Skip to main content

Operational Management of Service CompanyLaajuus (10 cr)

Code: MZMB0500

Credits

10 op

Teaching language

  • Finnish

Responsible person

  • Sari-Maarit Peltola

Objective

The students are familiar with the different competence areas of supervisory activities and understand the requirements set for the supervisory role in the responsible and effective management of a tourism and hospitality field service company. The students are familiar with key labour legislation in the field. The students understand the prerequisites and elements of profitable business and are able to identify and communicate the impacts of their various operative choices on the profitability of the company. The students are able to draw up profitability calculations, are familiar with key indicators and are able to use them to support decision-making and guide operations. The students have an overall understanding of profitable business and successful tourism and hospitality business in an international business environment.

Content

Työlainsäädäntö ja työehtosopimukset (TES) Mara-alalla
Henkilöstöjohtamisen prosessit
Työvuorosuunnittelu MaraPlan Pro ohjelmalla
Kannattavuuslaskenta ja –seuranta
Budjetointi
Tulossuunnittelu
Hinnoittelu
Arvonlisäverotus

Assessment criteria, satisfactory (1)

Opiskelija ottaa huomioon suunnittelussaan kannattavan ja kustannustehokkaan liiketoiminnan merkityksen. Opiskelija osaa hyödyntää operatiivisen tason laskentaperiaatteita ja laskentatyökaluja omalla asiantuntijuusalueellaan. Opiskelija osaa soveltaa henkilöstöjohtamisen teoreettista tietämystä käytännön suunnittelussa. Opiskelija osaa reflektoida tietoperustan pohjalta organisaation ja työyhteisön toimivuutta sekä omaa valmiuttaan esimiehenä. Opiskelija osaa soveltaa operatiivisen johtamisen käsitteitä ja normeja suunnittelutyössään ja mahdollisissa käytännön näytöissään.

Välttävä 1: Opiskelija osoittaa ohjatusti hallitsevansa em. osaamistavoitteiden soveltamista, mutta soveltaminen jää puutteelliseksi.

Tyydyttävä 2: Opiskelija osoittaa ohjatusti hallitsevansa em. osaamistavoitteiden soveltamista.

Assessment criteria, good (3)

Opiskelija ottaa huomioon suunnittelussaan kannattavan ja kustannustehokkaan liiketoiminnan merkityksen. Opiskelija osaa hyödyntää operatiivisen tason laskentaperiaatteita ja laskentatyökaluja omalla asiantuntijuusalueellaan. Opiskelija osaa soveltaa henkilöstöjohtamisen teoreettista tietämystä käytännön suunnittelussa. Opiskelija osaa reflektoida tietoperustan pohjalta organisaation ja työyhteisön toimivuutta sekä omaa valmiuttaan esimiehenä. Opiskelija osaa soveltaa operatiivisen johtamisen käsitteitä ja normeja suunnittelutyössään ja mahdollisissa käytännön näytöissään.


Hyvä 3: Opiskelija osoittaa jossain määrin kriittistä ja analyyttistä otetta em. osaamistavoitteiden suhteen.

Kiitettävä 4: Opiskelija osoittaa lähes kokonaisvaltaista, kriittistä ja analyyttistä otetta em. osaamistavoitteiden suhteen.

Assessment criteria, excellent (5)

Opiskelija ottaa huomioon suunnittelussaan kannattavan ja kustannustehokkaan liiketoiminnan merkityksen. Opiskelija osaa hyödyntää operatiivisen tason laskentaperiaatteita ja laskentatyökaluja omalla asiantuntijuusalueellaan. Opiskelija osaa soveltaa henkilöstöjohtamisen teoreettista tietämystä käytännön suunnittelussa. Opiskelija osaa reflektoida tietoperustan pohjalta organisaation ja työyhteisön toimivuutta sekä omaa valmiuttaan esimiehenä. Opiskelija osaa soveltaa operatiivisen johtamisen käsitteitä ja normeja suunnittelutyössään ja mahdollisissa käytännön näytöissään.


Erinomainen 5: Opiskelija osoittaa kokonaisvaltaista, kriittistä ja analyyttistä otetta em. osaamistavoitteiden suhteen.

Timing

06.01.2025 - 30.03.2025

Number of ECTS credits allocated

10 op

Mode of delivery

Face-to-face

Unit

School of Business

Campus

Main Campus

Teaching languages
  • Finnish
Seats

0 - 45

Degree programmes
  • Bachelor's Degree Programme in Service Business
Teachers
  • Sari-Maarit Peltola
Groups
  • MPT23S1
    Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)

Objectives

The students are familiar with the different competence areas of supervisory activities and understand the requirements set for the supervisory role in the responsible and effective management of a tourism and hospitality field service company. The students are familiar with key labour legislation in the field. The students understand the prerequisites and elements of profitable business and are able to identify and communicate the impacts of their various operative choices on the profitability of the company. The students are able to draw up profitability calculations, are familiar with key indicators and are able to use them to support decision-making and guide operations. The students have an overall understanding of profitable business and successful tourism and hospitality business in an international business environment.

