Palveluliiketoiminta (AMK): Monimuotototeutus
Opetussuunitelman tunnus: MPT2025KM
- Tutkintonimike
- Restonomi (AMK), majoitus- ja ravitsemisala
- Laajuus
- 210 op
- Kesto
- 3.5 vuotta (210 op)
- Aloituslukukausi
- Kevät 2025
- Opetuskieli
- suomi
Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä
Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain
| Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) | 2024-2025 | 2025-2026 | 2026-2027 | 2027-2028 | Kevät 2025 | Syksy 2025 | Kevät 2026 | Syksy 2026 | Kevät 2027 | Syksy 2027 | Kevät 2028 | 2. / 2025 | 3. / 2025 | 1. / 2025 | 2. / 2026 | 3. / 2026 | 1. / 2026 | 2. / 2027 | 3. / 2027 | 1. / 2027 | 2. / 2028 | 3. / 2028 |
|---|---|---|
| Yhteensä | 210 |
Opintojen tyyppi (AMK)
Opintojen pakollisuus (AMK)
AMK: Yhteiset osaamiset 2023-2030
|
Eettisyys
Valmistuva opiskelija toimii ammattialan eettisten periaatteiden ja arvojen mukaisesti huomioiden tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden periaatteet. |
| Minä korkeakouluopiskelijana |
| Kehittämis- ja tutkimustoiminta |
| Opinnäytetyön suunnittelu, AMK |
| Opinnäytetyön kirjoittaminen, AMK |
| Opinnäytetyön toteutus, AMK |
| Kypsyysnäyte, AMK |
| Johtaminen |
| Esihenkilötyö palveluyrityksessä |
| Restonomin lakitietous |
| Palvelujen markkinointi |
| Vastuullinen markkinointiviestintä |
| Kestävyysraportointi ja strategiatyö |
|
Ennakoiva kehittäminen
Valmistuva opiskelija osaa kehittää oman alan tulevaisuutta ennakoivia ratkaisuja soveltaen olemassa olevaa tietoa sekä tutkimus-ja kehittämismenetelmiä. |
| InnoFlash |
| Työelämäprojekti |
| Muutosjohtaminen |
| Palvelumuotoiluprojekti |
| Tulevaisuuden ruoka- ja ravintolapalveluiden kehittäminen |
| Ammatillinen kehittyminen |
|
Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus
Valmistuva opiskelija osaa toimia monikulttuurisissa ja kansainvälisissä toimintaympäristöissä ja verkostoissa. |
| Työelämän englanti |
| Työelämän ruotsi |
| Työelämän viestintä |
| Opinnäytetyön kirjoittaminen, AMK |
| Opinnäytetyön toteutus, AMK |
| Restonomin toimintaympäristö |
|
Kestävä kehitys
Valmistuva opiskelija tuntee kestävän kehityksen periaatteet, edistää niiden toteutumista sekä toimii vastuullisesti ammattilaisena ja yhteiskunnan jäsenenä. |
| Kestävän kehityksen perusteet |
| Restonomin toimintaympäristö |
| Vastuullinen markkinointiviestintä |
| Palveluliiketoiminnan perusteet |
| Kestävä ja vastuullinen digitalisaatio palvelualalla |
| Kestävyysraportointi ja strategiatyö |
| Kestävä ruokajärjestelmä ja ravitsemus |
| Sustainability in Beverages |
| Food and Consumer |
| Sustainable Food Business |
|
Oppimaan oppiminen
