Kauran mahdollisuudet liiketoiminnassa ja kuluttajatrendit (5 op)
Toteutuksen tunnus: MMPR6160-9S0A1
Toteutuksen perustiedot
- Ajoitus
-
01.08.2019 - 31.12.2019
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Liiketoimintayksikkö
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminta (AMK)
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Tavoitteet
Opiskelija tuntee keskeisimmät asiat elintarvikekauran liiketoimintamahdollisuuksista, ja miten kuluttajatrendit muokkaavat kauran kysyntää.
Opiskelija ymmärtää kauran merkityksen ravitsemukselle, terveysvaikutukset, soveltuvuuden erityisruokavalioihin, ja kauralle myönnetyt terveysväittämät.
Opiskelija tuntee suomalaisen kauran vientimahdollisuudet ja siihen liittyvät ajankohtaiset hankkeet.
Opiskelijalla on valmiudet hyödyntää kauraan liittyvää tutkimustietoa markkinointiviestinnässä, sekä seurata kauran kysyntään ja vientimahdollisuuksiin liittyvää keskustelua, ajankohtaisia tutkimuksia ja selvityksiä.
Opiskelija tuntee alan keskeisiä toimijoita ja tunnistaa alan tulevaisuuden osaamistarpeet.
Sisältö
Kauran kysyntää ohjaavat kuluttajatrendit
Kaura ravitsemuksessa ja osana erityisruokavalioita
Kauran vientimahdollisuudet
Kauraan liittyvät ajankohtaiset viestintä- ja tutkimushankkeet
Oppimateriaalit
Chu, Y. 2013. Oats Nutrition and Technology. Wiley. Oats Chemistry and Technology. Toim. F.H. Webster & P.J. Wood. AACC International, Elsevier Inc. Soveltuvin osin. Molemmat saatavilla e-kirjana JAMK:n kirjastossa.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Webinaariosallistuminen, oppimistehtävät ja harjoitustyöt
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
135 h
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Hyväksytty suoritus:
Opiskelija tunnistaa kauran kysyntää ohjaavat kuluttajatrendit ominaisuudet ja erityispiirteet raaka-aineena. Opiskelija osaa perustella kauran terveyshyödyt ravitsemuksessa ja soveltuvuuden erityisruokavalioissa, sekä tuntee kauraan liittyvät terveysväitteet.
Opiskelija ymmärtää elintarvikekauran globaalia kysyntää ja tuntee suomalaisen kauran mahdollisuudet elintarvikeviennissä. Osaaminen on osoitettu oppimistehtävissä, jotka on palautettu ajallaan ja tehtävänannon mukaisina.
Esitietovaatimukset
Elintarvikeketjun perusymmärrys