Content

Työlainsäädäntö ja työehtosopimukset (TES) Mara-alalla
Henkilöstöjohtamisen prosessit
Työvuorosuunnittelu MaraPlan Pro ohjelmalla
Kannattavuuslaskenta ja –seuranta
Budjetointi
Tulossuunnittelu
Hinnoittelu
Arvonlisäverotus

Time and location

Pääkampus 6.1.-30.3.2025

Learning materials and recommended literature

Viitala, R. & Jylhä, E. 2019. Johtaminen: Keskeiset käsitteet, teoriat ja trendit. Helsinki: Edita.

Kim, W. C., Mauborgne, R., Tillman, M. & Susitaival, S. (2015). Sinisen meren strategia. Talentum.

Viitala, R. 2013. Henkilöstöjohtaminen: strateginen kilpailutekijä. Helsinki: Edita. Myös E-kirja.

Kalliomaa, S. & Kettunen, S. 2010. Luottamus esimiestyössä. Juva: WSOYPro.

Tomperi S. 2018. Taloushallinto: Toiminnan kannattavuus. Helsinki: Edita Publishing Oy.

Malmi T. 2006. Balanced Scorecard - rakenna ja sovella tehokkaasti. Helsinki: Talentum Oy.

Teaching methods

Lectures, independent study and assignments, group assignment.

Practical training and working life connections

Visiting lecturers

Student workload

Lectures 40 h, independent study and assignments 150 h, group assignment 80 h. Total 270 h.

Attendees will be checked three weeks after the start of the course. If the student has not completed the assignments given by the teacher, he/she will be removed from the course

Evaluation scale

0-5

Evaluation criteria, satisfactory (1-2)

Opiskelija ottaa huomioon suunnittelussaan kannattavan ja kustannustehokkaan liiketoiminnan merkityksen. Opiskelija osaa hyödyntää operatiivisen tason laskentaperiaatteita ja laskentatyökaluja omalla asiantuntijuusalueellaan. Opiskelija osaa soveltaa henkilöstöjohtamisen teoreettista tietämystä käytännön suunnittelussa. Opiskelija osaa reflektoida tietoperustan pohjalta organisaation ja työyhteisön toimivuutta sekä omaa valmiuttaan esimiehenä. Opiskelija osaa soveltaa operatiivisen johtamisen käsitteitä ja normeja suunnittelutyössään ja mahdollisissa käytännön näytöissään.

Välttävä 1: Opiskelija osoittaa ohjatusti hallitsevansa em. osaamistavoitteiden soveltamista, mutta soveltaminen jää puutteelliseksi.

Tyydyttävä 2: Opiskelija osoittaa ohjatusti hallitsevansa em. osaamistavoitteiden soveltamista.

Evaluation criteria, good (3-4)

Opiskelija ottaa huomioon suunnittelussaan kannattavan ja kustannustehokkaan liiketoiminnan merkityksen. Opiskelija osaa hyödyntää operatiivisen tason laskentaperiaatteita ja laskentatyökaluja omalla asiantuntijuusalueellaan. Opiskelija osaa soveltaa henkilöstöjohtamisen teoreettista tietämystä käytännön suunnittelussa. Opiskelija osaa reflektoida tietoperustan pohjalta organisaation ja työyhteisön toimivuutta sekä omaa valmiuttaan esimiehenä. Opiskelija osaa soveltaa operatiivisen johtamisen käsitteitä ja normeja suunnittelutyössään ja mahdollisissa käytännön näytöissään.


Hyvä 3: Opiskelija osoittaa jossain määrin kriittistä ja analyyttistä otetta em. osaamistavoitteiden suhteen.

Kiitettävä 4: Opiskelija osoittaa lähes kokonaisvaltaista, kriittistä ja analyyttistä otetta em. osaamistavoitteiden suhteen.

Evaluation criteria, excellent (5)

Opiskelija ottaa huomioon suunnittelussaan kannattavan ja kustannustehokkaan liiketoiminnan merkityksen. Opiskelija osaa hyödyntää operatiivisen tason laskentaperiaatteita ja laskentatyökaluja omalla asiantuntijuusalueellaan. Opiskelija osaa soveltaa henkilöstöjohtamisen teoreettista tietämystä käytännön suunnittelussa. Opiskelija osaa reflektoida tietoperustan pohjalta organisaation ja työyhteisön toimivuutta sekä omaa valmiuttaan esimiehenä. Opiskelija osaa soveltaa operatiivisen johtamisen käsitteitä ja normeja suunnittelutyössään ja mahdollisissa käytännön näytöissään.