Valmistuva opiskelija tunnistaa osaamisensa ja oppimistapojensa vahvuuksia ja kehityskohteita sekä hyödyntää oppimisessaan yhteisöllisyyden ja digitalisaation mahdollisuuksia. |
| Minä korkeakouluopiskelijana |
| Tiedonhankinta ja raportointi |
| Urasuunnittelu- ja työelämätaidot |
| ICT-valmiudet |
| Työelämän englanti |
| Työelämän ruotsi |
| Työelämän viestintä |
| InnoFlash |
| Työelämäprojekti |
| Kehittämis- ja tutkimustoiminta |
| Opinnäytetyön suunnittelu, AMK |
| Opinnäytetyön kirjoittaminen, AMK |
| Opinnäytetyön toteutus, AMK |
| Opinnäytetyön raportointi ja arviointi, AMK |
| Kypsyysnäyte, AMK |
| Itsensä johtaminen |
| Talousmatematiikka |
| Talousinformaatio |
| Johtaminen |
| Restonomin toimintaympäristö |
| Palvelumuotoiluprojekti |
| Ammatillinen kehittyminen |
|
Työelämässä toimiminen
Valmistuva opiskelija omaa monipuoliset työelämävalmiudet ja osaa toimia alansa työyhteisöissä. |
| Minä korkeakouluopiskelijana |
| Urasuunnittelu- ja työelämätaidot |
| ICT-valmiudet |
| Työelämän englanti |
| Työelämän ruotsi |
| Työelämän viestintä |
| InnoFlash |
| Yrittäjyys |
| Työelämäprojekti |
| Opinnäytetyön suunnittelu, AMK |
| Opinnäytetyön kirjoittaminen, AMK |
| Opinnäytetyön toteutus, AMK |
| Opinnäytetyön raportointi ja arviointi, AMK |
| Kypsyysnäyte, AMK |
| Itsensä johtaminen |
| Talousinformaatio |
| Johtaminen |
| Muutosjohtaminen |
| Restonomin toimintaympäristö |
| Restonomin lakitietous |
| Palvelumuotoiluprojekti |
| Tulevaisuuden ruoka- ja ravintolapalveluiden kehittäminen |
| Ammatillinen kehittyminen |
| Harjoittelu |
| Luokittelemattomat |
| Asiakaskokemusjohtaminen |
AMK: Palveluliiketoiminta 2024-2029
| Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) |
|---|---|---|
| MPT2025KM-1013 |
TYÖELÄMÄVALMIUDET
(Valitaan kaikki ) |
8 |
| ZZ00CB57 | Minä korkeakouluopiskelijana | 2 |
| ZZ00CB58 | Tiedonhankinta ja raportointi | 1 |
| ZZ00CB59 | Urasuunnittelu- ja työelämätaidot | 2 |
| ZZ00CB60 | ICT-valmiudet | 3 |
| MPT2025KM-1015 |
KIELET JA VIESTINTÄ
(Valitaan kaikki ) |
11 |
| ZZ00CD00 | Työelämän englanti | 4 |
| ZZ00CD01 | Työelämän ruotsi | 4 |
| ZZ00CD02 | Työelämän viestintä | 3 |
| MPT2025KM-1014 |
JAMK FUTURE FACTORY
(Valitaan kaikki ) |
15 |
| ZZ00CD13 | Kestävän kehityksen perusteet | 1 |
| ZZ00CK91 | InnoFlash | 2 |
| ZZ00CK90 | Yrittäjyys | 3 |
| ZZ00CD11 | Työelämäprojekti | 9 |
| MPT2025KM-1016 |
KEHITTÄMISTOIMINTA JA OPINNÄYTETYÖ
(Valitaan kaikki ) |
20 |
| ZZ00CK89 | Kehittämis- ja tutkimustoiminta | 5 |
| ZZ00BL91 | Opinnäytetyön suunnittelu, AMK | 3 |
| ZZ00BL97 | Opinnäytetyön kirjoittaminen, AMK | 2 |
| ZZ00BL92 | Opinnäytetyön toteutus, AMK | 6 |
| ZZ00BL93 | Opinnäytetyön raportointi ja arviointi, AMK | 4 |
