Skip to main content

Nutrition in FinlandLaajuus (5 cr)

Code: MM00BY26

Credits

5 op

Teaching language

  • Finnish

Responsible person

  • Karoliina Väisänen

Objective

Tämän opintojakson jälkeen sinulla on laaja käsitys ravitsemuksesta. Tarkoituksena on synnyttää mielenkiintoa ravitsemuksen opiskelua kohtaan.

Hallitset ravitsemuksen vaikutukset hyvinvointiin ja terveyteen sekä osaat viestiä ravitsemuksesta asiakaslähtöisesti. Tunnistat suomalaisten kansanterveyteen vaikuttavat oleellisimmat ravitsemuksen tekijät sekä haasteet. Osaat analysoida kriittisesti ravitsemusviestintää ja mediaa. Tunnistat peruselintarvikkeiden ravintoainesisällöt ja niiden vaikutuksen ruokavalioon. Osaat perusravintoainelaskennan ja osaat soveltaa laskentaa ravitsemussuosituksiin.

Osaamiset:
Kestävä ruokajärjestelmäosaaminen
Palveluliiketoimintaosaaminen
Oppimaan oppiminen

Content

Suomalaisten ravitsemus
Elintarvikkeet ja ravitsemus
Ravitsemuslaatu
Ravitsemusviestintä
Erityisruokavaliot
Vuorovaikutus- ja viestintätaidot

Assessment criteria, approved/failed

Tunnistat ravitsemuksen yhteyden hyvinvointiin ja terveyteen. Tunnistat elintarvikkeiden ja ravitsemuksellisen laadun merkityksen. Tunnistat yleisimpiä erityisruokavalioita. Ymmärrät ravitsemusviestinnän periaatteet.

Timing

13.01.2025 - 18.05.2025

Number of ECTS credits allocated

5 op

Virtual portion

5 op

Mode of delivery

Online learning

Unit

School of Business

Campus

Main Campus

Teaching languages
  • Finnish
Seats

0 - 5

Degree programmes
  • Bachelor's Degree Programme in Service Business
Teachers
  • Karoliina Väisänen
Groups
  • MPT24KM
    Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
  • ZJA25KM
    Avoin amk, marata
  • ZJK25KM
    Korkeakoulujen välinen yhteistyö, MARATA

Objectives

Tämän opintojakson jälkeen sinulla on laaja käsitys ravitsemuksesta. Tarkoituksena on synnyttää mielenkiintoa ravitsemuksen opiskelua kohtaan.

Hallitset ravitsemuksen vaikutukset hyvinvointiin ja terveyteen sekä osaat viestiä ravitsemuksesta asiakaslähtöisesti. Tunnistat suomalaisten kansanterveyteen vaikuttavat oleellisimmat ravitsemuksen tekijät sekä haasteet. Osaat analysoida kriittisesti ravitsemusviestintää ja mediaa. Tunnistat peruselintarvikkeiden ravintoainesisällöt ja niiden vaikutuksen ruokavalioon. Osaat perusravintoainelaskennan ja osaat soveltaa laskentaa ravitsemussuosituksiin.

Osaamiset:
Kestävä ruokajärjestelmäosaaminen
Palveluliiketoimintaosaaminen
Oppimaan oppiminen

Content

Suomalaisten ravitsemus
Elintarvikkeet ja ravitsemus
Ravitsemuslaatu
Ravitsemusviestintä
Erityisruokavaliot
Vuorovaikutus- ja viestintätaidot

Time and location

Start-up contact in Zoom
Zoom-webinars
E-learning in a learning environment (Moodle).

Learning materials and recommended literature

Nutrition and food recommendations: https://www.ruokavirasto.fi/en/themes/healthy-diet/nutrition-and-food-recommendations/

Ravitsemustaito; Voutilainen, Fogelholm, Mutanen (2015)

Teaching methods

Webinars
Individual work
Aquarium conversation

Alternative completion methods

Acceptance (replacement and inclusion)
Identifying and recognizing skills acquired in other ways
Studying
More detailed instructions can be found in the degree regulations and study guide.

Student workload

Webinars 6 h
Individual assignments 89 h
Book analysis group converstation 40 h

Further information for students

The completion of the course (passed / failed) is assessed on the basis of individual and group assignments.
Peer feedback, peer review
Self-assessment

Evaluation scale

Pass/Fail

Evaluation criteria, pass/failed

Tunnistat ravitsemuksen yhteyden hyvinvointiin ja terveyteen. Tunnistat elintarvikkeiden ja ravitsemuksellisen laadun merkityksen. Tunnistat yleisimpiä erityisruokavalioita. Ymmärrät ravitsemusviestinnän periaatteet.

Enrollment

20.11.2023 - 04.01.2024

Timing

05.02.2024 - 14.04.2024

Number of ECTS credits allocated

5 op

Mode of delivery

Face-to-face

Unit

School of Business

Campus

Main Campus

Teaching languages
  • Finnish
Seats

0 - 40

Degree programmes
  • Bachelor's Degree Programme in Service Business
Teachers
  • Anne-Maria Raitio
  • Karoliina Väisänen
Groups
  • MPT23S1
    Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
  • ZJA24KM
    Avoin amk, marata

Objectives

Tämän opintojakson jälkeen sinulla on laaja käsitys ravitsemuksesta. Tarkoituksena on synnyttää mielenkiintoa ravitsemuksen opiskelua kohtaan.