Erinomainen 5: Opiskelija osoittaa kokonaisvaltaista, kriittistä ja analyyttistä otetta em. osaamistavoitteiden suhteen.

Enrollment

20.11.2023 - 04.01.2024

Timing

01.01.2024 - 31.05.2024

Number of ECTS credits allocated

10 op

Virtual portion

10 op

Mode of delivery

Online learning

Unit

School of Business

Campus

Main Campus

Teaching languages
  • Finnish
Degree programmes
  • Bachelor's Degree Programme in Service Business
Teachers
  • Elisa Närhi
  • Juuso Hassi
  • Sari-Maarit Peltola
Groups
  • MPT22SM
    Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
  • MPT23KM
    Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)

Objectives

The students are familiar with the different competence areas of supervisory activities and understand the requirements set for the supervisory role in the responsible and effective management of a tourism and hospitality field service company. The students are familiar with key labour legislation in the field. The students understand the prerequisites and elements of profitable business and are able to identify and communicate the impacts of their various operative choices on the profitability of the company. The students are able to draw up profitability calculations, are familiar with key indicators and are able to use them to support decision-making and guide operations. The students have an overall understanding of profitable business and successful tourism and hospitality business in an international business environment.

Content

Työlainsäädäntö ja työehtosopimukset (TES) Mara-alalla
Henkilöstöjohtamisen prosessit
Työvuorosuunnittelu MaraPlan Pro ohjelmalla
Kannattavuuslaskenta ja –seuranta
Budjetointi
Tulossuunnittelu
Hinnoittelu
Arvonlisäverotus

Learning materials and recommended literature

Viitala, R. & Jylhä, E. 2019. Johtaminen: Keskeiset käsitteet, teoriat ja trendit. Helsinki: Edita.

Viitala, R. 2013. Henkilöstöjohtaminen: strateginen kilpailutekijä. Helsinki: Edita.

Kalliomaa, S. & Kettunen, S. 2010. Luottamus esimiestyössä. Juva: WSOYPro.

Tomperi S. 2018. Taloushallinto: Toiminnan kannattavuus. Helsinki: Edita Publishing Oy.

Malmi T. 2006. Balanced Scorecard - rakenna ja sovella tehokkaasti. Helsinki: Talentum Oy.

Teaching methods

Webinars, independent study and assignments, group assignment

Practical training and working life connections

Visiting lecturers

Exam dates and retake possibilities

-

Alternative completion methods

Ei valinnaisia suoritustapoja.

Student workload

Webinars 30 h, independent study and assignments 130 h, group assignment 110 h. Total 270 h.

Evaluation scale

0-5

Evaluation criteria, satisfactory (1-2)

Opiskelija ottaa huomioon suunnittelussaan kannattavan ja kustannustehokkaan liiketoiminnan merkityksen. Opiskelija osaa hyödyntää operatiivisen tason laskentaperiaatteita ja laskentatyökaluja omalla asiantuntijuusalueellaan. Opiskelija osaa soveltaa henkilöstöjohtamisen teoreettista tietämystä käytännön suunnittelussa. Opiskelija osaa reflektoida tietoperustan pohjalta organisaation ja työyhteisön toimivuutta sekä omaa valmiuttaan esimiehenä. Opiskelija osaa soveltaa operatiivisen johtamisen käsitteitä ja normeja suunnittelutyössään ja mahdollisissa käytännön näytöissään.

Välttävä 1: Opiskelija osoittaa ohjatusti hallitsevansa em. osaamistavoitteiden soveltamista, mutta soveltaminen jää puutteelliseksi.

Tyydyttävä 2: Opiskelija osoittaa ohjatusti hallitsevansa em. osaamistavoitteiden soveltamista.

Evaluation criteria, good (3-4)

Opiskelija ottaa huomioon suunnittelussaan kannattavan ja kustannustehokkaan liiketoiminnan merkityksen. Opiskelija osaa hyödyntää operatiivisen tason laskentaperiaatteita ja laskentatyökaluja omalla asiantuntijuusalueellaan. Opiskelija osaa soveltaa henkilöstöjohtamisen teoreettista tietämystä käytännön suunnittelussa. Opiskelija osaa reflektoida tietoperustan pohjalta organisaation ja työyhteisön toimivuutta sekä omaa valmiuttaan esimiehenä. Opiskelija osaa soveltaa operatiivisen johtamisen käsitteitä ja normeja suunnittelutyössään ja mahdollisissa käytännön näytöissään.


