Skip to main content

Operational Environment in Hospitality Management (5 op)

Toteutuksen tunnus: MZMA0112-3009

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.08.2023 - 24.08.2023

Ajoitus

28.08.2023 - 31.12.2023

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

School of Business

Toimipiste

Main Campus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 40

Koulutus

  • Bachelor's Degree Programme in Service Business

Opettaja

  • Laura Salo

Ryhmät

  • ZJAG23SMP
    Avoin AMK, marata, korkeakoulupolku
  • MPT23S1
    Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
  • ZJAMPT23S1
    Avoin AMK, marata, AMK-polut, palveluliiketoiminta, päivätoteutus
  • 28.08.2023 08:00 - 10:30, Restonomin toimintaympäristö MZMA0112-3009
  • 30.08.2023 08:00 - 10:30, Restonomin toimintaympäristö MZMA0112-3009
  • 04.09.2023 08:00 - 10:30, Restonomin toimintaympäristö MZMA0112-3009
  • 06.09.2023 08:00 - 10:30, Restonomin toimintaympäristö MZMA0112-3009
  • 11.09.2023 08:00 - 10:30, Restonomin toimintaympäristö MZMA0112-3009
  • 13.09.2023 08:00 - 10:30, Restonomin toimintaympäristö MZMA0112-3009
  • 18.09.2023 08:00 - 09:45, Restonomin toimintaympäristö MZMA0112-3009
  • 20.09.2023 08:00 - 10:30, Restonomin toimintaympäristö MZMA0112-3009
  • 25.09.2023 08:00 - 09:45, Restonomin toimintaympäristö MZMA0112-3009
  • 27.09.2023 08:00 - 10:30, Restonomin toimintaympäristö MZMA0112-3009
  • 09.10.2023 08:00 - 09:45, Restonomin toimintaympäristö MZMA0112-3009
  • 11.10.2023 08:00 - 10:30, Restonomin toimintaympäristö MZMA0112-3009
  • 23.10.2023 08:00 - 09:30, Restonomin toimintaympäristö MZMA0112-3009
  • 25.10.2023 08:00 - 10:30, Restonomin toimintaympäristö MZMA0112-3009
  • 30.10.2023 08:00 - 09:30, Restonomin toimintaympäristö MZMA0112-3009
  • 01.11.2023 08:00 - 10:30, Restonomin toimintaympäristö MZMA0112-3009

Objectives

Sinä tunnistat matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristön ja sen osa-alueet. Osaat toimia monikulttuurisissa työympäristöissä ja tunnistat moninaisuuden osana palveluliiketoiminnan toimintaympäristöä.

Opintojakson osaamiset
Eettinen osaaminen
Kansainvälisyys- ja viestintäosaaminen
Oppimisen ja tiedonhallinnan osaaminen
Yrittäjyys-, Innovaatio- ja työyhteisöosaaminen

Content

Marata-ala Suomessa ja kansainvälisesti
Monikulttuurisuusosaaminen, monikulttuurisessa tiimissä toimiminen

Time and location

Kontaktiopetus Rajakadun kampuksella. Opintojaksolla on 80% läsnäolovelvoite.

Learning materials and recommended literature

Mara-alan tilastot, toimialaraportit ja -tutkimukset
Restonomin osaamisvaatimukset ja työllistyminen
Kurssilla osoitetut oppimateriaalit ja artikkelit monikulttuurisuudesta

Teaching methods

Päiväkontaktit
Yritysvierailut
Vierailijat kontakteilla
Itsenäinen opiskelu ja materiaaleihin tutustuminen
Ryhmätyöskentely
Yksilöraportointi
Itsearviointi

Practical training and working life connections

Opintojaksolla on vierailijoita työelämästä, joista osa on Jamkin alumneja. Opintojaksolla tehdään mahdollisuuksien mukaan yksi tai useampi yritysvierailu.

Exam dates and retake possibilities

Opintojaksolla ei ole tenttiä.

Alternative completion methods

Osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen:
Hyväksilukeminen (korvaaminen ja sisällyttäminen)
Muulla tavoin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
Opinnollistaminen
Tarkemmat ohjeet löytyvät tutkintosäännöstä ja opinto-oppaasta.

Student workload

Kuormitus 135 h opiskelijan työtä.
Työmäärä jakautuu seuraavasti:
Kontaktiopetus 35 tuntia
Itsenäinen opiskelu ja materiaaleihin tutustuminen 45 tuntia
Ryhmätyöskentely 27 tuntia
Yksilöraportointi 27 tuntia
Itsearviointi 1 tunti

Kontaktiopetus Rajakadun kampuksella. Opintojaksolla on 80% läsnäolovelvoite.

Content scheduling

Opintojakso jakautuu kahteen (2) keskeiseen teemaan:
Marata-ala Suomessa ja kansainvälisesti
Monikulttuurisuusosaaminen, monikulttuurisessa tiimissä toimiminen

Further information for students

Avoin amk 5 (sisältyy max-määrään) + Avoin amk 5 (Gradian korkekoulupolkulaiset)

Kontaktiopetus Rajakadun kampuksella. Opintojaksolla on 80% läsnäolovelvoite.

Hyväksytty (S):
Opiskelija tunnistaa marata-alan toimintakentän ja siinä vaikuttavat toimijat. Hän ymmärtää kulttuurisen monimuotoisuuden vaikutukset työympäristöissä. Opiskelija osaa kerätä ja valita tietoa erilaisista tietovarannoista.

Hylätty (0): Opintojakso on hylätty, mikäli opiskelija ei saavuta opintojakson läpäisylle asetettuja minimitavoitteita.

Evaluation scale

Hyväksytty/Hylätty

Evaluation criteria, pass/failed

Hyväksytty (S):
Opiskelija tunnistaa marata-alan toimintakentän ja siinä vaikuttavat toimijat. Hän ymmärtää kulttuurisen monimuotoisuuden vaikutukset työympäristöissä. Opiskelija osaa kerätä ja valita tietoa erilaisista tietovarannoista.


Hylätty (0): Opintojakso on hylätty, mikäli opiskelija ei saavuta opintojakson läpäisylle asetettuja minimitavoitteita.

Prerequisites

-.

Lisätiedot

Korkeakoulupolkuopinnot Gradian opiskelijoille.