Hallitset ravitsemuksen vaikutukset hyvinvointiin ja terveyteen sekä osaat viestiä ravitsemuksesta asiakaslähtöisesti. Tunnistat suomalaisten kansanterveyteen vaikuttavat oleellisimmat ravitsemuksen tekijät sekä haasteet. Osaat analysoida kriittisesti ravitsemusviestintää ja mediaa. Tunnistat peruselintarvikkeiden ravintoainesisällöt ja niiden vaikutuksen ruokavalioon. Osaat perusravintoainelaskennan ja osaat soveltaa laskentaa ravitsemussuosituksiin.

Osaamiset:
Kestävä ruokajärjestelmäosaaminen
Palveluliiketoimintaosaaminen
Oppimaan oppiminen

Content

Suomalaisten ravitsemus
Elintarvikkeet ja ravitsemus
Ravitsemuslaatu
Ravitsemusviestintä
Erityisruokavaliot
Vuorovaikutus- ja viestintätaidot

Time and location

Lesson in Rajakadulla.

Learning materials and recommended literature

Nutrition and food recommendations: https://www.ruokavirasto.fi/en/themes/healthy-diet/nutrition-and-food-recommendations/

Ravitsemustaito; Voutilainen, Fogelholm, Mutanen (2015)

Teaching methods

Lectures
Group conversations
Individual work

Exam dates and retake possibilities

The course includes an exam

Alternative completion methods

Acceptance (replacement and inclusion)
Identifying and recognizing skills acquired in other ways
Studying
More detailed instructions can be found in the degree regulations and study guide.

Student workload

The scope of the course is 5 cr or 135 hours.

Lectures 25 hours
Assigment work-shops 5 hours
Special nutrition test 20 h
Book analysis and group conversation 40 h
Individual work 45 hours
The course requires 80 % attentance.

Content scheduling

Finnish nutrition
Food and nutrition
Nutrition quality
Nutrition information
Special diets
Communication skills

Further information for students

The completion of the course (passed / failed) is assessed on the basis of individual assignments and group conversations.
Peer feedback, peer review
Self-assessment

Evaluation scale

Pass/Fail

Evaluation criteria, pass/failed

Tunnistat ravitsemuksen yhteyden hyvinvointiin ja terveyteen. Tunnistat elintarvikkeiden ja ravitsemuksellisen laadun merkityksen. Tunnistat yleisimpiä erityisruokavalioita. Ymmärrät ravitsemusviestinnän periaatteet.

Enrollment

01.08.2023 - 24.08.2023

Timing

21.08.2023 - 30.11.2023

Number of ECTS credits allocated

5 op

Virtual portion

5 op

Mode of delivery

Online learning

Unit

School of Business

Campus

Main Campus

Teaching languages
  • Finnish
Seats

0 - 40

Degree programmes
  • Bachelor's Degree Programme in Service Business
Teachers
  • Anne-Maria Raitio
  • Karoliina Väisänen
Groups
  • ZJAMPT23KM
    Avoin AMK, marata, AMK-polut, palveluliiketoiminta, monimuotototeutus
  • MPT23KM
    Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)

Objectives

Tämän opintojakson jälkeen sinulla on laaja käsitys ravitsemuksesta. Tarkoituksena on synnyttää mielenkiintoa ravitsemuksen opiskelua kohtaan.

Hallitset ravitsemuksen vaikutukset hyvinvointiin ja terveyteen sekä osaat viestiä ravitsemuksesta asiakaslähtöisesti. Tunnistat suomalaisten kansanterveyteen vaikuttavat oleellisimmat ravitsemuksen tekijät sekä haasteet. Osaat analysoida kriittisesti ravitsemusviestintää ja mediaa. Tunnistat peruselintarvikkeiden ravintoainesisällöt ja niiden vaikutuksen ruokavalioon. Osaat perusravintoainelaskennan ja osaat soveltaa laskentaa ravitsemussuosituksiin.

Osaamiset:
Kestävä ruokajärjestelmäosaaminen
Palveluliiketoimintaosaaminen
Oppimaan oppiminen

Content

Suomalaisten ravitsemus
Elintarvikkeet ja ravitsemus
Ravitsemuslaatu
Ravitsemusviestintä
Erityisruokavaliot
Vuorovaikutus- ja viestintätaidot

Time and location

Start-up contact in Rajakatu
Zoom-webinars
E-learning in a learning environment (Moodle).

Learning materials and recommended literature

Nutrition and food recommendations: https://www.ruokavirasto.fi/en/themes/healthy-diet/nutrition-and-food-recommendations/

Ravitsemustaito; Voutilainen, Fogelholm, Mutanen (2015)

Teaching methods

Webinars
Individual work
Aquarium conversation

Exam dates and retake possibilities

The course includes an exam.

Alternative completion methods

Acceptance (replacement and inclusion)
Identifying and recognizing skills acquired in other ways
Studying
More detailed instructions can be found in the degree regulations and study guide.

Student workload

Webinars 6 h
Individual assignments 89 h
Book analysis group converstation 40 h

Further information for students

The completion of the course (passed / failed) is assessed on the basis of individual and group assignments.
Peer feedback, peer review
Self-assessment

Evaluation scale

Pass/Fail

Evaluation criteria, pass/failed

Tunnistat ravitsemuksen yhteyden hyvinvointiin ja terveyteen. Tunnistat elintarvikkeiden ja ravitsemuksellisen laadun merkityksen. Tunnistat yleisimpiä erityisruokavalioita. Ymmärrät ravitsemusviestinnän periaatteet.