Hyvä 3: Opiskelija osoittaa jossain määrin kriittistä ja analyyttistä otetta em. osaamistavoitteiden suhteen.

Kiitettävä 4: Opiskelija osoittaa lähes kokonaisvaltaista, kriittistä ja analyyttistä otetta em. osaamistavoitteiden suhteen.

Evaluation criteria, excellent (5)

Opiskelija ottaa huomioon suunnittelussaan kannattavan ja kustannustehokkaan liiketoiminnan merkityksen. Opiskelija osaa hyödyntää operatiivisen tason laskentaperiaatteita ja laskentatyökaluja omalla asiantuntijuusalueellaan. Opiskelija osaa soveltaa henkilöstöjohtamisen teoreettista tietämystä käytännön suunnittelussa. Opiskelija osaa reflektoida tietoperustan pohjalta organisaation ja työyhteisön toimivuutta sekä omaa valmiuttaan esimiehenä. Opiskelija osaa soveltaa operatiivisen johtamisen käsitteitä ja normeja suunnittelutyössään ja mahdollisissa käytännön näytöissään.


Erinomainen 5: Opiskelija osoittaa kokonaisvaltaista, kriittistä ja analyyttistä otetta em. osaamistavoitteiden suhteen.

Enrollment

01.08.2023 - 24.08.2023

Timing

28.08.2023 - 03.12.2023

Number of ECTS credits allocated

10 op

Mode of delivery

Face-to-face

Unit

School of Business

Campus

Main Campus

Teaching languages
  • Finnish
Seats

0 - 40

Degree programmes
  • Bachelor's Degree Programme in Service Business
Teachers
  • Juuso Hassi
  • Sari-Maarit Peltola
Groups
  • MPT22S1
    Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)

Objectives

The students are familiar with the different competence areas of supervisory activities and understand the requirements set for the supervisory role in the responsible and effective management of a tourism and hospitality field service company. The students are familiar with key labour legislation in the field. The students understand the prerequisites and elements of profitable business and are able to identify and communicate the impacts of their various operative choices on the profitability of the company. The students are able to draw up profitability calculations, are familiar with key indicators and are able to use them to support decision-making and guide operations. The students have an overall understanding of profitable business and successful tourism and hospitality business in an international business environment.

Content

Työlainsäädäntö ja työehtosopimukset (TES) Mara-alalla
Henkilöstöjohtamisen prosessit
Työvuorosuunnittelu MaraPlan Pro ohjelmalla
Kannattavuuslaskenta ja –seuranta
Budjetointi
Tulossuunnittelu
Hinnoittelu
Arvonlisäverotus

Learning materials and recommended literature

Viitala, R. & Jylhä, E. 2019. Johtaminen: Keskeiset käsitteet, teoriat ja trendit. Helsinki: Edita.

Kim, W. C., Mauborgne, R., Tillman, M. & Susitaival, S. (2015). Sinisen meren strategia. Talentum.

Viitala, R. 2013. Henkilöstöjohtaminen: strateginen kilpailutekijä. Helsinki: Edita. Myös E-kirja.

Kalliomaa, S. & Kettunen, S. 2010. Luottamus esimiestyössä. Juva: WSOYPro.

Tomperi S. 2018. Taloushallinto: Toiminnan kannattavuus. Helsinki: Edita Publishing Oy.

Malmi T. 2006. Balanced Scorecard - rakenna ja sovella tehokkaasti. Helsinki: Talentum Oy.

Teaching methods

Lectures, independent study and assignments, group assignment

Practical training and working life connections

Visiting lecturers

Exam dates and retake possibilities

Ei tenttiä.

Alternative completion methods

Ei valinnaisia suoritustapoja.

Student workload

Lectures 40 h, independent study and assignments 150 h, group assignment 80 h. Total 270 h.

Evaluation scale

0-5

Evaluation criteria, satisfactory (1-2)

Opiskelija ottaa huomioon suunnittelussaan kannattavan ja kustannustehokkaan liiketoiminnan merkityksen. Opiskelija osaa hyödyntää operatiivisen tason laskentaperiaatteita ja laskentatyökaluja omalla asiantuntijuusalueellaan. Opiskelija osaa soveltaa henkilöstöjohtamisen teoreettista tietämystä käytännön suunnittelussa. Opiskelija osaa reflektoida tietoperustan pohjalta organisaation ja työyhteisön toimivuutta sekä omaa valmiuttaan esimiehenä. Opiskelija osaa soveltaa operatiivisen johtamisen käsitteitä ja normeja suunnittelutyössään ja mahdollisissa käytännön näytöissään.

Välttävä 1: Opiskelija osoittaa ohjatusti hallitsevansa em. osaamistavoitteiden soveltamista, mutta soveltaminen jää puutteelliseksi.