| ZZOA0220 | Kypsyysnäyte, AMK | 0 |
| MPT2025KM-1021 |
JOHTAMINEN JA ESIHENKILÖTYÖ
(Valitaan kaikki ) |
32 |
| HL00CA45 | Itsensä johtaminen | 4 |
| HL00CA46 | Talousmatematiikka | 3 |
| HL00CA47 | Talousinformaatio | 5 |
| HL00CA49 | Johtaminen | 5 |
| HL00CL22 | Esihenkilötyö palveluyrityksessä | 10 |
| HL00BD73 | Muutosjohtaminen | 5 |
| MPT2025KM-1022 |
ASIAKASLÄHTÖINEN PALVELU JA MARKKINOINTI
(Valitaan kaikki ) |
25 |
| MZMA0112 | Restonomin toimintaympäristö | 5 |
| MZMA0113 | Restonomin lakitietous | 5 |
| HM00CA15 | Palvelujen markkinointi | 5 |
| HL00BD49 | Asiakaskokemusjohtaminen | 5 |
| MM00CJ23 | Vastuullinen markkinointiviestintä | 5 |
| MPT2025KM-1003 |
VASTUULLINEN PALVELULIIKETOIMINTAOSAAMINEN
(Valitaan kaikki ) |
24 |
| HL00CA48 | Palveluliiketoiminnan perusteet | 4 |
| MZ00CL26 | Kestävä ja vastuullinen digitalisaatio palvelualalla | 5 |
| HL00CL23 | Palvelumuotoiluprojekti | 10 |
| MZ00CL80 | Kestävyysraportointi ja strategiatyö | 5 |
| MPT2025KM-1023 |
KESTÄVÄT RUOKA- JA RAVINTOLAPALVELUT
(Valitaan kaikki ) |
30 |
| MM00CQ91 | Kestävä ruokajärjestelmä ja ravitsemus | 5 |
| MMPD3000 | Sustainability in Beverages | 5 |
| MMPG1300 | Food and Consumer | 5 |
| MM00CQ63 | Tulevaisuuden ruoka- ja ravintolapalveluiden kehittäminen | 5 |
| MMZZ2100 | Ammatillinen kehittyminen | 5 |
| MMPG9000 | Sustainable Food Business | 5 |
| MPT2025KM-1017 |
HARJOITTELU
(Valitaan kaikki ) |
30 |
| MZ00CL28 | Harjoittelu | 30 |
| MPT2025KM-1018 |
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 15 ) |
15 |
| YHTYRI |
Yhteiset yrittäjyysopinnot (AMK- ja YAMK-opiskelijalle)
|
0 - 23 |
| ZZ00BC02 | Ideasta yritykseksi | 5 |
| ZZ00BC03 | Yrittäjävalmennus | 8 |
| ZYVZ0200 | Unelmat+Inspiraatio! | 3 |
| ZZ00CQ16 | Yrittäjyystarinoita | 2 |
| ZZ00CQ17 | Valmiina yrittämään | 3 |
| ZZ00CQ18 | Vuosi yrittäjänä | 1 - 5 |
| ZZ00CQ62 | Yritystoimintaa kehittävät opinnot | 1 - 5 |
| ZZHYVIN |
Opiskelija- ja työhyvinvointi (AMK-opiskelijalle)
|
0 - 57 |
| SZZZ1910 | Opiskelijan hyvinvointi ja elämäntaidot | 2 |
| ZS00CJ12 | Life Balance - Tasapainoa elämään | 5 |
| BI00BB51 | Sujuvuutta opiskeluun, opiskelukirjoittaminen | 2 |
| BI00BB52 | Sujuvuutta opiskeluun, opiskelutekniikat | 2 |
| BI00BB50 | Sujuvuutta opiskeluun, kielenhuollon kertaus | 1 |
| ZZAJ0100 | Opiskelija aktiivina JAMKissa | 5 - 15 |
| ZZ00BP80 | Buustia urallesi! Urasuunnittelu- ja työelämävalmiudet | 2 |
| MPT2025KM-1019 |
EDUFUTURA-OPINNOT
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0 ) |
0 |
| MPT2025KM-1020 |
EUDRES-OPINNOT
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0 ) |
0 |
Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.