Siirry suoraan sisältöön

Laulu 2Laajuus (10 op)

Tunnus: KP00CC86

Laajuus

10 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Heidi Ilves

Osaamistavoitteet

Osaat valita yhteistyössä opettajasi kanssa itsellesi sopivaa, kehittymisesi kannalta tarpeellista ohjelmistoa, jota voit hyödyntää myös erilaisten ja eri ikäisten ryhmien ja yksilöiden keskuudessa. Asetat yhteistyössä opettajasi kanssa instrumenttiosaamisesi kannalta tarpeellisia tavoitteita. Ymmärrät kehittymisesi kannalta oikeiden harjoittelumenetelmien tärkeyden ja harjoittelet opettajasi ohjauksessa tarkoituksenmukaisesti.

Opintojakson suoritettuasi pystyt ilmaisemaan itseäsi laulaen luontevasti ja tyylinmukaisesti, halliten tärkeimmät perusasiat. Äänen laatu, sävelpuhtaus sekä rytmiikan ja tempon hallinta ovat pääosin hallinnassa. Laulustasi ilmenee musikaalisuus, tyylinmukainen rytmin ja tempon käsittely sekä tulkinta. Työskentelysi on työelämälähtöistä ja tavoitteellista. Osaat arvioida lauluosaamisesi tason realistisesti ja ymmärrät sekä sen jatkuvan ylläpitämisen ja kehittämisen merkityksen. Sinulla on valmiudet jatkuvaan oppimiseen.

Osaat toimia joustavasti erilaisissa kokoonpanoissa ja otat vastuun oppimisesta myös ryhmässä. Osaat järjestää ja jakaa suoratoiston eli striimauksen suoratoistokanavassa. Osaat tallentaa, muokata ja jakaa videokuvaa mobiilitallentimella. Ymmärrät ergonomian ja kuulonhuollon merkityksen ja hyödynnät niitä työskentelyssäsi. Osaat suunnitella, organisoida ja markkinoida eri ikäisille suunnatun konsertin tai osallistavan musiikkituokion yhteistyössä kanssaopiskelijoiden kanssa.

Sisältö

Opintojaksolla opiskelet lauluteknisiä taitoja, musiikin tyylikausien ja -lajien tuntemusta sekä ohjelmistoa, nuotinlukua, musiikillista luovuutta ja tulkintaa, esiintymistä, yhteismusisointia ja digitaitoja.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty:
Otat vastuun oppimisestasi ja itsesi kehittämisestä. Osaat valita yhteistyössä opettajasi kanssa itsellesi sopivaa ohjelmistoa, jota voit hyödyntää myös erilaisten ja eri ikäisten ryhmien ja yksilöiden keskuudessa toimiessasi. Ymmärrät kehittymisesi kannalta oikeiden harjoittelumenetelmien tärkeyden ja harjoittelet opettajasi ohjauksessa tarkoituksenmukaisesti.

Hallitset laulamisen tärkeimmät tekniset perusasiat. Äänen laatu, sävelpuhtaus sekä rytmiikan ja tempon hallinta ovat pääosin hallinnassa. Laulustasi ilmenee musikaalisuus, tyylinmukainen rytmin ja tempon käsittely sekä tulkinta. Työskentelysi on työelämälähtöistä ja tavoitteellista. Osaat arvioida osaamistasi ja sinulla on valmiudet jatkuvaan oppimiseen.

Toimit joustavasti erilaisissa kokoonpanoissa ja otat vastuun oppimisesta myös ryhmässä. Osaat järjestää ja jakaa suoratoiston eli striimauksen suoratoistokanavassa. Osaat tallentaa, muokata ja jakaa videokuvaa mobiilitallentimella. Ymmärrät ergonomian ja kuulonhuollon merkityksen ja hyödynnät niitä työskentelyssäsi. Osaat suunnitella, organisoida ja markkinoida eri ikäisille suunnatun konsertin tai osallistavan musiikkituokion yhteistyössä kanssaopiskelijoidesi kanssa.

Lisätiedot

Opiskelijan instrumenttiopetus voidaan evätä, jos muut opinnot eivät etene opettajatutorin/opintojen ohjaajan ja päällikön kanssa sovitulla tavalla. Lukuvuoden aikana suoritettujen opintojen vähimmäisopintopistemäärän tulee olla 40 op. Muussa tapauksessa seuraavan lukuvuoden instrumenttiopetus joutuu tarkasteluun.

Jos opiskelijalla on opinnot aloittaessaan suoritettuna aiempia korkeakoulutasoisia instrumenttiopintoja, niin annettavan instrumenttiopetuksen määrä arvioidaan opiskelijakohtaisesti. Tutkinnon osaamistavoitteen saavuttamiseen tarvittavaa instrumenttiopetuksen määrää arvioitaessa otetaan huomioon opiskelijan ennen opintojen alkua saavuttama instrumentin osaamistaso. Tutkinto-ohjelman päällikkö päättää annettavan opetuksen määrän opintojen alussa.