Tyydyttävä 2: Opiskelija osoittaa ohjatusti hallitsevansa em. osaamistavoitteiden soveltamista.

Evaluation criteria, good (3-4)

Opiskelija ottaa huomioon suunnittelussaan kannattavan ja kustannustehokkaan liiketoiminnan merkityksen. Opiskelija osaa hyödyntää operatiivisen tason laskentaperiaatteita ja laskentatyökaluja omalla asiantuntijuusalueellaan. Opiskelija osaa soveltaa henkilöstöjohtamisen teoreettista tietämystä käytännön suunnittelussa. Opiskelija osaa reflektoida tietoperustan pohjalta organisaation ja työyhteisön toimivuutta sekä omaa valmiuttaan esimiehenä. Opiskelija osaa soveltaa operatiivisen johtamisen käsitteitä ja normeja suunnittelutyössään ja mahdollisissa käytännön näytöissään.


Hyvä 3: Opiskelija osoittaa jossain määrin kriittistä ja analyyttistä otetta em. osaamistavoitteiden suhteen.

Kiitettävä 4: Opiskelija osoittaa lähes kokonaisvaltaista, kriittistä ja analyyttistä otetta em. osaamistavoitteiden suhteen.

Evaluation criteria, excellent (5)

Opiskelija ottaa huomioon suunnittelussaan kannattavan ja kustannustehokkaan liiketoiminnan merkityksen. Opiskelija osaa hyödyntää operatiivisen tason laskentaperiaatteita ja laskentatyökaluja omalla asiantuntijuusalueellaan. Opiskelija osaa soveltaa henkilöstöjohtamisen teoreettista tietämystä käytännön suunnittelussa. Opiskelija osaa reflektoida tietoperustan pohjalta organisaation ja työyhteisön toimivuutta sekä omaa valmiuttaan esimiehenä. Opiskelija osaa soveltaa operatiivisen johtamisen käsitteitä ja normeja suunnittelutyössään ja mahdollisissa käytännön näytöissään.


Erinomainen 5: Opiskelija osoittaa kokonaisvaltaista, kriittistä ja analyyttistä otetta em. osaamistavoitteiden suhteen.

Enrollment

01.11.2022 - 05.01.2023

Timing

09.01.2023 - 19.05.2023

Number of ECTS credits allocated

10 op

Virtual portion

10 op

Mode of delivery

Online learning

Unit

School of Business

Teaching languages
  • Finnish
Seats

0 - 40

Degree programmes
  • Bachelor's Degree Programme in Service Business
Teachers
  • Jaana Kovanen
  • Elisa Närhi
  • Juuso Hassi
  • Sari-Maarit Peltola
Teacher in charge

Sari-Maarit Peltola

Groups
  • MPT21SM
    Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)

Objectives

The students are familiar with the different competence areas of supervisory activities and understand the requirements set for the supervisory role in the responsible and effective management of a tourism and hospitality field service company. The students are familiar with key labour legislation in the field. The students understand the prerequisites and elements of profitable business and are able to identify and communicate the impacts of their various operative choices on the profitability of the company. The students are able to draw up profitability calculations, are familiar with key indicators and are able to use them to support decision-making and guide operations. The students have an overall understanding of profitable business and successful tourism and hospitality business in an international business environment.

Content

Työlainsäädäntö ja työehtosopimukset (TES) Mara-alalla
Henkilöstöjohtamisen prosessit
Työvuorosuunnittelu MaraPlan Pro ohjelmalla
Kannattavuuslaskenta ja –seuranta
Budjetointi
Tulossuunnittelu
Hinnoittelu
Arvonlisäverotus

Learning materials and recommended literature

Viitala, R. & Jylhä, E. 2019. Johtaminen: Keskeiset käsitteet, teoriat ja trendit. Helsinki: Edita.

Viitala, R. 2013. Henkilöstöjohtaminen: strateginen kilpailutekijä. Helsinki: Edita.

Kalliomaa, S. & Kettunen, S. 2010. Luottamus esimiestyössä. Juva: WSOYPro.

Tomperi S. 2018. Taloushallinto: Toiminnan kannattavuus. Helsinki: Edita Publishing Oy.

Malmi T. 2006. Balanced Scorecard - rakenna ja sovella tehokkaasti. Helsinki: Talentum Oy.

Teaching methods

Webinars, independent study and assignments, group assignment

Practical training and working life connections

Visiting lecturers

Exam dates and retake possibilities

-

Alternative completion methods

Ei valinnaisia suoritustapoja.

Student workload

Webinars 30 h, independent study and assignments 130 h, group assignment 110 h. Total 270 h.

