältöä on, että opiskelija osaa: - Tunnistaa villiyrtit ja soveltaa niiden käyttöön liittyvää tietoa - - Käytännössä valmistaa villiyrttiä sisältäviä ruoka- ja juomatuotteita. - Esitellä erilaisia villiyrttien kaupallisia käyttömalleja elintarvike -ja elämystaloudessa - Osata hyödyntää markkinointia villiyrttien ja niistä tehtyjen tuotteiden hyväksi osana erilaisia konsepteja - Ideoida, suunnitella ja kehittää villiyrttien käyttöä tietyssä ravintola/juoma/elintarvikekonseptissa osana elämystaloutta.
Employer connections
Keruuagentuuri BarLaurea Ulkopuoliset asiantuntijat
Exam schedules
Lähiopetus Laurea Leppävaara ja lähiluonto. Päivät: 13.5. klo 9-16 19.5. klo 9-16 20.5.klo 9-16 26.5. klo 9-16 27.5. klo 9.16 Alustava ohjelma: (opetuspäivät pääsääntöisesti klo 9-16): Päivä 1: Teoriaa ja lainsäädäntö (jokamiehen oikeudet ja uuselintarvike), villiyrttien keräys ja tunnistus kerääjän opastamana Päivä 2: Vililiyrttijuomat: oluen teko, kombucha, tisleuutteet, villiyrttien markkinointi Päivä 3: Villiyrttien keräys, ruokien valmistusta villiyrttikokin johdolla Päivä 4: Villiyrttien keräys, villiyrttien säilöntä eri tavoin, villihyönteiset, cocktailit ja maustetut viinat Päivä 5: Opiskelijaryhmien omien tuotteiden loppuesitykset, oma cocktail
International connections
-
Completion alternatives
Opintoaksolla ei ole pääsääntöisesti valinnaisia suoritustapoja.
Student workload
Yhteensä 133,5 tuntia. Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen tällä 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 133,5 tuntia.