Skip to main content

Operational Environment in Hospitality Management (5 op)

Toteutuksen tunnus: MZMA0112-3010

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

20.11.2023 - 04.01.2024

Ajoitus

01.01.2024 - 19.05.2024

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Verkko-opetus

Yksikkö

School of Business

Toimipiste

Main Campus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 40

Koulutus

  • Bachelor's Degree Programme in Service Business

Opettaja

  • Laura Salo

Ryhmät

  • MPT24KM
    Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
  • ZJAMPT24KM
    Avoin AMK, marata, AMK-polut, palveluliiketoiminta, monimuotototeutus
  • 09.01.2024 17:00 - 19:00, Restonomin toimintaympäristö MZMA0112-3010
  • 16.01.2024 17:00 - 19:00, Restonomin toimintaympäristö MZMA0112-3010
  • 23.01.2024 17:00 - 19:00, Restonomin toimintaympäristö MZMA0112-3010
  • 30.01.2024 17:00 - 19:00, Restonomin toimintaympäristö MZMA0112-3010
  • 05.02.2024 17:00 - 19:00, Restonomin toimintaympäristö MZMA0112-3010
  • 13.02.2024 17:00 - 19:00, Restonomin toimintaympäristö MZMA0112-3010
  • 20.02.2024 17:00 - 19:00, Restonomin toimintaympäristö MZMA0112-3010

Objectives

Sinä tunnistat matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristön ja sen osa-alueet. Osaat toimia monikulttuurisissa työympäristöissä ja tunnistat moninaisuuden osana palveluliiketoiminnan toimintaympäristöä.

Opintojakson osaamiset
Eettinen osaaminen
Kansainvälisyys- ja viestintäosaaminen
Oppimisen ja tiedonhallinnan osaaminen
Yrittäjyys-, Innovaatio- ja työyhteisöosaaminen

Content

Marata-ala Suomessa ja kansainvälisesti
Monikulttuurisuusosaaminen, monikulttuurisessa tiimissä toimiminen

Time and location

Verkko-opetus - webinaarit

Learning materials and recommended literature

Mara-alan tilastot, toimialaraportit ja -tutkimukset
Restonomien työllistyminen ja tulevaisuuden osaamistarpeet
Kurssilla osoitetut oppimateriaalit ja artikkelit monikulttuurisuudesta

Teaching methods

Webinaarit
Itsenäinen opiskelu ja materiaaleihin tutustuminen
Ryhmätyöskentely
Yksilöraportointi
Itsearviointi

Practical training and working life connections

Opintojaksolla kuulemme Jamkista valmistuneiden restonomien (alumnit) uratarinoita.

Exam dates and retake possibilities

Opintojaksolla ei ole tenttiä.

International connections

Mara-alan tilanne Suomessa ja kansainvälisesti
Monikulttuurisuus

Alternative completion methods

Osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen:
Hyväksilukeminen (korvaaminen ja sisällyttäminen)
Muulla tavoin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
Opinnollistaminen
Tarkemmat ohjeet löytyvät tutkintosäännöstä ja opinto-oppaasta.

Student workload

Kuormitus 135 h opiskelijan työtä.
Työmäärä jakautuu seuraavasti:
Webinaarit 14 tuntia
Itsenäinen opiskelu ja materiaaleihin tutustuminen 61 tuntia
Ryhmätyöskentely 25 tuntia
Yksilöraportointi 30 tuntia
Itsearviointi 5 tuntia

Content scheduling

Opintojakso jakautuu kahteen (2) keskeiseen teemaan:
Mara-ala Suomessa ja kansainvälisesti
Monikulttuurisuus

Further information for students

Avoin amk 5 (sis. max-määrään)
Opintojakso arvioidaan asteikolla hyväksytty - hylätty.

Hyväksytty (S):
Opiskelija tunnistaa marata-alan toimintakentän ja siinä vaikuttavat toimijat. Hän ymmärtää kulttuurisen monimuotoisuuden vaikutukset työympäristöissä. Opiskelija osaa kerätä ja valita tietoa erilaisista tietovarannoista.

Hylätty (0): Opintojakso on hylätty, mikäli opiskelija ei saavuta opintojakson läpäisylle asetettuja minimitavoitteita.

Evaluation scale

Hyväksytty/Hylätty

Evaluation criteria, pass/failed

Hyväksytty (S):
Opiskelija tunnistaa marata-alan toimintakentän ja siinä vaikuttavat toimijat. Hän ymmärtää kulttuurisen monimuotoisuuden vaikutukset työympäristöissä. Opiskelija osaa kerätä ja valita tietoa erilaisista tietovarannoista.


Hylätty (0): Opintojakso on hylätty, mikäli opiskelija ei saavuta opintojakson läpäisylle asetettuja minimitavoitteita.

Prerequisites

-.

Lisätiedot

Korkeakoulupolkuopinnot Gradian opiskelijoille.