Evaluation scale

0-5

Evaluation criteria, satisfactory (1-2)

Opiskelija ottaa huomioon suunnittelussaan kannattavan ja kustannustehokkaan liiketoiminnan merkityksen. Opiskelija osaa hyödyntää operatiivisen tason laskentaperiaatteita ja laskentatyökaluja omalla asiantuntijuusalueellaan. Opiskelija osaa soveltaa henkilöstöjohtamisen teoreettista tietämystä käytännön suunnittelussa. Opiskelija osaa reflektoida tietoperustan pohjalta organisaation ja työyhteisön toimivuutta sekä omaa valmiuttaan esimiehenä. Opiskelija osaa soveltaa operatiivisen johtamisen käsitteitä ja normeja suunnittelutyössään ja mahdollisissa käytännön näytöissään.

Välttävä 1: Opiskelija osoittaa ohjatusti hallitsevansa em. osaamistavoitteiden soveltamista, mutta soveltaminen jää puutteelliseksi.

Tyydyttävä 2: Opiskelija osoittaa ohjatusti hallitsevansa em. osaamistavoitteiden soveltamista.

Evaluation criteria, good (3-4)

Opiskelija ottaa huomioon suunnittelussaan kannattavan ja kustannustehokkaan liiketoiminnan merkityksen. Opiskelija osaa hyödyntää operatiivisen tason laskentaperiaatteita ja laskentatyökaluja omalla asiantuntijuusalueellaan. Opiskelija osaa soveltaa henkilöstöjohtamisen teoreettista tietämystä käytännön suunnittelussa. Opiskelija osaa reflektoida tietoperustan pohjalta organisaation ja työyhteisön toimivuutta sekä omaa valmiuttaan esimiehenä. Opiskelija osaa soveltaa operatiivisen johtamisen käsitteitä ja normeja suunnittelutyössään ja mahdollisissa käytännön näytöissään.


Hyvä 3: Opiskelija osoittaa jossain määrin kriittistä ja analyyttistä otetta em. osaamistavoitteiden suhteen.

Kiitettävä 4: Opiskelija osoittaa lähes kokonaisvaltaista, kriittistä ja analyyttistä otetta em. osaamistavoitteiden suhteen.

Evaluation criteria, excellent (5)

Opiskelija ottaa huomioon suunnittelussaan kannattavan ja kustannustehokkaan liiketoiminnan merkityksen. Opiskelija osaa hyödyntää operatiivisen tason laskentaperiaatteita ja laskentatyökaluja omalla asiantuntijuusalueellaan. Opiskelija osaa soveltaa henkilöstöjohtamisen teoreettista tietämystä käytännön suunnittelussa. Opiskelija osaa reflektoida tietoperustan pohjalta organisaation ja työyhteisön toimivuutta sekä omaa valmiuttaan esimiehenä. Opiskelija osaa soveltaa operatiivisen johtamisen käsitteitä ja normeja suunnittelutyössään ja mahdollisissa käytännön näytöissään.


Erinomainen 5: Opiskelija osoittaa kokonaisvaltaista, kriittistä ja analyyttistä otetta em. osaamistavoitteiden suhteen.

Enrollment

01.08.2022 - 25.08.2022

Timing

29.08.2022 - 21.12.2022

Number of ECTS credits allocated

10 op

Mode of delivery

Face-to-face

Unit

School of Business

Campus

Main Campus

Teaching languages
  • Finnish
Seats

0 - 40

Degree programmes
  • Bachelor's Degree Programme in Service Business
Teachers
  • Juuso Hassi
  • Sari-Maarit Peltola
Groups
  • MPT21S1
    Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)

Objectives

The students are familiar with the different competence areas of supervisory activities and understand the requirements set for the supervisory role in the responsible and effective management of a tourism and hospitality field service company. The students are familiar with key labour legislation in the field. The students understand the prerequisites and elements of profitable business and are able to identify and communicate the impacts of their various operative choices on the profitability of the company. The students are able to draw up profitability calculations, are familiar with key indicators and are able to use them to support decision-making and guide operations. The students have an overall understanding of profitable business and successful tourism and hospitality business in an international business environment.

Content

Työlainsäädäntö ja työehtosopimukset (TES) Mara-alalla
Henkilöstöjohtamisen prosessit
Työvuorosuunnittelu MaraPlan Pro ohjelmalla
Kannattavuuslaskenta ja –seuranta
Budjetointi
Tulossuunnittelu
Hinnoittelu
Arvonlisäverotus

Learning materials and recommended literature

Viitala, R. & Jylhä, E. 2019. Johtaminen: Keskeiset käsitteet, teoriat ja trendit. Helsinki: Edita.

Kim, W. C., Mauborgne, R., Tillman, M. & Susitaival, S. (2015). Sinisen meren strategia. Talentum.

