Restonomin toimintaympäristö (5op)
Toteutuksen tunnus: MZMA0112-9S0M1
Toteutuksen perustiedot
- Ajoitus
- 01.08.2019 - 31.12.2019
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Liiketoimintayksikkö
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
- Opettajat
- Ani Lietonen
- Tommi Häyrynen
- Anne Nurminen
- Karoliina Väisänen
- Tarja Viitanen
- Ryhmät
- 
                        MPT19SAPalveluliiketoiminta
- Opintojakso
- MZMA0112
Toteutukselle Restonomin toimintaympäristö MZMA0112-9S0M1 ei valitettavasti löytynyt varauksia. Varauksia ei ole mahdollisesti vielä julkaistu tai toteutus on itsenäisesti suoritettava.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
                    
Tavoitteet
Sinä tunnistat matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristön ja sen osa-alueet. Osaat toimia monikulttuurisissa työympäristöissä ja tunnistat moninaisuuden osana palveluliiketoiminnan toimintaympäristöä. 
Opintojakson osaamiset
Eettinen osaaminen
Kansainvälisyys- ja viestintäosaaminen
Oppimisen ja tiedonhallinnan osaaminen
Yrittäjyys-, Innovaatio- ja työyhteisöosaaminen
                    
Sisältö
Marata-ala Suomessa ja kansainvälisesti
Monikulttuurisuusosaaminen, monikulttuurisessa tiimissä toimiminen
                    
Oppimateriaalit
Helander, N., Kujala, J., Lainema, K. & Pennanen, M. 2013. Avaimia asiakaslähtöisyyteen: uudistuva verkostomainen palveluliiketoiminta. Tampere: Tampere University Press.Fisher,M.& Vainio, S. 2014. Potkua palvelubisnekseen - Asiakaskokemus luodaan yhdessä. Helsinki: Talentum.Arantola,H.,Simonen, K. 2009. Palvelemisesta palveluliiketoimintaan. Asiakasymmärrys palveluliiketoiminnan perustana. Helsinki. Myös verkkojulkaisuna. https://www.businessfinland.fi/globalassets/julkaisut/palvelemisesta  palveluliiketoimintaan.pdf.Liukko, S. & Perttula, S. 2019. Opinnäytetyön raportointiohje. Jyväskylä: http://oppimateriaalit.jamk.fi/raportointiohje/. 
                    
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Marata-alan toimintakenttä, tehtävät. Palveluliiketoiminta, tehtävät. Tiedonhankintatehtävät. Raportointitehtävät.
                    
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Luennot/verkkoluennot 30 tuntia Ryhmätyöskentely 10 tuntia Opiskelumateriaaliin perehtyminen 30 tuntia Harjoitustyöt/oppimistehtävät 65 tuntia Yhteensä 135 tuntia. Yhden opintopisteen työmäärä on 27 tuntia.
                    
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty (S):
Opiskelija tunnistaa marata-alan toimintakentän ja siinä vaikuttavat toimijat. Hän ymmärtää kulttuurisen monimuotoisuuden vaikutukset työympäristöissä. Opiskelija osaa kerätä ja valita tietoa erilaisista tietovarannoista. 
 
 Hylätty (0): Opintojakso on hylätty, mikäli opiskelija ei saavuta opintojakson läpäisylle asetettuja minimitavoitteita.
                    
Esitietovaatimukset
-.
                    
