Villiyrttien käyttö elämystaloudessa (5op)
Toteutuksen tunnus: C-02629-TO00BN16-3008
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 24.11.2025 - 30.11.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
- Ajoitus
- 13.05.2026 - 27.05.2026
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Korkeakoulu
- Laurea-ammattikorkeakoulu, Laurea Leppävaara
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 10
- Opintojakso
- C-02629-TO00BN16
Toteutukselle Villiyrttien käyttö elämystaloudessa C-02629-TO00BN16-3008 ei valitettavasti löytynyt varauksia. Varauksia ei ole mahdollisesti vielä julkaistu tai toteutus on itsenäisesti suoritettava.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arvioinnissa käytetään amk-tutkintosaamisen opiskelijan arviointikehikkoa, vaativuustaso 1.´Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia.
Arviointiasteikko
H-5
Sisällön jaksotus
Opintojakson keskeistä sisältöä on, että opiskelija osaa: - Tunnistaa villiyrtit ja soveltaa niiden käyttöön liittyvää tietoa - - Käytännössä valmistaa villiyrttiä sisältäviä ruoka- ja juomatuotteita. - Esitellä erilaisia villiyrttien kaupallisia käyttömalleja elintarvike -ja elämystaloudessa - Osata hyödyntää markkinointia villiyrttien ja niistä tehtyjen tuotteiden hyväksi osana erilaisia konsepteja - Ideoida, suunnitella ja kehittää villiyrttien käyttöä tietyssä ravintola/juoma/elintarvikekonseptissa osana elämystaloutta.
Tavoitteet
Opiskelija osaa - tunnistaa villiyrtit ja soveltaa niiden käyttöön liittyvää tietoa - esitellä erilaisia villiyrttien kaupallisia käyttömalleja elintarvike -ja elämystaloudessa - hyödyntää markkinointia villiyrttien ja niistä tehtyjen tuotteiden hyväksi osana erilaisia konsepteja - ideoida, suunnitella ja kehittää villiyrttien käyttöä tietyssä ravintola/juoma/elintarvikekonseptissa osana elämystaloutta
Aika ja paikka
Lähiopetus Laurea Leppävaara ja lähiluonto. Päivät: 13.5. klo 9-16 19.5. klo 9-16 20.5.klo 9-16 26.5. klo 9-16 27.5. klo 9.16 Alustava ohjelma: (opetuspäivät pääsääntöisesti klo 9-16): Päivä 1: Teoriaa ja lainsäädäntö (jokamiehen oikeudet ja uuselintarvike), villiyrttien keräys ja tunnistus kerääjän opastamana Päivä 2: Vililiyrttijuomat: oluen teko, kombucha, tisleuutteet, villiyrttien markkinointi Päivä 3: Villiyrttien keräys, ruokien valmistusta villiyrttikokin johdolla Päivä 4: Villiyrttien keräys, villiyrttien säilöntä eri tavoin, villihyönteiset, cocktailit ja maustetut viinat Päivä 5: Opiskelijaryhmien omien tuotteiden loppuesitykset, oma cocktail
Oppimateriaalit
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus suomeksi
. Oppimateriaali ja kirjallisuus julkaistaan Canvas-työtilassa.
Opetusmenetelmät
Opintokurssi toteutetaan tiivisopintojaksona toukokuussa. Tuntien sisältö: Villiyrttien perustieto, villiyrttien keräys ja tunnistus, villiyrttien hyöty markkinoinnissa, villiyrttien tuotekehitys, villiyrtit juomissa, kokkaus villiyrteillä, oluen, kombuchan, maustetun tisleen ja cocktailien tekoa villiyrteillä, aistinvarainen arviointi, villiyrttien säilöntä ja käsittely. Opintojaksolla toteutetaan ryhmätyönä oma villiyrtteihin liittyvä konseptitehtävä, johon liittyy sekä juoma- että ruokatuotekehitystä sekä henkilökohtainen villiyrttitehtävä.
Opintojakso toteutetaan lähitapaamisina. Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulee Canvas-työtilaan. Opintojaksolla osoitetaan osaamisen kehittyminen annettujen tehtävien ja projektien avulla. Tehtävät ja opintoaineistot linkkeineen ja tehtävien palautuskansiot ovat Canvas-työtilassa. Opintojakson keskeistä sisältöä on, että opiskelija osaa: - Tunnistaa villiyrtit ja soveltaa niiden käyttöön liittyvää tietoa - - Käytännössä valmistaa villiyrttiä sisältäviä ruoka- ja juomatuotteita. - Esitellä erilaisia villiyrttien kaupallisia käyttömalleja elintarvike -ja elämystaloudessa - Osata hyödyntää markkinointia villiyrttien ja niistä tehtyjen tuotteiden hyväksi osana erilaisia konsepteja - Ideoida, suunnitella ja kehittää villiyrttien käyttöä tietyssä ravintola/juoma/elintarvikekonseptissa osana elämystaloutta.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Keruuagentuuri BarLaurea Ulkopuoliset asiantuntijat
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Lähiopetus Laurea Leppävaara ja lähiluonto. Päivät: 13.5. klo 9-16 19.5. klo 9-16 20.5.klo 9-16 26.5. klo 9-16 27.5. klo 9.16 Alustava ohjelma: (opetuspäivät pääsääntöisesti klo 9-16): Päivä 1: Teoriaa ja lainsäädäntö (jokamiehen oikeudet ja uuselintarvike), villiyrttien keräys ja tunnistus kerääjän opastamana Päivä 2: Vililiyrttijuomat: oluen teko, kombucha, tisleuutteet, villiyrttien markkinointi Päivä 3: Villiyrttien keräys, ruokien valmistusta villiyrttikokin johdolla Päivä 4: Villiyrttien keräys, villiyrttien säilöntä eri tavoin, villihyönteiset, cocktailit ja maustetut viinat Päivä 5: Opiskelijaryhmien omien tuotteiden loppuesitykset, oma cocktail
Kansainvälisyys
-
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Opintoaksolla ei ole pääsääntöisesti valinnaisia suoritustapoja.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Yhteensä 133,5 tuntia. Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen tällä 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 133,5 tuntia.