Viitala, R. 2013. Henkilöstöjohtaminen: strateginen kilpailutekijä. Helsinki: Edita. Myös E-kirja.

Kalliomaa, S. & Kettunen, S. 2010. Luottamus esimiestyössä. Juva: WSOYPro.

Tomperi S. 2018. Taloushallinto: Toiminnan kannattavuus. Helsinki: Edita Publishing Oy.

Malmi T. 2006. Balanced Scorecard - rakenna ja sovella tehokkaasti. Helsinki: Talentum Oy.

Teaching methods

Lectures, independent study and assignments, group assignment

Practical training and working life connections

Visiting lecturers

Exam dates and retake possibilities

Ei tenttiä.

Alternative completion methods

Ei valinnaisia suoritustapoja.

Student workload

Lectures 30 h, independent study and assignments 130 h, group assignment 110 h. Total 270 h.

Evaluation scale

0-5

Evaluation criteria, satisfactory (1-2)

Opiskelija ottaa huomioon suunnittelussaan kannattavan ja kustannustehokkaan liiketoiminnan merkityksen. Opiskelija osaa hyödyntää operatiivisen tason laskentaperiaatteita ja laskentatyökaluja omalla asiantuntijuusalueellaan. Opiskelija osaa soveltaa henkilöstöjohtamisen teoreettista tietämystä käytännön suunnittelussa. Opiskelija osaa reflektoida tietoperustan pohjalta organisaation ja työyhteisön toimivuutta sekä omaa valmiuttaan esimiehenä. Opiskelija osaa soveltaa operatiivisen johtamisen käsitteitä ja normeja suunnittelutyössään ja mahdollisissa käytännön näytöissään.

Välttävä 1: Opiskelija osoittaa ohjatusti hallitsevansa em. osaamistavoitteiden soveltamista, mutta soveltaminen jää puutteelliseksi.

Tyydyttävä 2: Opiskelija osoittaa ohjatusti hallitsevansa em. osaamistavoitteiden soveltamista.

Evaluation criteria, good (3-4)

Opiskelija ottaa huomioon suunnittelussaan kannattavan ja kustannustehokkaan liiketoiminnan merkityksen. Opiskelija osaa hyödyntää operatiivisen tason laskentaperiaatteita ja laskentatyökaluja omalla asiantuntijuusalueellaan. Opiskelija osaa soveltaa henkilöstöjohtamisen teoreettista tietämystä käytännön suunnittelussa. Opiskelija osaa reflektoida tietoperustan pohjalta organisaation ja työyhteisön toimivuutta sekä omaa valmiuttaan esimiehenä. Opiskelija osaa soveltaa operatiivisen johtamisen käsitteitä ja normeja suunnittelutyössään ja mahdollisissa käytännön näytöissään.


Hyvä 3: Opiskelija osoittaa jossain määrin kriittistä ja analyyttistä otetta em. osaamistavoitteiden suhteen.

Kiitettävä 4: Opiskelija osoittaa lähes kokonaisvaltaista, kriittistä ja analyyttistä otetta em. osaamistavoitteiden suhteen.

Evaluation criteria, excellent (5)

Opiskelija ottaa huomioon suunnittelussaan kannattavan ja kustannustehokkaan liiketoiminnan merkityksen. Opiskelija osaa hyödyntää operatiivisen tason laskentaperiaatteita ja laskentatyökaluja omalla asiantuntijuusalueellaan. Opiskelija osaa soveltaa henkilöstöjohtamisen teoreettista tietämystä käytännön suunnittelussa. Opiskelija osaa reflektoida tietoperustan pohjalta organisaation ja työyhteisön toimivuutta sekä omaa valmiuttaan esimiehenä. Opiskelija osaa soveltaa operatiivisen johtamisen käsitteitä ja normeja suunnittelutyössään ja mahdollisissa käytännön näytöissään.


Erinomainen 5: Opiskelija osoittaa kokonaisvaltaista, kriittistä ja analyyttistä otetta em. osaamistavoitteiden suhteen.

Enrollment

01.11.2021 - 09.01.2022

Timing

10.01.2022 - 20.05.2022

Number of ECTS credits allocated

10 op

Virtual portion

10 op

Mode of delivery

Online learning

Unit

School of Business

Teaching languages
  • Finnish
Seats

0 - 40

Degree programmes
  • Bachelor's Degree Programme in Service Business
Teachers
  • Sari-Maarit Peltola
Groups
  • MPT20SM
    Bachelor's Degree Programme in Service Business

Objectives

The students are familiar with the different competence areas of supervisory activities and understand the requirements set for the supervisory role in the responsible and effective management of a tourism and hospitality field service company. The students are familiar with key labour legislation in the field. The students understand the prerequisites and elements of profitable business and are able to identify and communicate the impacts of their various operative choices on the profitability of the company. The students are able to draw up profitability calculations, are familiar with key indicators and are able to use them to support decision-making and guide operations. The students have an overall understanding of profitable business and successful tourism and hospitality business in an international business environment.

Content

Työlainsäädäntö ja työehtosopimukset (TES) Mara-alalla
Henkilöstöjohtamisen prosessit
Työvuorosuunnittelu MaraPlan Pro ohjelmalla
Kannattavuuslaskenta ja –seuranta
Budjetointi
Tulossuunnittelu
Hinnoittelu
Arvonlisäverotus

Learning materials and recommended literature

Viitala, R. & Jylhä, E. 2019. Johtaminen: Keskeiset käsitteet, teoriat ja trendit. Helsinki: Edita.

Viitala, R. 2013. Henkilöstöjohtaminen: strateginen kilpailutekijä. Helsinki: Edita.

Kalliomaa, S. & Kettunen, S. 2010. Luottamus esimiestyössä. Juva: WSOYPro.

Tomperi S. 2018. Taloushallinto: Toiminnan kannattavuus. Helsinki: Edita Publishing Oy.

Malmi T. 2006. Balanced Scorecard - rakenna ja sovella tehokkaasti. Helsinki: Talentum Oy.

Teaching methods

Webinars, independent study and assignments, group assignment

Practical training and working life connections

Visiting lecturers

Exam dates and retake possibilities

-

Alternative completion methods

Ei valinnaisia suoritustapoja.

Student workload

Webinars 15 h, independent study and assignments 145 h, group assignment 110 h. Total 270 h.

Evaluation scale

0-5

Evaluation criteria, satisfactory (1-2)

Opiskelija ottaa huomioon suunnittelussaan kannattavan ja kustannustehokkaan liiketoiminnan merkityksen. Opiskelija osaa hyödyntää operatiivisen tason laskentaperiaatteita ja laskentatyökaluja omalla asiantuntijuusalueellaan. Opiskelija osaa soveltaa henkilöstöjohtamisen teoreettista tietämystä käytännön suunnittelussa. Opiskelija osaa reflektoida tietoperustan pohjalta organisaation ja työyhteisön toimivuutta sekä omaa valmiuttaan esimiehenä. Opiskelija osaa soveltaa operatiivisen johtamisen käsitteitä ja normeja suunnittelutyössään ja mahdollisissa käytännön näytöissään.

Välttävä 1: Opiskelija osoittaa ohjatusti hallitsevansa em. osaamistavoitteiden soveltamista, mutta soveltaminen jää puutteelliseksi.

Tyydyttävä 2: Opiskelija osoittaa ohjatusti hallitsevansa em. osaamistavoitteiden soveltamista.

Evaluation criteria, good (3-4)

Opiskelija ottaa huomioon suunnittelussaan kannattavan ja kustannustehokkaan liiketoiminnan merkityksen. Opiskelija osaa hyödyntää operatiivisen tason laskentaperiaatteita ja laskentatyökaluja omalla asiantuntijuusalueellaan. Opiskelija osaa soveltaa henkilöstöjohtamisen teoreettista tietämystä käytännön suunnittelussa. Opiskelija osaa reflektoida tietoperustan pohjalta organisaation ja työyhteisön toimivuutta sekä omaa valmiuttaan esimiehenä. Opiskelija osaa soveltaa operatiivisen johtamisen käsitteitä ja normeja suunnittelutyössään ja mahdollisissa käytännön näytöissään.


Hyvä 3: Opiskelija osoittaa jossain määrin kriittistä ja analyyttistä otetta em. osaamistavoitteiden suhteen.

Kiitettävä 4: Opiskelija osoittaa lähes kokonaisvaltaista, kriittistä ja analyyttistä otetta em. osaamistavoitteiden suhteen.

Evaluation criteria, excellent (5)

Opiskelija ottaa huomioon suunnittelussaan kannattavan ja kustannustehokkaan liiketoiminnan merkityksen. Opiskelija osaa hyödyntää operatiivisen tason laskentaperiaatteita ja laskentatyökaluja omalla asiantuntijuusalueellaan. Opiskelija osaa soveltaa henkilöstöjohtamisen teoreettista tietämystä käytännön suunnittelussa. Opiskelija osaa reflektoida tietoperustan pohjalta organisaation ja työyhteisön toimivuutta sekä omaa valmiuttaan esimiehenä. Opiskelija osaa soveltaa operatiivisen johtamisen käsitteitä ja normeja suunnittelutyössään ja mahdollisissa käytännön näytöissään.


Erinomainen 5: Opiskelija osoittaa kokonaisvaltaista, kriittistä ja analyyttistä otetta em. osaamistavoitteiden suhteen.